local-stats-pixel fb-conv-api

Kas mūs sagaida pēc Covid-19 krīzes!? Tuvā nākotne!!!109

310 50

Brīnišķīgi saulains rīts. Pastaiga gar jūru nomierina un iedvesmo. Nejauši satiktais ronēns jūras krastā mīļi uzsmaida un sveicina. Vējš viegli glāsta viņa pūkaino spalvu un tā acīs uzmirdz jūra un cerība….

Šodien, kad visu pasauli ir pārņēmušas bailes par vīrusa Covid-19 izplatīšanos, man šķiet vērtīgi parunāt par to, kas mūs iespējams sagaida tuvākajā nākotnē.

Daudz tiek runāts par neizdarībām, par medicīnas masku trūkumu, par vīrusa bīstamību un nepieciešamību ievērot karantīnu. Pārāk daudz tiek runāts par mūsu bezatbildību un vieglprātīgo attieksmi drošības noteikumu ievērošanā. Taču man gribas palūkoties mazliet nākotnē. Palūkoties tajā, kas mūs visus sagaida brīdī, kad šis “it kā” bīstamais vīruss būs beidzis savu izplatību.

Es nevēlos runāt par sazvērestības teorijām. Nevēlos runāt arī par to, ka vairākums Latvijā neuzticas valdībai. Un ko tur liegties, arī veselības ministrei un tās padotajiem. Es ļoti ceru, ka tomēr vairākums Latvijā apzinās, ka mūsu valdošajai varai, tauta ir dziļi pie kājas. Būtībā tā vienmēr ir bijis, taču kas notiks tālāk?

Ja Jūs domājat, ka šī ārkārtas situācija beigsies mēneša vai divu laikā, varu Jūs nomierināt. Tā nebūs!!! Vismaz divi gadi ir tas, uz ko vajag gatavoties. Un tās ir optimistiskās prognozes.

Un nav runa par pašu vīrusu, bet par sekām, kuras nenoliedzami mūs visus skars. Es runāju par ekonomiskajām, politiskajām un sociālajām krīzēm, kuras mūs skars brīdī, kad šis vīruss Covid-19, būs tālēs zilajās. Un skars daudz sāpīgāk, nekā pats vīruss.

Tie, kuri domā… ehh… ārkārtas stāvoklis beigsies un es braukšu uz Angliju vai Norvēģiju atkal strādāt un pelnīt… tā nebūs. Ekonomiskās krīzes dēļ daudzas robežas tā arī paliks slēgtas. Viesstrādnieki nebūs nepieciešami, jo būs nepieciešams darbs tiem, kuri paši dzīvo tajās valstīs. Milzīgais bezdarbs, kurš mūs visus sagaida tuvākajā laikā, pieņems neredzētus apmērus visā pasaulē. Un protams, primārais katrai valstij, būs nodrošināt valsts pamatiedzīvotājus ar darba vietām. Un arī tas anglis vai norvēģis, kurš agrāk, ne par kādu naudu nebūtu gājis “slaucīt ielas”, būs to gatavs darīt, lai vienkārši izdzīvotu un pabarotu savu ģimeni. Šī krīze, kura mūs skars, būs daudz nopietnāka par to, kuru piedzīvojām 2009.gadā.

Šis vīruss mums liks saprast, kas ir kas. Saprast, uz ko var paļauties un uz ko nē. Norādīs, kas ir mūsu draugi, un kuri tikai ir izlikušies par tādiem.

Šī brīža situācija spilgti parāda, kas ir Eiropas savienība un tās vērtības. Proti, ja viss ir labi, tad forši. Taču, ja slikti, tad katrs par sevi. Robežas slēdzam un zināt Jūs negribam. Daudzi no Jums jau ir saskārušies ar šo. Un kaut ar sienu pierē, bet nevienam nav gar Tevi ne daļas.

Nākotnē mums nāksies apjēgt, ka ir lietas, bez kurām valsts nevar šādā vīrusa krīzes laikā izdzīvot.

Nāksies domāt par to, kā valstij nodrošināt cilvēkus ar visu nepieciešamo, ja notiek šāda blokāde.

...Jā, mēs esam pieraduši, ja ir nauda, visu var nopirkt. Taču, ko darīt situācijā, ja aizver robežas un vairs neko nepiegādā…. Jau tagad redzam… nabaga Latvija nevar – ne maskas pati uzšūt, ne dezinfekcijas līdzekļus saražot, ne elpināšanas aparātus. Trūkst izejvielas neskaitāmiem uzņēmumiem, lai saražotu savu produkciju… pat sava cukura nav… skumji.

Nobadinātajai latviešu tautai krīzes situācijā tiek teikts – nodokļus nemaksāji, palīdzību negaidi! Apmēram 230 000 cilvēku šobrīd paliek gaisā karājoties (100 000 , kuri saņem minimālo un apm.130 000 saimnieciskā darba veicēji, autoratlīdzību saņēmēji utt.) Protams, reālais cipars, kā norādījis tiesībsargs Jansons ir ap 600 000 ( tie kuri ir uz vai jau zem nabadzības sliekšņa)… Jūs nopietni? Valstī kurā par visu ir jāmaksā? …. Ar autobusu brauc – maksā , vēlies veselības aprūpi – maksā, gribi dzīvot savā tēva mājā – maksā, produktus veikalā pērc – maksā, komunālos – maksā, mobilie sakari – maksā, internets – maksā, bērnu izglītība – maksā, ar auto brauc – maksā, ir nekustamais īpašums - maksā… maksā un maksā… par visu. Nav iespējams dzīvot Latvijā un nemaksāt nodokļus! Ir vienkārši daļa tautiešu, kuri maksā divas vai pat trīs reizes vairāk, jo kādam taču ir arī jādzīvo labi uz viņu rēķina.

Es vienmēr esmu teicis: “Latvijā dzīvo bagātākie cilvēki pasaulē!” . Kas tad būs ar tiem cilvēkiem Latvijā, kuri nekvalificēsies valsts atbalstam? Viņi arī grib ēst! …. Gaidīsim kamēr tie sāks zagt un laupīt pārējos uz ielas, lai paēstu?

Nākotnes sabiedrībai būs jāsaskaras ar daudz jauniem izaicinājumiem. Kā dzīvot. Kā pareizi būvēt jauno sabiedrības modeli un pārvaldības modeli. Tie, kuri ir demokrātijas ( Demo – sātans , Cratus – vara ) piekritēji, varat par to aizmirst. Demokrātija ir izgāzusies ar lielu blīkšķi, kas arī bija gaidāms. Šķiet, ka tuvākajā nākotnē, arvien lielāku varu pār katra indivīda dzīvi iegūs “valsts” . Tas, ko mēs vēl pavisam nesen skatījāmies fantastikas filmās, proti – cilvēku čipošana (ASV daļēji jau ieviesta 2017 gadā), tikai bezskaidras naudas norēķini (pat algu saņemt skaidrā naudā ir problēmas Latvijā, lai gan Satversmē ir rakstīts kas cits), nepārtraukta izsekošana caur mobilo telefonu utt. kļūs par mūsu realitāti. Cilvēks kļūs arvien ierobežotāks un par brīvību varam aizmirst. Pilnīga kontrole un uzraudzība. Diemžēl!!!

Ak laimīgie mēs, kuri vēl piedzīvoja kā tas ir - būt brīvam cilvēkam! Kaut nedaudz, bet brīvam savās izvēlēs!

Mēdz teikt, ka ķēde ir tik stipra, cik tās vājākais posms… nu ko… patlaban izskatās, ka šobrīd PASAULĒ ir vēl jāpacenšas atrast, kaut viens STIPRS posms, šajā bezjēdzīgi sarūsējušajā politisko un ekonomisko attiecību ķēdē, kuru sauc par 21.gs. sabiedrību.

Brīnišķīgi saulains rīts. Pastaiga gar jūru nomierina un iedvesmo. Nejauši satiktais ronēns jūras krastā mīļi uzsmaida un sveicina. Vējš viegli glāsta viņa pūkaino spalvu un tā acīs uzmirdz jūra un cerība….

p.s.

Novēlu Jums katram – IZTURĪBU un STIPRU VESELĪBU!

Cilvēks NAV radīts, lai pelnītu naudu BANKĀM un maksātu nodokļus VALSTIJ!

Ar cieņu,

Kaspars Pudniks

2020

310 50 109 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 109

0/2000

Divaini ! Tavs raksts sacela vetru udens glaze ! 😀

Mani gan vairak uztrauc kam šo infekciju vajag ? Kam ir izdevigi ? Un ka tad - pekšņi viņa izplatas ! Pekšņi reģistreta saslimšana Aluksne ! Liepaja !

Ka ? Infekcija dabiskos apstakļos - atri aiziet boja !

Tatad rodas jautajums - ka strada kontrolejošas iestades ( vai nestrada ) !

Un vai infekcija netiek maksligi . . . 😳

8 2 atbildēt

👍

8 2 atbildēt

"Demo – sātans , Cratus – vara"...tas jau izsaka visu par autora intelekta līmeni, nosaukt tautu par sātanu. 6.klases viela, ja kas.

un iepriekšējā ekonomiskā krīze sākas 2008.gadā ne 2009.

Un nobadināto tautu kkā neredz. To, ka mūs kā piemēru min visa ES, to gan. Jo tieši Latvija tiek galā ar šo vīrusa krīzi ļoti labi. Pārējām valstīm ir no kā mācīties.

Jā, nav forša situācija un ir kritušie. Bet konkrēti mums, Latvijas iedzīvotājiem nav ne uz pusi tik traki kā Krievijā, ASV un pārējā Eiropā. Salīdzinot ar 2008.gada krīzi, šis ir sīkums. Ja toreiz nebija darba, naudas un pat sapņot par labāku dzīvi bija grūti, tad tagad cilvēki vnk pārgrupējas, savācas un dzīvo tālāk. Un tiklīdz būs vakcīna, vispār viss ieies normālās sliedēs. Bet tādiem depresīviem panikas cēlājiem kā autors ieteikt neko nevaru. Uz ārzemēm labākas dzīves meklējumos šobrīd nevar tikt un pie ārstiem, lai zālītes dabūtu ar sarežģīti pierakstīties.

6 1 atbildēt

Vienīgais labais rakstā ir teksts par ronīti, viss pārējais - panikas celšana izmantojot demagoģiju un melus! Daži punkti : Robežu slēgšana nenozīmē, ka esam pamesti vieni - kravu plūsma turpinās, un pat pēc dažu dienu veciem datiem, robežu šķērsojušo kravas fūru skaits ir audzis par 15%. Tālāk, dezinfekcijas līdzekļi , arī Latvijā ražotie ir pieejami, maskas, tiesa ne medicīniskās arī tiek šūtas tepat uz vietas.. Nobadināta tauta - atvaino, bet lielveikalu plaukti, kuros preces netrūkst, un pircēju pilnie iepirkumu ratiņi, kā arī pircēju daudzums, kas pēc maniem novērojumiem šī mēneša laikā nav dramatiski samazinājies kaut kā par to neliecina. Cenas arī nav īpaši kāpušas, ja nu vienīgi specifiskiem produktiem.. Par demokrātiju - šķiet tas bija Čerčils, kas bija teicis, ka demokrātija ir sliktākā politiskā sistēma, kas izgudrota, taču nekas labāks nav izdomāts..( neatceros teikto precīzi, taču par teiktajā izteikto domu galvoju).. Un vēl, var būt tā pat būs labāk, ja cilvēki nebrauks strādāt citur, bet strādās tepat Latvijā! Un vēl par nodokļiem - tie tiek maksāti visā pasaulē, un citur piemēram ASV nodokļu sistēma ir vēl drakoniskāka.. manuprāt, ja tu dzīvo kādā valstī, esi pilsonis ,tad savai valstij nodokļi ir jāmaksā, vienīgais protams var diskutēt par atsevišķu nodokļu lielumu..

Par čipošanu vakcīnu sakarā un citām muļķībām pat nerakstīšu😂😂😂..Un nobeigumā - nosaukt Covid 19 vīrusu par it kā bīstamu var nosaukt cilvēks, kas ar galvu nedraudzējas!

https://media.tenor.com/images/7f74b8bc047d94e6dfbcccab0844d54e/tenor.gif

6 1 atbildēt

Ja mani neņems darba, jo angļus ņems tikai, tad jau man jākaras. Un es tāds neesmu vienīgais.

5 0 atbildēt

Nezinu kas sagaida citus, bet pats plānoju pakārties mežā. emotion

5 1 atbildēt

😰

4 0 atbildēt

Tev šībers ciet

3 0 atbildēt

Kas būs pēc Covid krīzes?

Protams, ka nākamā krīze! Un ko nu?

Esat apjautuši, ka kādu dienu ik katra radība mirst? Un ko nu? Pārtrauksim visi taisīt pēcnācējus, lai šamiem nav tāds liktenis?

Nu ko var pērties par to, ko nespēj ietekmēt?

Tiešām tie spoku cepumi Tevi spēj pabarot, kad ledusskapī vair nekā ēdama nava un esi vienīgais, kas nevar paklausīt Mārtiņa Rītiņa ieteikumam? Ja nekā nava, paņem Lasi ar kaut kādu eksotisko salātu, un uztaisi kišmiš kopā ar melnajiem ikriem!

2 0 atbildēt

Kurš visp' to pudņiku lasa? Nāciet tak pie prāta, ļaudis!

4 2 atbildēt
4 2 atbildēt

Kam lemts noslīkt,tas nevar sadegt ! Zīlēšana,prognozes,teorijas ? Ir pārāk daudz mainīgo lielumu .

2 1 atbildēt

Tak saceri jaunus murgus. Cik reizes var likt vienu un to pašu rakstu?

3 2 atbildēt