local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc ir jāzina krievu valoda?186

1275 129

Jā, kāpēc mums, Latvijas jauniešiem, ir jāzina krievu valoda?

Reklāma
Reklāma
Reklāma


1275 129 186 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 186

0/2000

Man vislaik Centraļņikā Krieveļi pieskrien un prasa daj sigaretačķu vōt tas man riebjas! emotion bet raxts emotion

3 3 atbildēt

 

var noprast, ko tu studē :D

bet par aizguvumiem - tu gribētu, lai ir mīkstais ŗ un visi pārējie brīnumi? protams, tas atvieglotu dažreiz saprast, ar kādu skaņu kurš vārds jāsaka, bet latviešu valoda ir dzīva valoda un tas ir labi, ka tā attīstās un mainās - tas tikai to saglabās kā reālu, ikdienā izmantojamu valodu nevis arhaisku piemiņu par mūsu nacionalitāti.

3 3 atbildēt

Nu, daudzus tos krievu aizguvumus,kuri ir nepareizi, ko tu šeit uzrakstīji māca vidusskolā, ka viņus nevajag lietot. Protams, ne jau visi stundās apzinīgi klausās, un ievēro dzīvē. Bet vismaz mums mācīja, tāpēc tagad kaitinu visus, labojot viņu sacīto. :D Un inteliģenti cilvēki, kas, iespējams, lasa grāmatas, vai kuriem piemīt ļoti laba valodas "izjūta" jūt, kuri vārdi vienkārši neiederas, kuri izklausās jocīgi, piemēram, tas pats "neskatoties uz .... " vai arī "uz doto brīdi...."  tie jau visi arī ir no kr.val, bet var taču just, ka viņi vnk neskan tā "tīri" un pareizi! :)

Tomēr, es esmu par valodu mācīšanos, pati gan vēljoprojām neesmu krievu val. iemācījusies :D

2 2 atbildēt

Es krievu valodu nezinu, bet ļoti gribu iemācīties. Jo vairāk valodas cilvēks zina, jo labāk viņam pašam.Man ir salīdzinoši laba dzimtās (latviešu) valodas izjūta, tādēļ cenšos ikdienā neizmantot rusicismus. Tomēr ne jau tikai krievu valoda piesārņo latviešu valodu. Mēs pat neapzinamies, cik bieži lietojam no vācu un citām valodām aizgūtus vārdus un frāzes. Pēdējā laikā latviešu valodā (un ne tikai) ienāk anglicismi. Svešvārdu aizgūšanu veicina arī straujā tehnoloģiju attīstība. Tās attīstās tik strauji, ka valodas netiek līdzi. Piemēram, vai kāds ir izdomājis latvisku sinonīmu vārdam "monitors"?

Es nepiekrītu rakstā paustajai domai. Manuprāt, svešvalodu, šajā gadījumā krievu valodas, zināšanas nepasargās latviešu valodu no "piesārņošanas". Ja cilvēks neizjutīs pietiekamu cieņu pret latviešu valodu, tad, apgūstot jaunas svešvalodas, viņš "papildinās" to ar nelatviskām frāzēm. Bet, ja cilvēks cienīs savu dzimto valodu, tad viņš var zināt simts svešvalodas vai nezināt nevienu, viņš centīsies to saglabāt "tīru".

Tas ir mans viedoklis. emotion

3 3 atbildēt

A varbūt nav obligāti jāzina Krievu valoda ? tas atkal skan netaisnīgi , Latviešiem jāzin Krievu , bet tie Krievi nezin Lv , un vēl pietam daudz ko iedomājās , un ko tik nepieprasa.. tas ir stulbums! 

Un cilvēkam ir izvēle , grib lai mācās krievu , negrib , tad negrib.. emotion

1 1 atbildēt

Tas ir sava veida protests pret krieviem, ka vini nav veelami muusu valstii !! 

Un vini pat atlaujas teret Latviesu naudu  visados referandumos ! 

0 0 atbildēt

Man personīgi ruslanu valoda skolā bija jāmācās, tagad es to valodu nelietoju. Ruslaniem es di**ā nelienu, runāju latviski. Ja nesaprot, man dziļi pie di***s.

1 1 atbildēt

valoda ir jāzin, jo šobrīd katrs pluss ko tu māki var palīdzēt izsisties dzīvē.

Un diezvai kāds pievērsīs ūber uzmanību valodas gramatiskajai pareizībai. Tas jau ir sikumaini.

0 0 atbildēt

Negribi krievu,mācies itāļu,-tepat kaimiņos jau atrodas.emotion

0 0 atbildēt

Lielākā daļa valodu vairs nav tīras un ir pilnas ar visādiem aizguvumiem. 

0 0 atbildēt

Krievi ir vienkārši"tupoj narod" ja nemāk iemācīties valsts valodu kurā dzīvo. Nez kāpēc es zinu perfekti kolonizējošās valsts valodu?emotion

1 1 atbildēt

aj man jav liidz kaklam vis shitais sviests. 

0 0 atbildēt

are you fucking kidding me???! tas ko tu raksti par to ka latviešu valoda ir pilna ar krievu aizguvumiem ir pilnīgs bullshits, jo latviski ir nepareizi tā runāt, piemēram, "uz rokām man pašalaik nav saundtreks". Veci, tā pat nav latviešu valoda, bet kkāda parodija.

0 0 atbildēt

Ehh... būtu iespēja, ieliktu kaut divus plusus! tiešām, pēc ilgiem laikiem labs un baudāms raksts! :)

0 0 atbildēt

cepuri nost raksta autoram, bet tikpat liela problēma kā krievu valodas ietekme uz mūsu valodu ir arī angļu valoda.

0 0 atbildēt

Reāli krievu valodu ir jāzin...

 

Daudzi saka, ka laidīs uz rietumiem mācīties un strādāt - tas ir apsveicami (ja jūs tur tiekat  emotion ) bet, ja jūs kaut ko sajēgsiet krieviski un varēsiet to daudz maz pielietot, jūsu akcijas Eiropas tirgū automātiski ceļas...

 

Bet, būsim reāli - bez lietošanas valodu nevar iemācīties, un neviens latviešu jaunietis to necentīsies īpaši izmantot (tas no pieredze  emotion )

1 1 atbildēt

nju gal lavieshu burti to pat ta nebiju iedzilinajusies, bet laso ta pat zinu kas domats! :D 

0 0 atbildēt

es gan tajā pasākumā nebiju.

un visu mūžu domāju,ka esmu cienīgs sevi saukt par metālistu!

0 0 atbildēt

dīvaini bet tiesa.

0 0 atbildēt

 

Bezpajumtniek ! Lasi uzmanīgi.

 

Sākšu ar to, ka esi izvēlējies nepareizu virsrakstu. Tu šo rakstu sāc ar tādu kā pavēli, jo Tu izslēdz citas iespējas, kas gandrīz vai lasītāju nostāda muļķīša lomā un tādam jaunietim kā man izraisa nepatiku.

Krievu valodas priekšrocības - faktiski tas pats, bet skan labāk, bet pietiks par to.

Mēs, latvieši, esam uzēdušies, ja tā var teikt, uz visiem krieviski runājošajiem tikai viena iemesla dēļ.

Krievi Mūs ir apspieduši un pakļāvuši ilgāku laiku, nekā Mēs esam pavadījuši brīvi. Man it kā nav nekas pret krieviem, bet es nekad viņus nepieņemšu kā savējos tikai tāpēc, ka zinu skarbo pagātni, ko man ir stāstījuši mani vecvecāki un grāmatas.

Riebumu pret krievu valodu Mūsos iedzina kā karstu metāla naglu, kas ar deguma smaku caururbusi Mūsu ādu. Likt runāt krieviski, likt rakstīt krieviski, likt klausīties krieviski, likt rakstīt latviski ar krievu burtiem. Pārkrievot grāmatas, pārkrievot televīziju, pārkrievot radio, pārkrievot skolas, māju un ielu nosaukums, pārkrievot vai izmainīt latviešu tautasdziesmu vārdus. Es tā varētu turpināt vēl un vēl.

Iemesls, kāpēc arī Tu esi uzvērpis šo rakstu ir tikai tas, ka kā jau lielākā daļa no Mums, Tu krievu valodu redzi vairāk, kā citas valodas.

Ja tā atklāti, tad latviešu valodu piepludina vairāk anglisku aizguvumu: WTF, Fail, Lūzeris, LMFAO, Fap, That`s what she sad utt.. Jaunieši izmantos jebkuru vārdu, kas ir populārs pasaules mērogā.

Es pats esmu kategoriski pret atbildēm krievu valodā no savas puses. Ja viņi nezin, tā nav mana problēma, ir grūti, bet ar laiku to iemanās. Kāpēc grūti? Jo latvietis ir pieklājīgs, viņš ir līdzjūtīgs, viņš labāk pazemos sevi runājot saraustītā krievu valodā, nekā ļaus cilvēkam, kas šai valstī nodzīvojis jau ntos gadus un nevar pateikt vienu sakarīgu teikumu, mocīties un mēģināt izstāstīt savu vajadzību savā latviešu valodas interpretācijā.

Es uzskatu, ka viņi neciena paši sevi, tas tik tiešām ir kauns nezināt latviešu valodu, dzīvojot Latvijā. Un, ja kāds domā savādāk, viņš vienkārši ir auns, kas sevi neciena un turpina domāt, ka skrienot sienā, tālāk tiks.

Es labprāt gribētu apgūt krievu valodu labā līmenī, jo zinu, ka man tas noderētu, kaut vai tikai tāpēc, ka tas attīstītu manu domāšanu, bet manī tā pat vienmēr būs maza pretestība pret šo valodu.

0 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »