local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nepatīk krievi?337

893 40

Īsumā par to, ko domāju par konfliktiem starp šīm abām tautībām.

Vairums latviešu, attieksmi pret krievu tautības Latvijas iedzīvotājiem ir ierosinājuši tie indivīdi, kurus mēs dēvējam par krievu urlām. "Iespējams, vārds "urla" ir cēlies no krievu vārda oрёл (ērglis) kā ironiska metafora, jo 20. gadsimta 90. gadu sākumā par oрёл sevi esot dēvējušas ar noziedzību saistītas ietekmīgas personas." Jā, patiešām. Daži krievu tautības indivīdi jūtās kā ērgļi.

Visiem ļoti labi zināmas situācijas par apzagšanu tuneļos, sabiedriskajos transportos, tumšās ieliņās utt. Tā pat kā visiem zināmi gadījumi, ka kādu vienkāršu garāmgājēju, latvieti, krievi apstādina, jautājot pēc cigaretes, santīmiem aliņam vai piezvanīt, un nereti iznākums ir bēdīgs - latvietis tiek pie zilām brillēm ne par ko. Viņš gluži vienkārši gāja garām un viņam nebija cigarete ar ko uzcienāt draudzīgi noskaņoto cilvēku.

Nu, protams, ir arī latviešu indivīdi, kuri ir pieskaitāmi pie latviešu urlām - zog, sit un lauž visu kas pagadās, bet 90% gadījumos, tie ir krievu tautības jaunieši.

Visi arī ļoti labi zinām vēsturi. Vēl nesen Latvija bija Krievijas pakļautībā. Mūsu senči no tā laika ir tikuši pārāk ļoti aizvainoti un daļa jaunatnes aizvainojumu ir mantojuši. Bet šoreiz ne tas galvenais.

Nu lūk. Mums, latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem, šo iemeslu dēļ. Savukārt krievu tautības cilvēkiem ir izveidojies riebums pret latviešiem tikai tādēļ, ka mēs esam pārāk ilgi bijuši aizvainoti un uz krievu tautības cilvēku skatāmies ar baltu aci. Interneta vidē viņi tiek nolikti un nosmieti līdz pēdējam. Tas viņiem, pilnīgi loģiski, nepatīk un rezultātā rodas konflikts.

Sašutumu jau mums rada krievu visatļautība. Vairums zog visu kas pagadās pa rokai. Un jā, arī krievi 2009. gada 13. janvāra nemieros aktīvi piedalījās alkoholisko dzērienu veikalu izlaupīšanā.

Gribu uzsvērt to, ka krievi ir normāla tauta - tādi paši kā visi citi. Arī mēs, perfektie un nevainojamie latvieši. Katrā tautā atrodas daži cilvēki, kuri dara kaunu savai tautai.

Es nezinu, kas īsti varētu motivēt šādu rīcību, bet ir cilvēki, kuri principa pēc nemācās, nevēlās saprast un nerunā otras tautības valodā.

Latvijai iet ļoti grūti un konfliktēšana tautību starpā tam visam pilnīgi noteikti nenāk par labu. Pat saeimā kašķējās krievu un latviešu tautības cilvēki.

Daudzi cilvēki (tajā skaitā arī es (kādu laiku)), nepareizi uztver vārdu "patriotisms". Lai arī vairums noliegtu, bet daudzi to uztver kā citas tautas, respektīvi mūsu gadījumā, krievu nodirš*na un pazemošana. Bet paralēli tam visam, arī krievi grib būt patrioti un iziet ielās.

Nācās uz ielas sastapt vienu krievu tautības cilvēku, tiesa gan manāmi iereibušu, bet labu cilvēku. Arī jautāja pēc smēķa. Sākumā sabijos, velti. Šis man stāstīja, ka ļoti jūtās aizvainots par to, ka viņš dzīvo Latvijā, skaitās Latvijas iedzīvotājs, bet nevar piedalīties vēlēšanās un arī citas lietas, ko latvieši, viņaprāt dara nepareizi.

Katrā ziņa, es gribētu teikt to, ka mēs, latvieši, varam daļēji vainot arī sevi pie šādad krievu tautības cilvēku izrīkošanās.

Es zinu, ka es šobrīd uzprasos uz skarbiem komentāriem, bet, manuprāt, šī ir diez gan smaga tēma Latvijai.

893 40 337 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 337

0/2000

hmm.. kas te bija rakstīts jo spriežot pēc komentiem nekas īpasi labs.. manu uzmanību novērsa reklāma - auto galvu remonts O_O ;D

0 0 atbildēt

Piemeram, Daugavpils skolaas skolotaji latviesu valodas stundas runa krieviski un puse pat nemak runat latviski pasa Daugavpili tas gan ir stulbi....tapec es uz Rigu laidisu.....

0 0 atbildēt

Ja viņi ir Krievijā un mums Rīgā nav Rīgas Ukaiņu vidusskolas,ja nav  Krievu  politikā ja viņi savu pieprasījumu par Krievu valodu kā otru VALSTS (un vispār šeit runās latviski) valodu atcels , tad man pret viņiem nav nekādu pretenziju pret viņiem...  Ak jā un vēl es vēlētos lai viņi neapkaunotu MŪSU karavīrus un BRĪVĪBAS pieminekli!!!  Par viņu karavīriem man vienalga, Ja viņi ir tādi nu tiešām idiņi un apkauno savus karavīrus braucot bez īpaša iemesla prom no Krievijas tad paši vainīgi.

Lai tie idiņi beidzot padomā par savu rīcību!!!!!

0 0 atbildēt

Autoram varu pateikt, ka latviešu jaunieši arī ir šausminoši... Man bail staigat pa ielam, bail ka kādreiz viņi izvairos, nozags kko, vai pat nogalinas! Viņiem nav svarīgi, ka es ļoti labi pārvaldu latviski, nav latviete - tad drīkst apsaukat, izvairot... Un pēc tam latvieši saka, ka "krievi ir slikti"... nav kauns, nē?! 

5 6 atbildēt

man nacisms ir asinis .. nevis del urlam bet vnk man nepatik vesture ka krioevi izturejas .. vispar man nepatik ta tauta ka tada .. un valsts .. un valoda .. vispar nekas saistiba ar to .. tikai viena aktrise ir dikti sexiga .. 

un man vel nepatik krievi jo vini nak latvija atkal .. mes nevaram dabut darbu musu zeme nezinot vinu valodu .. vini var dabut darbu nezinot musu (valsts valodu) .. man isti nekrata ka viena no galvenajam valodam ir krievu .. vini tik velas lai būtu pati labākā un lai tikai tā butu galvena .. bet es macos anglju valodu .. krievu valodu ignorējot .. gan skolā cik nu varu gan uz ielas .. es netaisso dzivot krievijā .. es gribu dzīvot Latvijā

1 2 atbildēt

Krieviem vispār jāatņem tiesības balsot un pēc iespējas ātrāk jāaizvāc no Latvijas. Kamēr latvieši mierīgi teiks "krievi jau arī ir cilvēki", "visi krievi jau nav tādi" utml, mēs kļūsim par mini krieviju. Kamēr te būs krievi Latvijā nebūs uzplaukums, jo pie varas vienmēr būs mērgļi, kas tur ir tikuši, jo latvieši par viņiem balsojuši, lai pie varas netiktu krievi. iepriekšējās vēlēšanas skaidri pierādīja, ka mums šobrīd ir tikai 2 izvēles:1. kļūt par mini krieviju un balsojot par tām daudzajām latviešu partijām, kamēr krievi vienoti balso par SC; 2. Ievēlēt izdzimteņus, kuri spēlē uz to, ka latvieši par viņiem balsos, jo viņiem nav izvēles.

0 1 atbildēt

nost ar krievvalodīgajiem :D

1 2 atbildēt

ruslanus nahuj!!!

2 3 atbildēt

necieshu krievus jo vini ka kkadi dauni nelauj kirtusos latvieshus ko 2 pasaules kara iesauca vacu armija karot tg dvini kritusi un radinieki grib ziedus nolikt pie pieminekla ako krievi? blau pilna rikle fashisti!  izshaut vinus visus ka smirdigas zhurkas ara no latvijas lai kulturu nemaita  !

1 2 atbildēt

Nez kuri urljiki man visus miinusus sabaazushi, blje nu atmarozaki, nepatiik, ka juusu sapisti sarkano pasauli aizskar mironju bars, driiz visa krievija izmirs un buus mier uz pasaules :D

0 1 atbildēt

Jau izlasiju 2 pirmās atkāpes un sapratu ka te patriotiem ir atkal janodot sveicienus :D Pats interesantākais, ka tauta šo tēmu ēd atzīmējot to ar plusiņiem...Nu aunu bars, kur vienu padzen, tur visi skrien :) Man nav žēl, es arī vienu "+" ielikšu, lai jau morālam bomzītim tiek :) Un tagad kā soliju sveiciens patriotiem : Bēdu, manu lielu bēdu, Es par bēdu nebēdāj'.   Liku bēdu zem akmeņa, Pāri gāju dziedādam'.   Kad dzīvoju, tad dzīvoju, Tad i jautri padzīvoj':   Ar dziesmiņu druvā gāju, Ar valodu sētiņā. Notis ja vajag ir te http://www.dailytangents.com/tautasdz/lakst/LK-020.shtml

0 1 atbildēt

vnk panem aizliedz tadu iespeju ka kada cita valoda var but ka otra valsts valoda. ka igaunji. :D

otrs man liekas ari fakts far okupacijas atdzishanu , un taa uzspieshana par atdzishanu ir bezjedzigs. 1. Neatdzis nopietnibaa nekad. 2. Tie kas okupeja formali vairs Neeksiste.

tresais- visi tie kas paslaik valsts iestades nemak vai negrib runat latviski lai raksta atlugumu/macas latv.val, vai tiek vnk padziti no amata par valsts valodas likuma neiveroshanu.

Runāt ar krievu krieviski Latvijā pieklājība, bet kad liek krievam runāt latviski Diskriminacija!!! ?

0 1 atbildēt

kāpēc man šķiet ka vienīgie mīnusu licēji ir krievi? .... bet nu ja godīgi taisnība atoram ir :) 

0 1 atbildēt

taisi naakamo dalju kaapeec nepatiik skudras, sunji, kakji utt.

0 1 atbildēt

Mana mamma saka Krumu suni vien vini ir ,ceru ta rase te nomirs pec 18.februara balsojuma par TAUTAS VALODU LV

0 1 atbildēt

pats, apceļu katru dienu URLAS, ejot no mājām uz skolu un otrādi !

Pats. personigi abdirshu vinjus, nevis tapēc kad pagātnē mūs okupēja, ...

...bet tapēc, kad dzivo visu mūžu Latvija, un neko nemāk pateikt !

Un dažiem LV arī KAUNS ! - PAši sāk veidoties par urlām, iet baros sit citus [saprast uja krievus ietu sist, visi kopā...]

BEt pašus latviešus, sit, zog  .. Jāpadomā Abām Pusēm !

2 4 atbildēt

Davai paraziiti chau ;)

0 2 atbildēt

nemīziet, krievi izmirs :) vismaz latvijā

1 3 atbildēt

Aiijj, ar jums, beerni (realist un Preezidents), nav jeega, a pa to gjerevnju, nekas, nekur jau nepazudiisi :)

0 3 atbildēt

 

..  šodien 18:01  

Rakstam nav ne vainas, tikai fakts ir tas un ko tu taa kaa laikam mazliet piemirsi uzrakstiit!

  Te Krieviem ne viens neko sliktu nedar,  liela dalja sho apdaliito iebrauceeju, te meegjina savus noteikumus uzstaadiit, savas prasiibas,  .......... " Tas bij man subjektiivs viedoklis...!!!! Neviens te nevienu neapspiezh...!  
4 8 atbildēt
« 4  5  6  7  8 »