local-stats-pixel fb-conv-api

Ar ko atšķiras roks no metāla?4

10 0

Mūsdienās eksistē daudz dažādu mūzikas žanru, katrs no viņiem ir atšķirīgs. Daži viņus uztver kā dažādus, kas ir pareizi, daži neredz atšķirību pat starp roku un rok`n`rolu. Tātad, šeit es mēģināšu paskaidrot, ar ko īsti atšķiras roks no metāla.

Piekritīšu, skan viņi gandrīz vienādi, bet tā tas nav. Roks ir sens žanrs- pirmā rokgrupa pasaulē bija dibināta jau 1958. gadā. Un jau pēctam roks sāka dalīties dažādos zemžanros. Metāls, savukārt, sāka parādīties apmēram iepriekšējā gadsimta 60./70. gados, kad ģitāristi ļoti laikam mīlēja eksperimentēt ar savu instrumentu un tā pastiprinātājiem, tādā veidā, kropļojot skaņu, un veidojot slaveno pārsloga efektu, kuram pateicoties arī ,var teikt, parādijās metāla žanrs.
Toties, šo pašu pārsloga efektu izmantoja jau rokā. Te jau ies runa par roka zemžanriem. Tolaik tādi jau eksistēja vairāki, piemēram, progresīvais roks, ko spēlēja leģendārā grupa "Rush", psihodēliskais roks, kuru izpildīja "Pink Floyd", poproks, kurš palika slavens, lielākoties pateicoties Eltonam Džonam, un te nu mēs nonākam līdz hardrokam, jeb smagajam rokam. Bieži, starp citu, daudzi cilvēki jauc to ar smago metālu. Tieši hardrokā sāka parādīties pārsloga efekts ģitārai. Hardroka slavenākās grupas ir "Deep Purple", "Van Halen", "Whitesnake", utt...
Kāreiz pēc hardroka, cilvēkiem laikam ir gribējies kaut ko agresīvāku, ātrāku. Un tad, apmēram 1975. gadā parādijās pirmā nozīmīgākā Heavy, jeb smagā metāla grupa "Iron Maden". Vēlāk metālu veidoja smagāku, agresīvaku, ātrāku un lēnāku, pārgalvīgāku, un nopietnāku.

No visā šī varam secināt, ka, iespējams, metāls ir roka paveids, bet no otras puses, tie divi pilnīgi dažādi žanri. Pareizi ir gan tā, gan tā. Internetā vēljoprojām cilvēki strīdas par šo.

10 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

👍

2 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt