local-stats-pixel fb-conv-api

Plakanās, gaismu kolektējošās lēcas6

16 0

Kā zināms kamerai viens no izmēra noteicošajiem faktoriem ir lēcas lielums un lēcas distance līdz attēla reģistrējošanas gaismas jūtīgajai matricai. Kas arī nosaka ierīču izmērus, kuri saistīti ar attēla reģistrēšanu. Lai apietu šo problēmu, vadošie kameru izstrādātāji ir apliecinājuši dažāda veida inženieriskos risinājumus, lai fotokameras ierīcēs aizņemtu pēc iespējas mazāk vietas - apvienojot vairākas mazākas kameras vai novietojot kameru un lēcu kompleksu ierīces dažādos virzienos. Vairākus gadus tapakaļ šeit publicēju rakstu par jaunu tehnoloģiju, kura fotoattēla reģistrēšanai paredzēja izmantot silikona mikrostiebrus. Tomēr laiks nestāv uz vietas un tehnoloģijas tiek virzītas, lai tās varētu iekļaut ikdienas izmantošanai nepieciešamajās ierīcēs.

Pēc visa spriežot tehnoloģija ir pilnveidota tādā līmenī, ka pēc pāris gadiem to varētu sākt izmantot patēriņpreču uzlabošanai, kas dažādu ierīču apjomam varētu ļaut sarukt piecismtkārtīgi. Kā apgalvo tehnoloģijas virzītāji sāls grauda izmēra plakana lēca varētu kvalitātes ziņā sacensties ar lēcas apjomu, kura tās izmērus pārsniedz 500 reizes. Lielākajam izaicinājumam izstrādātājiem vajadzētu būt niecīgajam gaismas daudzumam, kurš ieplūst caur nano lēcu attēla reģistrēšanai, tomēr izmantojot spēcīgus mākslīgā intelekta risinājumus, tehnoloģijas virzītāji apgalvo, ka šī problēma tiekot atrisināta, kas liek pieņemt, ka kādā brīdī varētu parātīties tehnoloģija, kurai nebūs nepieciešama lēca vispār vai attēla reģistrēšanai būs nepieciešama vien fotojūtīga matrice un digitālais risinājums, ko varētu iztēloties kā virtuālu lēcu, kas balstoties uz iegūto gaismas paternu un norādot dažāda veida parametrus par objekta attālumu vai citiem parametriem varēs aprēķināt, izveidot atbilstošu attēlu reģistrēšanai. Protams, patreiz ir grūti iztēloties tāda veida tehnoloģiju, tomēr zinātnei vienmēr ir nepieciešams virziens un virzītāji, lai gan mūsdienās atrodas tādi, kuri iebilst pārlieku straujajam tehnoloģiju attīstības tempam, vistdrīzāk tāpēc, ka tas varētu kādam šķist biedējoši un neomolīgi.

Protams, ka pielietojuma iespējas ir neierobežotas šādām mikro vai nano lēcām - sākot ar medicīnas tehnoloģijām, kas ļautu labāk izmeklēt pacientu pirms prognozes uzstādīšanas un beidzot ar mikrorobotu sensoru izstrādi, kas ļautu robotizācijas tehnoloģiju samazināt izmēros. Tomēr būtiskākais tehnoloģijas attīstības solis, visdrīzāk, būs saistīts ar patērētājelektroniku, kas parasti dažādām inovatīvām tehnoloģijām ļauj nostabilizēties tirgū - padarot to pietiekami lētu un saprotamu.

lasi, vērtē, komentē emotion

16 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Būtu jaunība - saprastu un ar baudu iedziļinātos! Tagad, nē, vai nav traki!😂

4 0 atbildēt

👍

4 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

👍🌹

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt