local-stats-pixel fb-conv-api

Padomju laika iestudētās fotogrāfijas80

392 2

Bieži vien nākas dzirdēt par to, ka dzīve PSRS bija laba, tomēr, kas tieši bija labs, paliek nepaskaidrots. Ņemot vērā PSRS propagandas un cenzūras apmērus šis jautājums ir grūti atbildāms, jo, paši saprotat, ka jebkurs sasniegums tika uzpūsts vēl lielāks, bet neveiksmes tika noklusētas. Par to plašāk šeit.

Tie, kas apgalvos, ka presē viss bija smuko, nemaldīsies. Publicējamās fotogrāfijas tika iestudētas. Galvenā to pazīme bija saule. Jebkurā fotogrāfijā jūs redzēsiet saulainu dienu. Pilnīgi noteikti visi cilvēki būs smaidīgi (slēptā ziņa - PSRS dzīvo laimīgi cilvēki). Turklāt redzamie cilvēki būs ar kinoaktieru cienīgu izskatu. Tam visam par papildinājumu būs kārtīgais apģērbs. Ne mazāk svarīga būs arī kompozīcija - visi atradīsies pareizajās vietās, radot ļoti patīkamu attēlu.

« 1  2  3 »
392 2 80 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 80

0/2000

7. bildē tie "partijas karodziņi" īstenībā ir apbalvojumi - uz viena vimpeļa rakstīts "Labākajam kombainierim", uz otra "Labākajam jaunajam kombainierim". Ražas novākšana bija valstiski nozīmīgs pasākums un, jā, taisīja arī visādas pompozas labāko strādnieku godināšanas, ko rādīja TV, drukāja avīzēs un visvisādi popularizēja labu darbu. Rajonu laikraksti publicēja kombainieru sociālistiskās sacensības mēneša rezultātus - pa visu lappusi VISU rajona kombainieru saraksts ar nostrādātajām dienām un iekultajām tonnām. Ja neticat, papētiet, piemēram, laikraksta "Progress" ( tagad saucas "Auseklis") arhīvu.

14.bildē ar karogu un ermoņiku mūziku dodas nevis strādāt, bet gan nodot valstij pirmo novākto ražu.

1 0 atbildēt

8. bilde. Ar skolnieku paklausību bija tā. Pamēģini neklausīt tikai. Skolotājus respektējām toreiz. Mēs puikas pīpējām tobrīd skolā un reiz mums skolotājs sarīkoja ekstra mācību. Izdalīja gāzmaskas un 3km kross, bet pats ar mašīnu brauc nopakaļ un kontrolē vai nehaltūrējam. Tagad tādu izmestu no skolas par varmācību.

12. bilde. Vecmāmiņa sestdienās cepa maizi kaut līdz veikalam bija puskilometrs un tur netrūka maizes. Bet tā bija īpaša.

17. bildē. Meitene dzirdina teļus un kas tur tāds liels? Mana ģimene dzīvoja laukos un mums protams bija piemājas saimniecība. No skolas pārnākot bija uzdevums sīkajiem padzirdīt lopiņus kūtī. Apdarīt mājas darbus, izmācīties uzdoto un tikai tad bija brīvais laiks. Mēs vecākus sagaidījām jau ar vakariņām ko paši pagatavojām. Bērnība bija kā saka super. Mēs bijām 3 bērni, neviens negāja bērnudārzā, nestūma bērnu ratiņos, paši gājām mātei pie rokas ar savām kājām. Izaugām stipri un veseli, jo maz slimojām. Cik atceros biju tikai 2x slimnīcā pa visu bērnību.

1 1 atbildēt

Mēs tajā laikā bijām pacietigāki. Urba,urba... smadzenes izurba... bet mēs kā vīri!  emotion  Maziņi vīreļi, bet nebija pienemts gaudot. emotion 

0 1 atbildēt

Likies sev ļoooti ironisks un asprātīgs?  Veltīgi gan.

0 1 atbildēt