local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nepatīk krievi?337

893 40

Īsumā par to, ko domāju par konfliktiem starp šīm abām tautībām.

Vairums latviešu, attieksmi pret krievu tautības Latvijas iedzīvotājiem ir ierosinājuši tie indivīdi, kurus mēs dēvējam par krievu urlām. "Iespējams, vārds "urla" ir cēlies no krievu vārda oрёл (ērglis) kā ironiska metafora, jo 20. gadsimta 90. gadu sākumā par oрёл sevi esot dēvējušas ar noziedzību saistītas ietekmīgas personas." Jā, patiešām. Daži krievu tautības indivīdi jūtās kā ērgļi.

Visiem ļoti labi zināmas situācijas par apzagšanu tuneļos, sabiedriskajos transportos, tumšās ieliņās utt. Tā pat kā visiem zināmi gadījumi, ka kādu vienkāršu garāmgājēju, latvieti, krievi apstādina, jautājot pēc cigaretes, santīmiem aliņam vai piezvanīt, un nereti iznākums ir bēdīgs - latvietis tiek pie zilām brillēm ne par ko. Viņš gluži vienkārši gāja garām un viņam nebija cigarete ar ko uzcienāt draudzīgi noskaņoto cilvēku.

Nu, protams, ir arī latviešu indivīdi, kuri ir pieskaitāmi pie latviešu urlām - zog, sit un lauž visu kas pagadās, bet 90% gadījumos, tie ir krievu tautības jaunieši.

Visi arī ļoti labi zinām vēsturi. Vēl nesen Latvija bija Krievijas pakļautībā. Mūsu senči no tā laika ir tikuši pārāk ļoti aizvainoti un daļa jaunatnes aizvainojumu ir mantojuši. Bet šoreiz ne tas galvenais.

Nu lūk. Mums, latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem, šo iemeslu dēļ. Savukārt krievu tautības cilvēkiem ir izveidojies riebums pret latviešiem tikai tādēļ, ka mēs esam pārāk ilgi bijuši aizvainoti un uz krievu tautības cilvēku skatāmies ar baltu aci. Interneta vidē viņi tiek nolikti un nosmieti līdz pēdējam. Tas viņiem, pilnīgi loģiski, nepatīk un rezultātā rodas konflikts.

Sašutumu jau mums rada krievu visatļautība. Vairums zog visu kas pagadās pa rokai. Un jā, arī krievi 2009. gada 13. janvāra nemieros aktīvi piedalījās alkoholisko dzērienu veikalu izlaupīšanā.

Gribu uzsvērt to, ka krievi ir normāla tauta - tādi paši kā visi citi. Arī mēs, perfektie un nevainojamie latvieši. Katrā tautā atrodas daži cilvēki, kuri dara kaunu savai tautai.

Es nezinu, kas īsti varētu motivēt šādu rīcību, bet ir cilvēki, kuri principa pēc nemācās, nevēlās saprast un nerunā otras tautības valodā.

Latvijai iet ļoti grūti un konfliktēšana tautību starpā tam visam pilnīgi noteikti nenāk par labu. Pat saeimā kašķējās krievu un latviešu tautības cilvēki.

Daudzi cilvēki (tajā skaitā arī es (kādu laiku)), nepareizi uztver vārdu "patriotisms". Lai arī vairums noliegtu, bet daudzi to uztver kā citas tautas, respektīvi mūsu gadījumā, krievu nodirš*na un pazemošana. Bet paralēli tam visam, arī krievi grib būt patrioti un iziet ielās.

Nācās uz ielas sastapt vienu krievu tautības cilvēku, tiesa gan manāmi iereibušu, bet labu cilvēku. Arī jautāja pēc smēķa. Sākumā sabijos, velti. Šis man stāstīja, ka ļoti jūtās aizvainots par to, ka viņš dzīvo Latvijā, skaitās Latvijas iedzīvotājs, bet nevar piedalīties vēlēšanās un arī citas lietas, ko latvieši, viņaprāt dara nepareizi.

Katrā ziņa, es gribētu teikt to, ka mēs, latvieši, varam daļēji vainot arī sevi pie šādad krievu tautības cilvēku izrīkošanās.

Es zinu, ka es šobrīd uzprasos uz skarbiem komentāriem, bet, manuprāt, šī ir diez gan smaga tēma Latvijai.

893 40 337 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 337

0/2000

Nevis otras tautības valodā, bet primārās tautas valodā - valsts valodā.

Ja visi latvijas krievi drīkstētu balsot, tad valsts valoda būtu krievu un valdība sastāvētu no tādiem kā Kravcovs un PCTVL, kas mums diez vai ir vajadzīgs. Tā ka mums ir gana urlu, kas drīkst balsot, tādej''adi radot mums pietiekami daudz problēmu.

Raksts manuprāt stipri līdzinās vidusskolas domrakstam.

0 0 atbildēt

Vienreiz pa televizoru redzēju, kā izteicās kāds krievu politiķis no krievijas: "Tie krievi kas dzīvo latvijā, nav īsti krievi"

0 0 atbildēt

emotion  par LV

0 0 atbildēt

Pret krieviem man nav nekāda naida, bet gan pret tiem krievvalodīgajiem "nabadziņiem", kas nu jau 21 gada laikā nav spējuši apgūt latviešu valodu...

0 0 atbildēt

nu padomā ko krievi ir devuši Latvijai? Tikai problēmas un darba trūkumu jo Latvijā viņi ir aizvien vairāk un mūsu paaudzēm atņem gN DARBU naudu dzīves vietu 

0 0 atbildēt

 

Kā tad nedara neko sliktu, paksaties - semačkām tādas augstas cenas un arī iekš Sportlanda Adidas treniņbiksēm tādi ceņņiki! :D

0 0 atbildēt
oDe avatarsoDe

Rakstiji ka krievuleenas jutas aizvainots, jo redz nevar balsot u.t.t.? pff lai pis***s uz savu kireivju un dara tur ko grib. Nesaprotu tos krievus, ko vinji te suudzas tak lai brauc uz savu valsti un tur komandee. Es persnoooniigi ar krieviem runaju latviski, pox urlas vai hz kas vel, ja kko prasa vienmer adbildu latviski. Un ja ir labs gariigais, vispar teloju ka nesaprotu. Paskatieties darba deveeja prasiibas 99% darbos buus obligaata krievu valodu, man nafig to krievu valodu. Nekad dzive uz krieviju nebraugshu lidz ar to man vinju nevajag!

0 0 atbildēt

Damn komentāros sarakstīts vairāk nekā visā rakstā kopā

0 0 atbildēt

ja vēl viņi runātu skaidrā latviešu valodā, tad nekādu iebildumu pret viņiem nebūtu,bet ja nemāki runāt latviski nu tad sorry, get the fuck out of LV!!!

0 0 atbildēt

Patriots vai nacionalists... Eh lai tie krievi izlemj kas es esmu.

0 0 atbildēt

tavu profilu nevar apskatiit un tev ir asakas simbols kas nav citiem spokiem... wtf

0 0 atbildēt

Liekas ironiski, ka latvietis nevar dabūt darbu, ja nemāk krieviski, bet krievs var, pat tad, ja neprot latviski.

0 0 atbildēt

Tas pats ka mees aibrauktu uz Vāciiju un gribeetu lai visi runa Latviski.

0 0 atbildēt

Patik aiziet uz baru pasedet, un tur parasti kads piesezas klat parunaties. Un biezi tie ir krievi. Viss itka labi, bet lidz sadzird kad es esmu Latvietis tad sak kaut ko dirst, saprastu ja tie butu jauniesi, bet nejau pieaugusi cilveki, 30-40+ gadi... Man itka nav iebildumu pret viniem, bet loti kaitina ka vini izturas ka berni un dzivo pec savas logikas kas noved lidz konfliktam...

1 1 atbildēt

man labs draugs lietuvietis kas skaitaas puse polis puse krievs sevi vienmeer ir uzskatiijis par lietuvieti jo vins ir dzimis un uzaudzis lietuvaa un maaciijies lietuviesu skolaa. Lietuviski nerunaa tikai maajaas jo maate vairaak vai mazaak lietuviski nerunaa tik labi. seez un fano par leisu basketbola komandu un piedalaas visaas lietuviesu nacionaalaajaas aktivitaatees. Kaapeec? taapeec ka vinji no pasa saakuma gimenee peec neatkariibas atguusanas automaatiski palika par lietuvas pilsonjiem. 

Tacu vins ir arii muusu pusee ka krievvalodiigajiem latvijaa buutu jabuut mazliet patriotiskaakiem un censties saliedeeties. pie taada sleedziena vins nonaaca kad pastraadaaja savaa darbaa kopaa ar latvijas pilsoni krievvalidiigo. kurs to vien dzied par to cik krievija ir forsa. 

0 0 atbildēt

70. Gados ietekmīgie un pieklāīgie jaunieši arī tika dēvēti par Urlāma, un tas skaitījās ļoti prestīži.

0 0 atbildēt

Problēma ir tajā, ka pēc neatkarības atgūšanas izvēlējāmies izdabāt krieveļiem, kas okupācijas rezultatā iemitinājušies. Skat, Igaunijā nav problēmu, tāpēc, ka laicīgi pieņēma mērus.

0 0 atbildēt

Šī tēma ir nebeidzama, par to varu runāt un runāt. Protams, ka pastāv šāds konflikts un pastāvēs vēl ļoti ilgu laiku. Arī es esmu vairākkārt izteikusi nepatiku pret krievu tautības pārstāvjiem. Bet nu šī nepatika nav vērsta pret visu tautu, bet gan pret dažiem indivīdiem. Necienu un necienīšu vienīgi tos cilvēkus, kuri VISU savu mūžu dzīvo Latvijā, bet vēl arvien nevar pat vārdu latviski pateikt. Un to viņi dara principa pēc. Arī man ir draugi krievu tautības un viņus es tiešām cienu, jo viņi ciena gan Latviju, gan latviešus. Neviens krieviem neliek šeit atteikties no savas identitātes, bet kaut kādai cieņai pret valsti, kurā dzīvo, arī ir jābūt. Man kaimiņos nu jau vairākus gadus dzīvo melnādainie cilvēki, kuri šeit ir iebraukuši no Āfrikas. Divu gadu laikā viņi iemācījās runāt latviešu valodā. Kādēļ viņi varēja iemācīties mūsu valodu, bet cilvēki, kuri šeit dzīvo jau gadu desmitus nevar?! Tas ir tikai attieksmes jautājums!

0 0 atbildēt

hmm.. kas te bija rakstīts jo spriežot pēc komentiem nekas īpasi labs.. manu uzmanību novērsa reklāma - auto galvu remonts O_O ;D

0 0 atbildēt

Piemeram, Daugavpils skolaas skolotaji latviesu valodas stundas runa krieviski un puse pat nemak runat latviski pasa Daugavpili tas gan ir stulbi....tapec es uz Rigu laidisu.....

0 0 atbildēt
« 4  5  6  7  8 »