local-stats-pixel fb-conv-api

Mākslīgo intelektu cīņas1

14 0

Nesen 'Microsoft' paziņoja par 'ChatGPT' integrēšanas plāniem 'Microsoft Windows 11' un viņu virzītajā interneta pārlūkā, tā pat arī kompānija plāno 'Microsoft Office 360' papildināt ar 'GPT 3'

paplašinājumiem, kā arī citos sevis virzītajos projektos integrēt dažādus kompleksus AI risinājumus. Pat paviršam novērotājam šāda pēkšņa aktivitāte varētu šķist visai aizdomīga. Tomēr neskatoties uz to 'Microsoft' drīzumā ir paredzējis pārtraukt atbalstu 'Windows 10' operētāj sistēmām. Kas var teikt visus 'Microsoft Windows' lietotājus padarīs par viņu AI risinājumu virzītājiem. Pie tam šāds kompānijas 'Microsoft' pavērsiens ir noticis visai īsā laika sprīdī, kurā viņi ir paziņojuši par sevis virzīto produktu un pakalpojumu papildināšanu ar nopietniem AI risinājumiem.
Tomēr zinātāji norāda uz to, ka šāds 'Microsoft' solis ir vien atbildes reakcija uz kompānijas 'Google' virzīto tehnoloģiju, kura, varētu teikt, ir visnopietnākā un attīstītākā patreizējā tirgū. Un kuru patērētājs, iespējams, izmanto viņam pašam par to pat nezinot. Tāpēc pēkšņās 'Microsoft' aktivitātes varētu norādīt uz nopietnu tirgus deformēšanas iespēju, izmantojot AI rīkus.
Mūsdienās zināmākais un dzirdētākais no projektiem esot 'Open AI' - 'DALL-E', 'GPT 3', tomēr neskatoties uz iespaidīgajiem sasniegumiem, kuri attiecīgos risinājumus ir padarījuši publiski pieejamākus un saprotamākus ir arī citas kompānijas, kuras plaši nepostulē mākslīgo intelektu risinājumu intensīvu izmantošanu. Kompānijas, kuras lielākā vai mazākā mērā ir iesaistītas dažādu AI risinājumu virzīšanā, attīstīšanā un izmantošanā:

- Google
- Open AI
- Nvidia
- Ubisoft
- Apple
- Tesla
- Amazon
- Facebook
- Samsung

Līdz ar ko šis gads un tuvākie sekojošie gadi varētu izrādīties visai spraigi starp lielām kompānijām un konglomerātiem, mēģinot notiekt dominansi un sevis virzīto tehnoloģiju pārākumu.

Kas īsti ir mākslīgais intelekts?

Mākslīgais intelekts mūsdienās tiek saistīts ar mašīnapmācību, kas ir algoritmun sastādīšana un ralizēšana tādā ātrumā un secībā, kuram patreizējā situācijā vairs nespēs izsekot ne atsevišķis speciālists, nedz arī speciālistu grupas. Sekojoši, mūsdienās, sākot zust iespēja pilnībā izsekot noteicošajiem, saistošajiem un pasīvajiem faktoriem, kuri izraisa vienu vai citu makslīgā intelekta procesa realizēšanu. Tāpēc mākslīgā intelekta (mašīnapmācības) evolucionēšana patreiz varāk ir saistīta ar selektīvu izvēli, kura apstiprina atsevišķa indivīda vai indivīdu grupas automātisku atbildi (rīcību) uz notiektu procesu realizēšanās pamata.

lasi, vērtē, komentē emotion

14 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt