local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc ir jāzina krievu valoda?186

1275 129

Jā, kāpēc mums, Latvijas jauniešiem, ir jāzina krievu valoda?

Reklāma
Reklāma
Reklāma


1275 129 186 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 186

0/2000

taisnība, patriotisms nav sasaistīts ar valodas prasmi, piemēram, daudzi mācās angļu valodu, bet neviens tāpēc nesāk šausmināties, ka varētu palikt par angli, taču krievu valodu lielākā daļa neparko nevēlas mācīties. Jaunieši - aizbraucat uz vāciju un būsiet pārsteigti, jo dažos veikalos pārdevējas runā krieviski, un tas nav tikai vācijā, arī Ēģiptē, ļoti daudz vietējo zin krievu valodu. par citām zemēm nemāku teikt - nav pieredzes, bet krievu valoda noder

1 0 atbildēt

taisniba jau ir, liela dala cilveku ir maksimali liekuli un vispar idioti, jo tik loti brauc virsu krieviem, kamer pasiem leksika sastav no 70% visadiem valoda ievazatiem mesliem. Es neizmantoju sis frazes un ari krievu valodu pastiprinati macities netaisos

1 0 atbildēt

Vai, tad tiešām tā bēguļo no tās valodas !?  Ir jau tdaudzi, kas zin, vnk neizmanto to princpa pēc ar krieviem.. ! Vai tas ir slikti?

1 0 atbildēt

Man gan ir vienalga,ja man krievs kautko jautā es arī atbildu latviski,ja jau viņš šeit dzīvo tad sapratīs ko es es viņam teicu (un es krievu valodu zinu +/- )

1 0 atbildēt

Smags mīnuss šim rakstam.

Neesmu nekāds heiteris, bet reāli viss, kas šeit ir sarakstīts ir buļļa izskārnijumi.

Nopietni? Lai varētu atpazīt aizgūtos vārdus no krievu valodas. Tāpēc ir jāzina krievu valoda? Bļaģ Tu nopietni?

Reāli viss pirms 8. kopas ir (totāls) bullshits.

Raksts galīgi nesakrīt ar virsrakstu.

Un nobeigumā

"neesi ēzelis!

domā, kā runā!" 

Nedomāju ka ēzeļi, vispār runā, kur nu vēl domāt, kā runāt pareizāk. Vnk uzdirsies dzīvniekam, lai tik varētu propagandēt savu nacionālismu, aizstāvot latviešu valodu - t.i svītrojot arā krievu "vārdus".

 

Būsim reālistiski. Kāds labums no daudzajām valodām? Pēc 500 gadiem, vien retais runās citā valodā, visas valodas būs izskaustas(pareizi vien ir), moš ja cilvēce runās vienā mēlē, viņi attīstīsies daudz ātrāk.

1 0 atbildēt

"Uzreiz izlēmu, ka arī man, kā jau sevi cienošam metālistam, ir par katru cenu jāņem dalība šajā pasākumā." Piedod, nevarēju nesmieties emotion

1 0 atbildēt

piedrazt,krievu valoduemotion

1 0 atbildēt

konstatejais     Tieši to arī domāju. Skolā laikam slikti mācījies.emotion

1 0 atbildēt
Vēl joprojām atceros, ka klasesbiedrs sauca krievus par "rusijāņiem". emotion
1 0 atbildēt

Var jau zināt krievu valodu, bet tad vismaz ar vietējiem krieveļiem nevajag runāt krieviski, bet gan latviski. Tad arī nebūs problēmu, ja krievu valodu nezināsim. Protams, ka bezmugurkaula latvietis locīsies visām citām tautām kādās mēlēs vien vajadzēs. Visur tik dzirdu: "latviešiem krievu valoda arī nenāktu par ļaunu",  "neko padarīt, krievu valoda jāzin" utt. Bet neviens neteiks: "krieviem ir jāzina latviešu valoda, jo te ir Latvija - PUNKTS"

Paši vien esam panākuši divvalodību Latvijā.

1 0 atbildēt

Man pamatskolā bija ltāda attieksme pret krievu valodu, tāpēc to arī nemācījos. emotion

Un tagad to reāli nožēloju, jo tagad tā man ir vajadzīga, bet nokavēto ir ļoti grūti atgūt.

1 0 atbildēt

interesanti man kā valodniecei.. :D

1 0 atbildēt

nav te krievu valoda !!!

2 1 atbildēt

Ejiet jūs visi dirst... es no laukiem

2 1 atbildēt

Ļoti labs raksts! Žēl, ka gandrīz 100 ēzeļu ir salikuši mīnusus... bēēē...

2 1 atbildēt

Valodu zināšanas bagātina cilvēka prātu

1 0 atbildēt

es nesaprotu kads ir pamats likt minusu sim rakstam....???

1 0 atbildēt

 Kad uzzināju, ka mana mīļākā māksliniece viesosies arī mūsu republikā, biju tik pārlaimīgs, ka manas emocijas ir grūti pat noformulēt, lai neteiktu vairāk. Uzreiz izlēmu, ka arī man, kā jau sevi cienošam metālistam, ir par katru cenu jāņem dalība šajā pasākumā.

Ko tu mūs apkauno!!! emotion

1 0 atbildēt
Es principa pēc nerunāju krieviski un, ja kāds jautā, atbildu, ka nezinu.. kaut gan saprotu, nedaudz runāju un varu lasīt. Valoda paliek valoda, jo vairāk zini, jo labāk! Aa, un man puisis ir Latvijas krievs, bet, tā kā dzīvojam Uk, nespiežu runāt latviski, bet pati ar viņu runāju tikai latviski..
1 0 atbildēt

Man personīgi ruslanu valoda skolā bija jāmācās, tagad es to valodu nelietoju. Ruslaniem es di**ā nelienu, runāju latviski. Ja nesaprot, man dziļi pie di***s.

1 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »