local-stats-pixel fb-conv-api

Kas mūs sagaida pēc Covid-19 krīzes!? Tuvā nākotne!!!109

310 50

Brīnišķīgi saulains rīts. Pastaiga gar jūru nomierina un iedvesmo. Nejauši satiktais ronēns jūras krastā mīļi uzsmaida un sveicina. Vējš viegli glāsta viņa pūkaino spalvu un tā acīs uzmirdz jūra un cerība….

Šodien, kad visu pasauli ir pārņēmušas bailes par vīrusa Covid-19 izplatīšanos, man šķiet vērtīgi parunāt par to, kas mūs iespējams sagaida tuvākajā nākotnē.

Daudz tiek runāts par neizdarībām, par medicīnas masku trūkumu, par vīrusa bīstamību un nepieciešamību ievērot karantīnu. Pārāk daudz tiek runāts par mūsu bezatbildību un vieglprātīgo attieksmi drošības noteikumu ievērošanā. Taču man gribas palūkoties mazliet nākotnē. Palūkoties tajā, kas mūs visus sagaida brīdī, kad šis “it kā” bīstamais vīruss būs beidzis savu izplatību.

Es nevēlos runāt par sazvērestības teorijām. Nevēlos runāt arī par to, ka vairākums Latvijā neuzticas valdībai. Un ko tur liegties, arī veselības ministrei un tās padotajiem. Es ļoti ceru, ka tomēr vairākums Latvijā apzinās, ka mūsu valdošajai varai, tauta ir dziļi pie kājas. Būtībā tā vienmēr ir bijis, taču kas notiks tālāk?

Ja Jūs domājat, ka šī ārkārtas situācija beigsies mēneša vai divu laikā, varu Jūs nomierināt. Tā nebūs!!! Vismaz divi gadi ir tas, uz ko vajag gatavoties. Un tās ir optimistiskās prognozes.

Un nav runa par pašu vīrusu, bet par sekām, kuras nenoliedzami mūs visus skars. Es runāju par ekonomiskajām, politiskajām un sociālajām krīzēm, kuras mūs skars brīdī, kad šis vīruss Covid-19, būs tālēs zilajās. Un skars daudz sāpīgāk, nekā pats vīruss.

Tie, kuri domā… ehh… ārkārtas stāvoklis beigsies un es braukšu uz Angliju vai Norvēģiju atkal strādāt un pelnīt… tā nebūs. Ekonomiskās krīzes dēļ daudzas robežas tā arī paliks slēgtas. Viesstrādnieki nebūs nepieciešami, jo būs nepieciešams darbs tiem, kuri paši dzīvo tajās valstīs. Milzīgais bezdarbs, kurš mūs visus sagaida tuvākajā laikā, pieņems neredzētus apmērus visā pasaulē. Un protams, primārais katrai valstij, būs nodrošināt valsts pamatiedzīvotājus ar darba vietām. Un arī tas anglis vai norvēģis, kurš agrāk, ne par kādu naudu nebūtu gājis “slaucīt ielas”, būs to gatavs darīt, lai vienkārši izdzīvotu un pabarotu savu ģimeni. Šī krīze, kura mūs skars, būs daudz nopietnāka par to, kuru piedzīvojām 2009.gadā.

Šis vīruss mums liks saprast, kas ir kas. Saprast, uz ko var paļauties un uz ko nē. Norādīs, kas ir mūsu draugi, un kuri tikai ir izlikušies par tādiem.

Šī brīža situācija spilgti parāda, kas ir Eiropas savienība un tās vērtības. Proti, ja viss ir labi, tad forši. Taču, ja slikti, tad katrs par sevi. Robežas slēdzam un zināt Jūs negribam. Daudzi no Jums jau ir saskārušies ar šo. Un kaut ar sienu pierē, bet nevienam nav gar Tevi ne daļas.

Nākotnē mums nāksies apjēgt, ka ir lietas, bez kurām valsts nevar šādā vīrusa krīzes laikā izdzīvot.

Nāksies domāt par to, kā valstij nodrošināt cilvēkus ar visu nepieciešamo, ja notiek šāda blokāde.

...Jā, mēs esam pieraduši, ja ir nauda, visu var nopirkt. Taču, ko darīt situācijā, ja aizver robežas un vairs neko nepiegādā…. Jau tagad redzam… nabaga Latvija nevar – ne maskas pati uzšūt, ne dezinfekcijas līdzekļus saražot, ne elpināšanas aparātus. Trūkst izejvielas neskaitāmiem uzņēmumiem, lai saražotu savu produkciju… pat sava cukura nav… skumji.

Nobadinātajai latviešu tautai krīzes situācijā tiek teikts – nodokļus nemaksāji, palīdzību negaidi! Apmēram 230 000 cilvēku šobrīd paliek gaisā karājoties (100 000 , kuri saņem minimālo un apm.130 000 saimnieciskā darba veicēji, autoratlīdzību saņēmēji utt.) Protams, reālais cipars, kā norādījis tiesībsargs Jansons ir ap 600 000 ( tie kuri ir uz vai jau zem nabadzības sliekšņa)… Jūs nopietni? Valstī kurā par visu ir jāmaksā? …. Ar autobusu brauc – maksā , vēlies veselības aprūpi – maksā, gribi dzīvot savā tēva mājā – maksā, produktus veikalā pērc – maksā, komunālos – maksā, mobilie sakari – maksā, internets – maksā, bērnu izglītība – maksā, ar auto brauc – maksā, ir nekustamais īpašums - maksā… maksā un maksā… par visu. Nav iespējams dzīvot Latvijā un nemaksāt nodokļus! Ir vienkārši daļa tautiešu, kuri maksā divas vai pat trīs reizes vairāk, jo kādam taču ir arī jādzīvo labi uz viņu rēķina.

Es vienmēr esmu teicis: “Latvijā dzīvo bagātākie cilvēki pasaulē!” . Kas tad būs ar tiem cilvēkiem Latvijā, kuri nekvalificēsies valsts atbalstam? Viņi arī grib ēst! …. Gaidīsim kamēr tie sāks zagt un laupīt pārējos uz ielas, lai paēstu?

Nākotnes sabiedrībai būs jāsaskaras ar daudz jauniem izaicinājumiem. Kā dzīvot. Kā pareizi būvēt jauno sabiedrības modeli un pārvaldības modeli. Tie, kuri ir demokrātijas ( Demo – sātans , Cratus – vara ) piekritēji, varat par to aizmirst. Demokrātija ir izgāzusies ar lielu blīkšķi, kas arī bija gaidāms. Šķiet, ka tuvākajā nākotnē, arvien lielāku varu pār katra indivīda dzīvi iegūs “valsts” . Tas, ko mēs vēl pavisam nesen skatījāmies fantastikas filmās, proti – cilvēku čipošana (ASV daļēji jau ieviesta 2017 gadā), tikai bezskaidras naudas norēķini (pat algu saņemt skaidrā naudā ir problēmas Latvijā, lai gan Satversmē ir rakstīts kas cits), nepārtraukta izsekošana caur mobilo telefonu utt. kļūs par mūsu realitāti. Cilvēks kļūs arvien ierobežotāks un par brīvību varam aizmirst. Pilnīga kontrole un uzraudzība. Diemžēl!!!

Ak laimīgie mēs, kuri vēl piedzīvoja kā tas ir - būt brīvam cilvēkam! Kaut nedaudz, bet brīvam savās izvēlēs!

Mēdz teikt, ka ķēde ir tik stipra, cik tās vājākais posms… nu ko… patlaban izskatās, ka šobrīd PASAULĒ ir vēl jāpacenšas atrast, kaut viens STIPRS posms, šajā bezjēdzīgi sarūsējušajā politisko un ekonomisko attiecību ķēdē, kuru sauc par 21.gs. sabiedrību.

Brīnišķīgi saulains rīts. Pastaiga gar jūru nomierina un iedvesmo. Nejauši satiktais ronēns jūras krastā mīļi uzsmaida un sveicina. Vējš viegli glāsta viņa pūkaino spalvu un tā acīs uzmirdz jūra un cerība….

p.s.

Novēlu Jums katram – IZTURĪBU un STIPRU VESELĪBU!

Cilvēks NAV radīts, lai pelnītu naudu BANKĀM un maksātu nodokļus VALSTIJ!

Ar cieņu,

Kaspars Pudniks

2020

310 50 109 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 109

0/2000

Huh, neizlasīju visu, bet negatīvais spiežas pa visām spraugām laukā. Tev vajadzētu ar manu kolēģi iepazīties. Viņai domā tieši tāpat un man jau slikti metas klausoties vien. Varētu zākāt pasauli kopā 😄

P.s. Nekur un nekas nav par brīvu. Jāmaksā ir par visu. Un ja kaut ko iedod par brīvu, tas tikai nozīmēt to, ka kāds cits ir jau samaksājis. Jautājums tikai kāpēc.

29 0 atbildēt

Robežas tiek slēgtas ierobežojot vīrusa izplatību. Pat ja tik elementāra lieta tavā uztverē ir kā pierādījums, ka neviens negrib palīdzēt, vecīt, TEV ir nopietnas un neatrisinātas problēmas galvā.

27 0 atbildēt

Nevajag te sēt demagoģiju.

"Jau tagad redzam… nabaga Latvija nevar – ne maskas pati uzšūt, ne dezinfekcijas līdzekļus saražot, ne elpināšanas aparātus. Trūkst izejvielas neskaitāmiem uzņēmumiem, lai saražotu savu produkciju… pat sava cukura nav… skumji."

- tas izklausās pēc Krievijas troļla.

-Hakatonā uzvarēja ideja par maskām (plastikāta ķiveri), kura palīdzēs aizsargāt. Ķirurģiskās maskas nav 100% efektīvas lai pasargātu no vīrusa.

Rīgas farmācijas fabrika sāka ražot dezinfekcijas līdzekli.

Elpināšanas aparāta koncepts arī hakatonā dabūja augstu vietu, un ir interese no investoriem.

Tādā apjomā kā Itālijā, neviena valsts netiek galā.

Par cukuru un pārtiku - parasti ražo tur, kur ir zemākas izmaksas, kur izdevīgāk. Tas, ka cukuru vai ko citu ražo citur, nemaina darba vietu skaitu - rūpnīcā nereti daudzi procesi ir automatizēti un rezultātā ja ražos LV, tad tss tikai sadārdzinās produktu. Bet ja notiks tā, ka nevar ievest, tad atradīs veidu kā ražot tepat visu.

Nav ko sēt negatīvismu.

24 0 atbildēt

Nu iesākumā varbūt nelīdīsim pie tiem roņiem tik tuvu klāt.

23 0 atbildēt

Loti negativs raksts, jeb vienkarsi truls savarstijums. Vel tikai epidemija isti sak sasniegt maksimumu kad dazs jau zin ka bus pec krizes. Izklausas pec panikas celaja kas staiga ar folija cepuriti galva. Sobrid vel neviens nezin kas mus sagaida nakotne jo inficeto un miruso skaits turpina pieaugt. Man liekas ka tiesi pec krizes bus vairak darba jo iztuksotie noliktavu krajumi kadam bus steidzami japapildina.

21 0 atbildēt

"Es nevēlos runāt par sazvērestības teorijām". Taču tās Jūs te piemieminat daudz. (Kā piemēru varu minēt Jūsu nosaukto cilvēku čipošanu.)

"Apmēram 230 000 cilvēku šobrīd paliek gaisā karājoties" Kas tas ir par skaitli, un no kurienes ņemts? Tie ir nodokļu nemaksātāji, vai cilvēki, kuri atrodas aiz valsts robežas?

"Valstī kurā par visu ir jāmaksā?" Jūs dzīvojat pasaulē, kurā par visu ir jāmaksā. Ar to ir jāsamierinās. Ja tā nebūs nauda, tad tas būs jebkas cits (prece, darba resurss u.t.t.). Ko Jūs piedāvājat alternatīvai?

"Demokrātija ir izgāzusies ar lielu blīkšķi" Demokrātija ir pastāvējusi vēl senajā Grieķijā. Tā var būt dažāda. Redz, viņiem bija vergi, taču tajā pašā laikā pastāvēja demokrātija. Kļūdaini ir uzskatīt, ka vārds demokrātija apzīmē brīvību. Tajā pašā laikā tā ir pierādījusi sevi pietiekami ilgā laika posmā, lai neizjuktu tagad.

"Cilvēks kļūs arvien ierobežotāks un par brīvību varam aizmirst." Brīvība īsti nekad nav pastāvējusi.

"Cilvēks NAV radīts, lai pelnītu naudu BANKĀM un maksātu nodokļus VALSTIJ!" neesat īsti cilvēka radītājs, lai noteiktu tā pastāvēšanas mērķus.

Jebkurā gadījumā, rakstā neko jaunu neesmu ieraudzījis. Tikai tās pašas pārdomas, kuras cilvēki piemin gadu desmitiem (vai pat simtiem). Pietam, vēljoprojām neredzu risinājumus.

Arī Jums novēlu izturību un stipru veselību.

19 0 atbildēt

atkal šis paranoiķis...

17 0 atbildēt

Vareji savu dalabjobismu paturet pie sevis. Pilns ar tadienm kas kaut ko doma bet neizdoma. Dzivosim - redzesim.

16 0 atbildēt

Lasu un brīnos, kur autors rāvis nobadināto tautu un kas tas par čipošanas murgu kopā ar izsekošanu. Izrādās, ka padomijas laikā ir baudīta brīvība. Es gan kaut kā nemanīju.

Šitādi mēsli notiek pirmoreiz un ko tad var gribēt no valdībām, ja visām vienlaicīgi iznāk rīkoties īsti nezinot kā.

Nu pasēdējām mēnesi, pasēdēsim otru, bet kustēties būs jāsāk vienalga ar vīrusu vai bez. Darbosimies un dzīvosim pēc cita algoritma.

Kas vainas demokrātijai, vai vari piedāvāt ko labāku.

Izskatās, ka sacerēt šausmenes ir vieglāk.

14 0 atbildēt

Kā tu vari zināt kas būs nākotnē,ja nezini kas būs pēc mirkļa?

13 0 atbildēt

Atkal šitais paranoiķis.

12 0 atbildēt

No ko ? Tad jau - пролетарий всех стран . . . !

10 0 atbildēt

Domāju, ka krīze nemaz tik ļoti slikta nav. Vismaz ir laiks sakārtot galvu un saprast, ka ne viss, pie kā mūs materiālistiskais laikmets cenšas pieradināt ir vajadzīgs. Atcerēsimies par sen aizmirstām vērtībām.

10 0 atbildēt

Nu vienkārši "spīdoša" perspektīva!!!

9 0 atbildēt

Galvenais mazgājiet kājstarpi un rokas... Viss pārējais, dzīvosim, redzēsim...

https://media.tenor.com/images/ee75ccf3fe44eeea2ff2b2bcf7306ada/tenor.gif

10 1 atbildēt

Mīļie cilvēki!

Tā krīze vēl tikai nāk. Un mēs vēl tikai cenšamies apjēgt, kāda tā būs.

Raksts nav slikts. Cilvēks vismaz domā!

Ja komentētāji spētu savas doma izteikt vairāk kā divās rindkopās, motivēti tas arī būtu labi.

Bet atcerieties svarīgāko - krīzes vēl nav. Ir tikai minējumi un bailes.

11 3 atbildēt

Propogandas raksts.

8 0 atbildēt

Iespējams, ka Tev taisnība. Bet šajā brīdī apkārt ir tik daudz negatīvas informācijas un paniku raisošu notikumu, ka mums jāpārstāj domāt šādi. Veselības problēmas sākas galvā. Domāšana par visu slikto, kas būs nākotnē ir ātrāks ceļš uz kapu, ātrāks nekā ar vīrusu vai bada nāvi. Katram kaut cik domājošam cilvēkam ir skaidrs, ka vīrusa krīzes sekas mūsu pasaulē atbalsosies gadiem, ka šis vīruss mainīs pasauli. Bet jādzīvo ir dienu pa dienai, saprātīgi ņemot vērā varbūtības tad, kad jāpieņem lielāki dzīves lēmumi. Bet paniku nevajag celt. Ne tāpēc, ka teiktais nav taisnība, bet lielākajai daļai cilvēces šobrīd var nebūt pa spēkam veselīgi apstrādāt tik lielu negatīvas informācijas daudzumu.

7 0 atbildēt

No raksta gan īsti nevarēja saprast,kas tad sagaida mūs,Latviju,Eiropu un Pasauli pēc "kovid-19 krīzes, bet var jau ,nedaudz padomājot ,šo to iedomāties. Krīze vēl kādu laiku turpināsies,vīruss izplatīsies,upuru skaits augs,spriedze palielināsies,jo ekonomika ies uz leju(kritīs) .Te nu var būt varianti.Sliktākais ja piepildīsies sazvērestību teorijās paredzētais cilvēku skaita samazinājums(par 2/3 ?),pēc kura tiks"laimīgi atrastas brīnumzāles,vakcīna" un visi skries potēties ,būdami gatavi atdot pēdējo naudu...kaut gan varbūt pat vakcīnu dos par velti, jo līdz ar to cilvēki tiks pie reizes"sačipoti"... Otrs variants,cilvēce zaudēs tikai "nelielu "skaitu iedzīvotāju,nu apmēram kā no Spāņu gripas savulaik,lai iedzītu bijāšanu,un atkal būs brīnumzāles-vakcīna(ar čipu bonusā),pēc kuras cilvēki būs gatavi stāvēt rindās,kā savulaik psrs pēc alkohola, sausā likuma laikos.Var arī citus variantus iedomāties,bet vakcīna ar čipu liekas visos variantos iespējama,jo kārtībai tak jābūt... Var jau tagad kādā atvilktnītē noglabāt kādas pāris papīra un bleķa naudiņas,būs ko pēcnācējiem parādīt.Kāds paziņa teica ka visticamāk tās vakcīnas ar čipiem jau guļ kaut kur plauktos ,gaidot īsto brīdi.Gribēju paziņam uzprasīt no kurienes tāda info,bet nevaru viņu atrast,arī uz zvaniem neatbild,lai gan dzird ka "otrā galā" it kā kāds elpo ...👽

7 0 atbildēt

Divaini ! Tavs raksts sacela vetru udens glaze ! 😀

Mani gan vairak uztrauc kam šo infekciju vajag ? Kam ir izdevigi ? Un ka tad - pekšņi viņa izplatas ! Pekšņi reģistreta saslimšana Aluksne ! Liepaja !

Ka ? Infekcija dabiskos apstakļos - atri aiziet boja !

Tatad rodas jautajums - ka strada kontrolejošas iestades ( vai nestrada ) !

Un vai infekcija netiek maksligi . . . 😳

8 2 atbildēt