local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc ir jāzina krievu valoda?186

1275 129

Jā, kāpēc mums, Latvijas jauniešiem, ir jāzina krievu valoda?

Reklāma
Reklāma
Reklāma


1275 129 186 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 186

0/2000

Spēcīgs raksts! Ļoti patika. +

2 0 atbildēt

Viens no labākajiem un patiesākajiem rakstiem. ko spokos esmu lasījusi. Ja varētu, es liktu daudz, daudz plusu! emotion emotion emotion

2 0 atbildēt

es sāku lasīt un nesapratu, tu tur runāji par kaut kādām stila kļūdām un lēdiju gagu, kāds tam ir sakars ar to, ka vajadzētu mācēt krievu valodu? atzīšos, līdz galam neizlasīju, jo neredzēju lielu jēgu. lai nu kā, jebkura valoda ir laba, ja to apgūsti un zini. bet es vairāk būtu priecīga, ja šādu rakstu uztaisītu par to, kāpēc ir jāzina latviešu valoda. ;] gan latviešiem pašiem, gan citu tautību pārstāvjiem latvijā ;] jo, protams, mēs varam iemācīties, bet sajūta, ka mēs tikai piekāpjamies un piekāpjamies visādu citu tautu [valodu] priekšā, un cik tālu tas ies..?

2 0 atbildēt

Ne nu ja protams ka ir labi ja cilveks apgust vairak valodu,bet nav jau runa par to.Man nepatik tas ka Latviesiem ir japaklaujas krieviem.Kada jega mums Latviesiem liek runat krieviski,bet vini pasi neruna Latviski lielaka dala.Vini dzivo Latvija un viniem ir jaruna Latviski.Es tacu nevaru aizbraukt uz Ameriku un teikt es esmu Latvietis runajat ar mani Latviski.

2 0 atbildēt
Viens no labākajiem rakstiem, ko esmu lasījusi šī gada laikā. Vismaz kāds domā par latviešu valodu... Ķer plusiņu! :)
2 0 atbildēt

Vai krivu valodas zināšanas man atvieglos dzīvi?  Man personīgi nē.  Katram cilvēkam būs savas domas un iemesli, kādu svešvalodu mācīties.

2 0 atbildēt

Piekrītu. Latviešu valodu padomju laikā pabojāja jūtami. Lai arī Latvijas PSR oficiāli skaitījās 2 oficiālās valodas, visa būtiskā dokumentācija bija krievu valodā un tas ietekmēja arī pārējo saziņu. Un pēc PSRS sabrukuma ļoti palīdzēja ieviesties anglicismiem, jo tautas apziņa jau bija sabojāta. Kurš prata pēc iespējas meistarīgāk iepīt sava runā angļu vārdus, tas skaitījās "kruts".

Ar krievvalodīgajiem nav tik vienkārši. Pirmkārt ne visi krieviski runājošie ir "tautas ienaidnieki". Starp viņiem ir arī Latvijas patrioti, lai cik tas dīvaini neliktos. Lielākā sāpe ir tie, kur joprojām uztur lielkrievu šovinisma idejas, dažāda ranga provokatori un ar PSRS laika nostaļģiju pārņemtie, ar inteliģenci neapgrūtinātie bijušo PSRS pakļautības rūpnīcu darbinieki. Arī liela daļa to no Latvijas robežas austrumu pusē dzimušo, kuri speciāli šeit demobilizējās no padomju armijas (jo toreiz te skaitījās "rietumi"). Lielākoties arī viņu visu pēcteči - sencīšu ietekme strādā joprojām :(  Tāpēc taisnība tiem, kuri teica - kamēr apmirs visi PSRS laiku ienācēji un viņu tiešie pēcteči, tikmēr Latvijai miera nebūs.

2 0 atbildēt

Es uzskato to ka man nevajag mācīties Krievu valodu,jo es dzīvoju Latvijā,un ja tu dzīvo Latvijā,tad tev ir obligāti Jāzin tās valsts valoda kurā tu dzīvo!!!

Un Krievi to nav  sapratuši!!!!

3 1 atbildēt

Palasīju tavu rakstu... Teikšu atklāti - virsraksts, manuprāt, neatbilst saturam. Visu laiku bija jūtama netieša krievu valodas nicināšana. Piekrītu Moonwalker - kāpēc nekritizē nevajadzīgus aizguvumus no angļu un citām valodām, bet tikai krievu? Pati zinu krievu valodu ļoti labi, tās zināšanas man ir ļoti bieži palīdzējušas arī ārvalstīs, tāpēc varu apgalvot, ka zināt valodas ir ļoti labi un vajadzīgi. Tas attiecas arī uz karjeru -  ja zini valodas, tad tev būs lielāka iespēja iegūt labu darbu.

Piedod, bet likšu mīnusu - nākamreiz formulē atbilstošus argumentus.

7 5 atbildēt

Mans brālis reiz aizbraucot uz Rīgu un pa muti dabūja, jo īsti nezināja krievu valodu...

Nu kur tik stulbi? Sist pa muti, ja kko nesaprot..  emotion

2 0 atbildēt

Piekrītu Latvian komentāram, ka nav jēgas meklēt un analizēt citu valodu ietkemi, kamēr pats jēdzīgi neesi apguvis savējo. Cilvēki, kas mācās un pārzin latviešu valodu, ļoti viegli atpazīst, kuri ir citu valodu žargoni, barbarismi, aizguvumi un to gramatiskās formas un paši spēj pieņemt lēmumus, kādās situācijās tos izmantot vai neizmantot. Bet tie, kas domā, ka dzimtā valoda ir kā pati par sevi saprotama un tie, kuriem pret to nav cieņas vai kauns, turpinās murmulēt tā, kā viņi pratīs (neviens jau pa kaklu nesit par katru: lol, omg, džīzas, bļa, vīkendu, fml u.c. murgiem, kuri katru dienu aizvien vairāk piesārņo mūsu valodu).

Vai tiešām tik grūti vispirms iemācīties dzimto valodu? Priekštam ir skolas. Ā, pareiz`, tur taču nemāca feispalmot un ka, kad 4x teikumā ielikt.

2 0 atbildēt
Kam man tā krievu valoda. Brauc uz šejieni lai uzkundzētos un pārvērstu Latviju par "Russian Federation". Ptfu! Ja man nedos darbu dēļ tā, ka nemāku rakstīt un lasu salīdzinoši zemā līmenī krieviski, tad lai viņi meklē citus darbiniekus. Es esmu PAR Latvijas valodas saglabāšanu un kategoriski PRET idiotiem un otrajām valsts valodām. Ja krieviem nav vietas savā zemē, lai brauc uz stepēm un taigām un lai tur dzīvo! Galīgi pieriebušies jau!
2 0 atbildēt

Bez ietiepības nekur tālu nevar tikt! Muguraulam taču ir jābūt..vaine? Nost ar krievi valodu.man viņa netraucē,bet traucē manā valstī.

2 0 atbildēt

konstatejais     Tieši to arī domāju. Skolā laikam slikti mācījies.emotion

1 0 atbildēt

Vēlviens fakts, valodas kā krievu, baltkrieuv, ukraiņu, latviešu, lietuviešu, un dažas citas ir cēlušās no Sanskrita (viena no vecākām valodām pasaulē). Piemēram, mēs, gan krievi izmanto vārdu "Veda" vai "Vēda", kas nāk no Vēdu cilts Indijā, kas dzīvoja pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Hitlera mīļais vārds "Ārietis" cēlies no vārda "Ari"  kurš ir krievu folklorā saules dievs, Ārieši (Aryans) iztulkoti nozīmē "Ari pielūdzēji". Ir daudz tādas interesantas lietiņas par baltu un slāvu valodām.

3 2 atbildēt

pfft 1.5 bija man krievu valodā un neko nenožēloju

es esmu Latvijā un runāšu latviski, ja kādam būs jautājums krievu valodā centīšos saprast un atbildēšu atpakaļ latviski emotion

5 4 atbildēt

Smieklīgi vai nē, bet, dzīvodams Latvijā, es nemācēju runāt krievu valodā. Es sapratu visu, ko citi runā un saka, bet pats ne vārda pār lūpām nedabūju. Šeit Anglijā es beidzot iemācījos runāt krievu valodā, jo leiši labprāt izvēlas runāt leišu vai krievu valodā nevis angļu. Un sākumā tas sagādāja problēmas ar sazināšanos, jo es dzīvoju un strādāju tur kur leiši ir vairāk kā briti.. Un vēl interesants fakts. Daudzi leišu jaunieši krievu valodā nesaprot ne vārda.

1 0 atbildēt
Vēl joprojām atceros, ka klasesbiedrs sauca krievus par "rusijāņiem". emotion
1 0 atbildēt

es nesaprotu kads ir pamats likt minusu sim rakstam....???

1 0 atbildēt

Var jau zināt krievu valodu, bet tad vismaz ar vietējiem krieveļiem nevajag runāt krieviski, bet gan latviski. Tad arī nebūs problēmu, ja krievu valodu nezināsim. Protams, ka bezmugurkaula latvietis locīsies visām citām tautām kādās mēlēs vien vajadzēs. Visur tik dzirdu: "latviešiem krievu valoda arī nenāktu par ļaunu",  "neko padarīt, krievu valoda jāzin" utt. Bet neviens neteiks: "krieviem ir jāzina latviešu valoda, jo te ir Latvija - PUNKTS"

Paši vien esam panākuši divvalodību Latvijā.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »