local-stats-pixel fb-conv-api

Mausuak kustība7

78 1

Mūsdienās reti kurš spēj iztēloties nopietnu virzītājspēku, kurā nebūtu iesaistīti motori. Motoru ierosinātu kustību vienozīmīgi nākas sasaistīt ar tā saucamo rotācijas asi, kura tiek izmantota kā rotācijas plecs. Vai mūsdienās vienozīmīgi dominē rotējošu dzinēju izmantošana, kas sevī ietver kustības transformāciju caur dzinēja asi uz rotācijā iesaistīto virzošo elementu. Mausuak kustība ir radikāli jauns kurtības ierosinātaja veids vai salīdzinot ar ass kustības modeli, mausuak kustību var devēt, kā pašas sistēmas kustību, kur kustību nodrošina atsevišķi sistēmas elementi, mainot tajos esošo spiedienu. Vai vienkāršāk, mausuak kustību var izraisīt to nesaistot ar vajadzību pēc elementiem, kuriem vajadzētu rotēt, kas no kustību izraisošās sistēmas ļauj izslēgt gultņus un rotējošā elementa virziena transformācijai paredzētos elementus.

Mausuak kustību raksturojošie parametri:
+ nav vajadzība pēc rotācijas ass un gultņiem
+ kustība balstīta uz spiediena maiņu kustības elementa kamerās
+ kustība var tikt organizēta, izmantojot minimālu kustībā iesaistītās sistēmas inerci

Vienkāršāk šādu kustības sistēmu ir iespējams iztēloties kā balonu, kuru vējam piepildot, tas pacels balona galā esošo priekšmetu pašā aukšgalā. Vienīgais mausuak kustību modelī jābūt iesaistītām vairākām kamerām, kas paredz labāk manipulēt ar kamerās esošo spiedienu, lai nodrošinātu vajadzīgo spiedienu noteiktajos sistēmas apgabalos. Protams, šādā veidā ir iespējams arī panākt rotāciju, tomēr svarīgākais ir panākt tās izmantošanu vietās, kur rotācijas kustība nav izmantojama.

Mausuak kustības vielas materiālstāvokļi spiediena nodrošināšanai:
+ gāzveida
+ šķidruma
+ cietvielas (atsperveida)

Tuvākais kustības ierosinātājs mausuak kustības modelim ir hidraulika, tomēr jāatceras, ka hidraulikas nodrošināšana balstās uz spēka transformēšanu caur rotējošiem elementiem un mausuak kustība ir spēka transformēšana caur pašu kustībā iesaistīto sistēmu, nevis balstīta uz kādu noteiktu sistēmas elementu, kurš tiek izmantots kā sistēmas kustības spēka plecs. Kas nosaka to, ka mausuak kustība ir spiediena optimizēšana visā sistēmā, lai panāktu paātrinājumu vai virziena maiņu atbilstoši savām iecerēm. Svarīgākais mausuak kustības ierosinātajs, kas varētu atbilst rotācijas kustības asij ir elastīgs materiāls, kura īpašības var mainīt izmantotjot elektrovadītājus.

Muasuak kustības izmantojamība:
+ materiāla elastības maiņai
+ enerģijas virziena vai sprieguma koncentrēšanai sistēmas noteiktā apgabalā
+ kustības precizitātes nodrošināšanā
+ potenciālās enerģijas izmantošana

Mausak kustību varētu izmantot dažāda veida specializētu tērpu izveidošanā, kur tērpa mērķis ir tā lietotāju pasargāt no apkārtējās vides ietekmes, darbojoties kā spiediena izlīdzinātajs starp tērpa lietotāju un vidi, kurā tas atrodas - akvalagu vai astronautu kostīmu pagatavošanai. Tā pat arī šādu tehnoloģiju izveide varētu būt lietderīga, tā dēvēto ārējā skeleta nodrošināšanai, kad kādam ir nepieciešama mākslīga balsta sistēma vai pieliktā spēka palielināšanas vajadzība. Protams arī enerģijas patēriņam mausak kustības nodrošināšanai vajadzētu būt optimālam, ja kustība tiek pareizi koordinēta.

lasi, vērtē, komentē emotion

78 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

  emotion forshas ,krasainas bildites.Pamaniju ka plusinju ir vairak neka minusu,kas ,protams ,ir pozitivi .Varbut kads var izlasit un komentaros paskaidrot ,kas un ka ...?  emotion  

5 0 atbildēt
Lai būtu spiediens,kautkam,ir jākustas.
1 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt