local-stats-pixel fb-conv-api

Kiberēras sākums7

39 0

Ar jauno kompānijas 'Neuralink' tehnoloģisko sasniegumu var uzskatīt, ka cilvēce ir sasniegus nākamo soli tehnoloģiskajā attīstībā, kura apgūšana un izmantošana varētu cilvāka fizioloģiju un psihi mainīt tā, ka attiecīgi cilvēkam atgriezties pie dabas krūts vairs nebūs iespējams bez attiecīga tehnoloģiska atbalsta.

Pirms aptuveni nedēļas kompānija 'Neuralink' demonstrēja publikai savu sasniegumu, kur nepilnas dienas laikā mērkaķi, kuram attiecīgajos smadzeņu centros (motoriku nodrošinošo) ir ievadīti elektrodi, iemāca vadīt ar manipulatoru datoru tā, lai mērkaķis varētu to vien darīt ar smadzeņu palīdzību, kas vairs nenosaka vajadzību fizisku, mehānisku iedarbības vajadzību, lai operētu ar jaudīgu datortehniku. Bez šaubām šāda tehnoloģija ir visai daudzsološa tiem, kuriem ir kaut kāda veida paralīze vai motorikas problēmas, tomēr šī tehnoloģija saistās arī ar dažāda veida riskiem, kurus patreiz vēl pilnībā apzināt pat nav iespējams.

Vēl jo vairāk mērkaķis Peidž ir devis iespēju tehnoloģiju virzīt dažādos virzienos, kur attiecīgi izmantojot citus smadzeņu centrus būs iespējams nodrošināt dažāda veida mijiedarbošanos ar smadzenēm, iespējams pēc laika nodrošinot smadzeņu centru stimulēšanu tā, lai ķermenis izdala fermentus, hormonus, kuri ļaus efektīvāk un tiešāk dzidēt kādas kaites. Vai teiksim stimulēt redzes centrus tā, lai attiecīgi ekrānu vietā varētu izmantot redzes aparāta funkciju nodrošināto fizioloģisko aparātu. Vai sapņu koordinēšanu, lai miega laikā cilveks labāk apgūtu sev vēlamās zināšanas.

Bet kā jau minēju, tehnoloģiskā attīstība saistās ar zināma rakstura riskiem, kuri nosaka vajadzību pēc pareizajiem regulēšanas mehānismiem. Kā arī pēdējo gadu straujās tehnoliģijas attīstība ir, var teikt, apdulinājusi cilvēku, viņam nespējot nošķirt prioritātes savas eksistences hierarhijā.

lasi, vērtē, komentē emotion

39 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Covid-19 ir domāts lai pār mums valdītu mērkaķi!

3 1 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

"Suņa sirds" profesors Preobraženskis 1924 gadā iecerēja veikt unikālu un vel nebijušu ķirurģisku operāciju ...pārstādīt sunim cilvēka hipofīzi undzimumdziedzerus......Operačija izrādījās veiksmīga,un tā radās šariks.....tālāk stāsts ir gaužām bēdīgs, jo Preobraženskis beigās atstādīja hipofīzi tur kur tā bija sākumā....

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt