local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tiešām ņirgāties par citiem ir normāli?!153

1452 7

Labdien!

Daudzi no Jums savulaik ir tikuši apsmieti, iespējams, pat fiziski aizskarti, iespējams, pat esat bijuši depresīvos apstākļos, iespējams, esat saskārušies ar morālo vardarbību gan ģimenē, gan skolās, gan citur. Vēlos Jums pastāstīt nedaudz no savas personīgās pieredzes..

Sākšu stāstījumu ar to, ka neesmu bijusi tas ''krutais'' bērns, neesmu iederējusies ne pulciņos, ne grupiņās, ne skolās, ne starp draugiem, ja nu vienīgi ar to, ka mani ir ''forši apsmiet''. Mana ģimene izjuka, kad man bija nieka 3 gadi. Vēlāk manai mammai klājās grūti, nebija viegli ar naudu, un citām lietām, taču es vienmēr biju paēdusi un apģērbta. Bērnībā biju jauks bērns ar labām sekmēm gan dārziņā, gan sākumskolā. Es biju kā lielākā daļa bērnu līdz 11 gadiņiem. Skolā klasesbiedriem likās savādāk, viņi mani nepieņēma. Es nepratu būt tik ''forša'', kādi bija viņi.

Visspilgtāk atceros pāridarījumus, kurus ikdienā esmu jau iemanījusies izgrūst no sava prāta. Skolā mani bieži iekaustīja, protams, ne tā, ka man palika kāds zilums, taču mani iedunkāja, mani apsmēja un es vēl līdz šai dienai nesaprotu, par ko. Nācās nomainīt skolu, un tur sākās viss tas briesmīgākais. Zēni uz mani skatījās šķību aci, jo redz, mani iepriekšējie ''jaukie'' klasesbiedri tiem bija sastāstījuši, ka ar mani nevajagot draudzēties, nāku no nabadzīgas ģimenes. Tai skolā jutos tik tiešām nevienam nevajadzīga. Pārbraucot no skolas, bieži gūlos gultā, raudāju, un neko nesapratu. Domāju - kas man vainas? Tai skolā nomācījos pusotru gadu, taču labāk nekļuva. Tiku iedalīta nūģu pulciņā.

Nevaru teikt, ka man nebija nevienas draudzenes. Bija arī draudzene, kura skolā par mani nelikās ne zinis, bet, kā biju mājās, tā viņa nāca pie manis, sak, nāc ārā, paspēlēsimies.. Es toreiz biju ļoti naiva, nesapratu, ka acīs - draudzene, bet aiz muguras - ļaunākais murgs. Viņa par mani zināja visu, bija mana ''uzticības'' persona, jo es biju naiva. Tikai pēc tam sapratu, ka visu viņa atstāsta citiem. Gan to, kas man patīk. Gan to, kuri cilvēki man riebjas. Gan to, ko es domāju par citiem.

Atkal nācās mainīt skolu, jau trešo reizi. Tur man sākās zelta dzīve, centos iederēties. Neņemot vērā to, cik kautrīga un mazrunīga biju kļuvusi, cilvēkiem es patiku.. Man toreiz bija 15 gadu.

1452 7 153 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://es
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 153

0/2000

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Visiem kas ņirgājas par citiem vai morāli pazemo derētu noskatīties krievu filmu "Putnu biedēklis" (Чучело) ar Kristīni Orbakaiti (Pugačovas meita, viņa toreiz vēl tīņu vecumā bija) galvenajā lomā. YouTube droši vien ir.

0 0 atbildēt

Visbiežāk par citiem ņirgājas tie, kuri paši ir tādi kā tie, kuri tiek apņirgāti. Es nesaprotu, kāpēc vispār vienam par otru būtu jāņirgājas. Labuma no tā taču nav nevienam!

0 0 atbildēt
hu*ņa.
0 2 atbildēt
Par mani arī reiz ņirgājās. Aizgāju uz veikalu nopirkt trīsgraudu šņabīti, bet šie saka, ka nepārdot vairs jo pulkstens pēc desmitiem! Es saku -" kāds sakars šņabītim ar pulksteni? Nevajag man ne čekus, neko!" Šie sāka ņirgāties, ka nedrīkst, utt. Es tad viņiem atriebos. Apslapināju durvis.
3 5 atbildēt
Zini kā ir. 1. Klasē kurš pirmais paķer kluci un iet kādu sist, tas izkaro savu vietu. Svarīgi uzreiz atrast kādu ( vēlams īsāku, tizlāku) kuru sist. Principā līdz pirnai klasei vienalga zēns vai meitene - pa purnu dabū visi.
0 3 atbildēt

Bārības ķēdi nedrikst izjaukt, vienmēr, jādara pāri tiem vājākajiem emotion citādi ja pāri  nedarīsi tu, tad darīs tev.  (nevaig būt egoistiskai, kura izliekas par bārbiju, bet reāli ir sūdabrālis) emotion tāpēc arī paslāna, jo nepareizi noreklamē

2 10 atbildēt

Jēgu nesapratu atnāci pačīkstēt? Kā bija tā bija, tas vai nu norūda stipros vai vājos padara par vēl vājākiem! Protams skolā daudziem nav nācies viegli, jo kādam sencis ir ments, māte strādā domā vai kur citur un tie bērni automātiski ir forši bet nu un? Nezinu man arī negāja viegli dēļ mana rakstura un biju savādāka kā citu, bet tagad tie citi reāli ziepē un saka kā man dzīvē ir paveicies. Skola ir sākuma etaps dzīvei un pēc tam tas viss ir pagājis. Jānostiprina mugurkauls un jādzīvo tālāk, ja darbā veicas labi un ir labas atsauksmes kolēģi skaudīs, ja Tev ir skaista  kleita un slaidāks viduklis tantiņa noskaudīs un pumpa uz sejas izlīdīs no tā nevar izbēgt ,ir vai nu ar to jāsadzīvo vai jāraud spilvenā, protams 15 gadīgam bērnam to ieskaidrot nevar bet kad paaugsies sapratīsi, galvenais ir tas ko tu dzīvē vēlies sasniegt, vai nu tas ir labs darbs vai spēcīga ģimene, tas ir atkarīgs no pašas tevis un beidz čīkstēt, no tā nevienam labāk nav palicis! 

3 12 atbildēt

''esmu iemācīties dzīvot savu dzīvi''... man ož pēc kaut kāda internetā atrasta, tulkota raksta.. Protams, teksts labs, bet, ja tulko, vajag pārbaudīt divreiz.. emotion

1 10 atbildēt

Kr..op... emotion le... es tevi uz ielas izrubītu naher 

2 16 atbildēt
Kops kurai laika spoki.lv kljuvusi par vietu,kur tiinjiem izpinksket savas problemas? Tam ir vecaki,palidzibas talrunis un citi radi,kam noteitki ruup!
2 18 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »