local-stats-pixel fb-conv-api

100 terabaitu kā norma7

61 0

Nemaz nav pagājis tik daudz laika, kopš viedierīču aprīkojumā tika iekļauta atmiņa, kura pārsniedza terabaitu. Bet tikai nesen notika atmiņas modernizēšana no tā dēvētajiem rotējošajiem diskiem, kur informācija tiek glabāta, izmantojot vairākus vienlaicīgi rotējošus diskus uz tā dēvētajiem viengabala atmiņas moduļa diskiem (SSD). Rezultātā apgrozībā nonāca cietie diski, kuru energopatēriņš un darbības skaļums nesalīdzināmi atšķīrās no iepriekšējo paaudžu cietajiem diskiem. Šķiet vien pagāšgad kompānijas sāka patērētājus iepazīstināt ar viengabala atmiņas moduļa diskiem (SDD), kuru apjoms pārsniedza iepriekšējās paaudzes cietos diskus, kur informācijas ielasei un izvadei bija nepieciešami, nepārtrauktā darbībā esoši elektromotori. Tomēr kompānija Nimbus ir spējusi ar savu produktu šokēt nozares ekspertus ar savu produktu, kurš vairākkārt pārspēj jebkuru līdz šim esošu atmiņas glabāšanai paredzētu produktu.

Galvenie Nimbus SSD diska rādītāji:
+ 100 TB apjoms, kas trīsreiz pārsniedz līdz šim zināmos
+ ekstrēmi zems enerģijas patēriņš, kas ir piecreiz zemāks par vadošajiem
+ virs 250 gadu mūža ilgums
+ 42% cenas samazināšanās uz terabaitu

Šādu izrāvienu atmiņas glabāšanas tirgū līdz šim nespēja panākt neviens cits veidierīču atmiņas ražotājs, kas norāda uz nopietna spēka parādīšanos veidierīču aprīkojuma tirgū. Pie patreiz dominējoša programmnodrošinājuma varētu šķist, ka šādi atmiņas apjomi nav piepildāmi, tomēr līdzīgi ir bijis visu laiku, kad kāds atmiņas ražotājs iepazīstina ar jaunu produktu.

Apjoma izteiksme pēc datņu veida:
+ 20 miljonu dziesmu
+ 15 miljoni augstas izšķirtspējas attēlu
+ 20 tūkstoši HD video filmu

lasi, vērtē, komentē emotion

61 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Labs, bet man par 1TB vairāk pat neprasās emotion

8 0 atbildēt

ar tiem SSD diskiem ir viena liela problēma - ja kautkas noiet greizi, tad pazaudē pilnīgi visus datus, pie tiem pilnīgi neatgriezeniski.. 

No magnētiskiem diskiem, parasti lielāko daļu datus ir iespējams atgūt.. ja sadeg elektronika, tad var atgū visus 100%. ja kas notiek ar SSD tad tavi 100TB "sekseņu" būs zuduši uz mūžigiem laikiem..

Teiksim serverī var stāvēt RAID masīvi kādi vien gribi - pie nopietna elektro pārspieguma aizies nebūtībā visi dati - tāpēc doma ka klasiskie HDD varētu pazust ir apsurda - tie tāpat paliks.. 

P.S. tās tikai manas subjektīvās (nu mazliet objektīvas ) domas

3 0 atbildēt

100 Tb nekādi nesaliksi 20 000 HD filmu. (100Tb x 1024 ) / 25Gb(Vidējais svars kvalitātīvam HD kino) = 4000 tikai salīdis. Bet iespaidīgi vienalga.

2 0 atbildēt

neslikti emotionemotion

0 0 atbildēt

tad jau manis vai noderes...

0 0 atbildēt