local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc ir jāzina krievu valoda?186

1275 129

Jā, kāpēc mums, Latvijas jauniešiem, ir jāzina krievu valoda?

Reklāma
Reklāma
Reklāma


1275 129 186 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 186

0/2000

Krievu valoda mums ir jāzin. Viņu visu dzīvi vajadzēs.

1 1 atbildēt
7. Nesaprotu
0 0 atbildēt

Krievi latviešu valodu vispār necenšās iemācīties, nerunājot par vecajiem, kuri desmitiem gadus šeit dzīvojot ne vārda nezin latviski! emotion

1 1 atbildēt

Lielākā daļa valodu vairs nav tīras un ir pilnas ar visādiem aizguvumiem. 

0 0 atbildēt

Krievi ir vienkārši"tupoj narod" ja nemāk iemācīties valsts valodu kurā dzīvo. Nez kāpēc es zinu perfekti kolonizējošās valsts valodu?emotion

1 1 atbildēt

aj man jav liidz kaklam vis shitais sviests. 

0 0 atbildēt

are you fucking kidding me???! tas ko tu raksti par to ka latviešu valoda ir pilna ar krievu aizguvumiem ir pilnīgs bullshits, jo latviski ir nepareizi tā runāt, piemēram, "uz rokām man pašalaik nav saundtreks". Veci, tā pat nav latviešu valoda, bet kkāda parodija.

0 0 atbildēt

Ehh... būtu iespēja, ieliktu kaut divus plusus! tiešām, pēc ilgiem laikiem labs un baudāms raksts! :)

0 0 atbildēt

cepuri nost raksta autoram, bet tikpat liela problēma kā krievu valodas ietekme uz mūsu valodu ir arī angļu valoda.

0 0 atbildēt

Reāli krievu valodu ir jāzin...

 

Daudzi saka, ka laidīs uz rietumiem mācīties un strādāt - tas ir apsveicami (ja jūs tur tiekat  emotion ) bet, ja jūs kaut ko sajēgsiet krieviski un varēsiet to daudz maz pielietot, jūsu akcijas Eiropas tirgū automātiski ceļas...

 

Bet, būsim reāli - bez lietošanas valodu nevar iemācīties, un neviens latviešu jaunietis to necentīsies īpaši izmantot (tas no pieredze  emotion )

1 1 atbildēt

nju gal lavieshu burti to pat ta nebiju iedzilinajusies, bet laso ta pat zinu kas domats! :D 

0 0 atbildēt

Negribi krievu,mācies itāļu,-tepat kaimiņos jau atrodas.emotion

0 0 atbildēt

Raksts tik tiešām vietā,valodas ir jāzin.Man ir prieks,ka daudzi Latvieši zin vairākas svešvalodas,atšķirībā no krieviem,kuri tikai "matam"prot laist...

0 0 atbildēt

 

Bezpajumtniek ! Lasi uzmanīgi.

 

Sākšu ar to, ka esi izvēlējies nepareizu virsrakstu. Tu šo rakstu sāc ar tādu kā pavēli, jo Tu izslēdz citas iespējas, kas gandrīz vai lasītāju nostāda muļķīša lomā un tādam jaunietim kā man izraisa nepatiku.

Krievu valodas priekšrocības - faktiski tas pats, bet skan labāk, bet pietiks par to.

Mēs, latvieši, esam uzēdušies, ja tā var teikt, uz visiem krieviski runājošajiem tikai viena iemesla dēļ.

Krievi Mūs ir apspieduši un pakļāvuši ilgāku laiku, nekā Mēs esam pavadījuši brīvi. Man it kā nav nekas pret krieviem, bet es nekad viņus nepieņemšu kā savējos tikai tāpēc, ka zinu skarbo pagātni, ko man ir stāstījuši mani vecvecāki un grāmatas.

Riebumu pret krievu valodu Mūsos iedzina kā karstu metāla naglu, kas ar deguma smaku caururbusi Mūsu ādu. Likt runāt krieviski, likt rakstīt krieviski, likt klausīties krieviski, likt rakstīt latviski ar krievu burtiem. Pārkrievot grāmatas, pārkrievot televīziju, pārkrievot radio, pārkrievot skolas, māju un ielu nosaukums, pārkrievot vai izmainīt latviešu tautasdziesmu vārdus. Es tā varētu turpināt vēl un vēl.

Iemesls, kāpēc arī Tu esi uzvērpis šo rakstu ir tikai tas, ka kā jau lielākā daļa no Mums, Tu krievu valodu redzi vairāk, kā citas valodas.

Ja tā atklāti, tad latviešu valodu piepludina vairāk anglisku aizguvumu: WTF, Fail, Lūzeris, LMFAO, Fap, That`s what she sad utt.. Jaunieši izmantos jebkuru vārdu, kas ir populārs pasaules mērogā.

Es pats esmu kategoriski pret atbildēm krievu valodā no savas puses. Ja viņi nezin, tā nav mana problēma, ir grūti, bet ar laiku to iemanās. Kāpēc grūti? Jo latvietis ir pieklājīgs, viņš ir līdzjūtīgs, viņš labāk pazemos sevi runājot saraustītā krievu valodā, nekā ļaus cilvēkam, kas šai valstī nodzīvojis jau ntos gadus un nevar pateikt vienu sakarīgu teikumu, mocīties un mēģināt izstāstīt savu vajadzību savā latviešu valodas interpretācijā.

Es uzskatu, ka viņi neciena paši sevi, tas tik tiešām ir kauns nezināt latviešu valodu, dzīvojot Latvijā. Un, ja kāds domā savādāk, viņš vienkārši ir auns, kas sevi neciena un turpina domāt, ka skrienot sienā, tālāk tiks.

Es labprāt gribētu apgūt krievu valodu labā līmenī, jo zinu, ka man tas noderētu, kaut vai tikai tāpēc, ka tas attīstītu manu domāšanu, bet manī tā pat vienmēr būs maza pretestība pret šo valodu.

0 0 atbildēt

dīvaini bet tiesa.

0 0 atbildēt

es gan tajā pasākumā nebiju.

un visu mūžu domāju,ka esmu cienīgs sevi saukt par metālistu!

0 0 atbildēt

Tētis vienmēr saka: arī ienaidnieka valoda ir jāzin.

3 4 atbildēt

Jā, bet interesantākās grāmatas iznāk taisni krieviski un gaidīt līdz tās parādīsies laviski ir ujjjj............ +vel daiļliteratūra un dziesmu teksti (ārpus Sjavas). Dvēseliska tauta. Nevajag maisīt mušas ar kotletēm un pogāt cilvēkiem klāt sen sabrukušu režīmu. Nevajag arī, protams, runāt nepareizi. Tomēr pieturos pie filozofijas, ka valodas pamatfunkcija ir saziņa līdz ar to jārunā tā, kā visērtāk tobrīd: latviski, krieviski, vāciski vai jebkā.

1 2 atbildēt

Kāda bija stāsta morāle par Lady GAGA konci ? emotion  

0 1 atbildēt

Man riebjas krievu valoda, bet tāpāt mācīšos, jo zinu, ka bez krievu valodas darbā būs grūti un vispār būs grūti atrast darbu, jo visur vajadzīga tā nolādēta krievu valoda.

0 1 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »