local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nepatīk krievi?337

893 40

Īsumā par to, ko domāju par konfliktiem starp šīm abām tautībām.

Vairums latviešu, attieksmi pret krievu tautības Latvijas iedzīvotājiem ir ierosinājuši tie indivīdi, kurus mēs dēvējam par krievu urlām. "Iespējams, vārds "urla" ir cēlies no krievu vārda oрёл (ērglis) kā ironiska metafora, jo 20. gadsimta 90. gadu sākumā par oрёл sevi esot dēvējušas ar noziedzību saistītas ietekmīgas personas." Jā, patiešām. Daži krievu tautības indivīdi jūtās kā ērgļi.

Visiem ļoti labi zināmas situācijas par apzagšanu tuneļos, sabiedriskajos transportos, tumšās ieliņās utt. Tā pat kā visiem zināmi gadījumi, ka kādu vienkāršu garāmgājēju, latvieti, krievi apstādina, jautājot pēc cigaretes, santīmiem aliņam vai piezvanīt, un nereti iznākums ir bēdīgs - latvietis tiek pie zilām brillēm ne par ko. Viņš gluži vienkārši gāja garām un viņam nebija cigarete ar ko uzcienāt draudzīgi noskaņoto cilvēku.

Nu, protams, ir arī latviešu indivīdi, kuri ir pieskaitāmi pie latviešu urlām - zog, sit un lauž visu kas pagadās, bet 90% gadījumos, tie ir krievu tautības jaunieši.

Visi arī ļoti labi zinām vēsturi. Vēl nesen Latvija bija Krievijas pakļautībā. Mūsu senči no tā laika ir tikuši pārāk ļoti aizvainoti un daļa jaunatnes aizvainojumu ir mantojuši. Bet šoreiz ne tas galvenais.

Nu lūk. Mums, latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem, šo iemeslu dēļ. Savukārt krievu tautības cilvēkiem ir izveidojies riebums pret latviešiem tikai tādēļ, ka mēs esam pārāk ilgi bijuši aizvainoti un uz krievu tautības cilvēku skatāmies ar baltu aci. Interneta vidē viņi tiek nolikti un nosmieti līdz pēdējam. Tas viņiem, pilnīgi loģiski, nepatīk un rezultātā rodas konflikts.

Sašutumu jau mums rada krievu visatļautība. Vairums zog visu kas pagadās pa rokai. Un jā, arī krievi 2009. gada 13. janvāra nemieros aktīvi piedalījās alkoholisko dzērienu veikalu izlaupīšanā.

Gribu uzsvērt to, ka krievi ir normāla tauta - tādi paši kā visi citi. Arī mēs, perfektie un nevainojamie latvieši. Katrā tautā atrodas daži cilvēki, kuri dara kaunu savai tautai.

Es nezinu, kas īsti varētu motivēt šādu rīcību, bet ir cilvēki, kuri principa pēc nemācās, nevēlās saprast un nerunā otras tautības valodā.

Latvijai iet ļoti grūti un konfliktēšana tautību starpā tam visam pilnīgi noteikti nenāk par labu. Pat saeimā kašķējās krievu un latviešu tautības cilvēki.

Daudzi cilvēki (tajā skaitā arī es (kādu laiku)), nepareizi uztver vārdu "patriotisms". Lai arī vairums noliegtu, bet daudzi to uztver kā citas tautas, respektīvi mūsu gadījumā, krievu nodirš*na un pazemošana. Bet paralēli tam visam, arī krievi grib būt patrioti un iziet ielās.

Nācās uz ielas sastapt vienu krievu tautības cilvēku, tiesa gan manāmi iereibušu, bet labu cilvēku. Arī jautāja pēc smēķa. Sākumā sabijos, velti. Šis man stāstīja, ka ļoti jūtās aizvainots par to, ka viņš dzīvo Latvijā, skaitās Latvijas iedzīvotājs, bet nevar piedalīties vēlēšanās un arī citas lietas, ko latvieši, viņaprāt dara nepareizi.

Katrā ziņa, es gribētu teikt to, ka mēs, latvieši, varam daļēji vainot arī sevi pie šādad krievu tautības cilvēku izrīkošanās.

Es zinu, ka es šobrīd uzprasos uz skarbiem komentāriem, bet, manuprāt, šī ir diez gan smaga tēma Latvijai.

893 40 337 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 337

0/2000

hāh, nenovīdīgais latvietis! Grūti noticēt, ka kādam vnk ir laba sirds, ne?

Ja jau gribētu ''palietot'', tad daudz lētāk pie zināmu aprindu meitenēm ar lielu pieredzi grieztos!

0 0 atbildēt

Es cienu krievus :) Lv pasi ir stulbi ar to ka uzskatas ka Latviesu tautibas cilveki ir labaki un apsmej citus , mes visi esam cilveki ar saviem - un +. Krievi ne ar ko nau sliktaki par mums :)

4 4 atbildēt

Nav nekada ipasha  pret krieviem , bet esmu domajis , vai nevar izveidot situaciju , ka kaut ka liktu viniem macities valodu. Vajadzigs kaut kads stimuls. Kaut kas tads ,kas viniem liks saprast , ka vajag iemacities valodu ,bet kas?

0 0 atbildēt

Nelasīju jau pirms pirmā neizceltā teikuma. Nevis Latviešiem ir naids radies pret krieviem kopš uzradās urlas , bet kopš tā laika kad krievi mūs okupēja un savas pakaļas ievilka Latvijā. Lūk kā ir :) 

Pret urlām tas ir tagadnes jauniešiem , bet patiesās saknes ir atrodamas 20.g.s.

1 1 atbildēt

Daudz un dikti par šito var runāt, teiciens krieviem ir "V Semje ne bez urodov "

2 2 atbildēt
Vajadzētu no 10 gadījumiem kad kāds kriev tautības cilvēks tuneli paprasa cigareti latvietim tos gadījumus
0 0 atbildēt
Saskaitīt tos gadijums kas beidzas bez nekādām sankcijām.statistika būtu bēdīga
0 0 atbildēt

izlasot virsrakstu, biju negatīvi noskaņota, ienācu Tavā rakstā un jau biju gatava redzēt, kā Tu "patriotiski" nodirs krievus... Taču, par patīkamu pārsteigumu ieraudzīju kko pavisam citu - cienošu pārdomām pilnu rakstu par tiešām nopietnu problēmu. Vairāk tādu cilvēku kā Tu - kas ir gatavi domāt, saprast, mēģināt meklēt kompromisus, nevis nolikt cilvēku tikai tāpēc, ka viņš ir krievs. Man patīk, ka cilvēks māk novērtēt no dažādām pusēm situāciju.

Bet, diemžēl, nedomāju, ka kāds tagad vienā dienā spēs mainīt šo situāciju starp krieviem-latviešiem. Visiem ir savi principi, lepnums, kādam naids un plusā vēl tam drāztie Latvijas politiķi ikreizi pielej eļļu ugunī, paceļot un propagandējot šīs tēmas ne no tās labākās puses.

Mums visiem, Latvijas iedzīvotājiem, latviešiem, krieviem un citiem, ir jāveic izmaiņas sevī. Cienīsim un mācīsiemies visi valsts valodu, likumus un viens otru, cienīsim arī viens otra valodas un tradīcijas.

Es par draudzīgu Latviju! emotion

0 0 atbildēt

man ir nācies saskarties ar dažādiem Krieviem, ir daži kas ir tiešām labi cilvēki un palīdzēs, ir jautri kompānijās un viss ir lieliski, bet tad ir otra daļa Krievu, kuru attieksme ir vnk graujoša, dzerstīšanās, rupjības, un apkārtnes piedrazošana ar saules puķu sēklām un citām lietām, mūžīgie kautiņi. Pašai krievu tautības sieviete ir skrējusi pakaļ ar nazi un gribēdama dūres izvicināt. Tāpat arī pie daudzīvokļu mājas mazie krieviņi tik bravūrīgi un tā tik provucē uz kautiņiem.Kaumiņos ar dzīvo daži krievi, vecāka gada gājuma cilvēkiem nav ne vainas, visu var sarunāt, turpretī tiem kam ap 30 gadiem reizēm vakaros traks var palikt, mājās rīko tādus tračus, ka aiz sienas esot visu labi saprast var,tad nu tēvs bij izgājis uz balkona un riktīgi izlamājies, pēc tam bija kapa klusums dzīvokļos, savukārt citiem liekas, ka r*ntam īstais laiks ir pēc 11 īpaši priekš urbšanas darbiem, vienu vakaru sencis neizturēja to urbšanu un ar lielo urbi, ka sāka urbt grīdas līstēm caurumus pēc tam 2 ned bija miers. nesaku, ka tikai Krievi ir slikti, latvieši arī daži nav nekādi ''zelta'' gabaliņi.Tomēr mani ļoti tracina ka valsts svētkos var atļauties nolikt Latviju, tad vēl izskan tāds teikums, ''nu redz vismaz vieni svētki kuros var piedzerties'', labi arī latvieši nav labāki arī Valsts svētkus izmanto, lai tikai iedzertu.

0 0 atbildēt

Patiesībā viss ir vienkārši!

1)Kamēr starp latviešiem un krieviem nebūs absolūti vienotas uztveres par vēsturi, tikmēr kopīgu valodu būs grūti atrast.

2) Kad latvieši tiks vaļā no "stokholmas sindroma", tad arī sāksies  īstā valsts augšupeja!

 

Latvieši ir pārkrievoti un iebiedēti. Vēl 90% Latvijas iedzīvotāju dzīvo ar okupācijas laika domāšanu!

0 0 atbildēt

Labi pateikts. Bet man likeas, ka

1. liela daļa ir mūsu vaina. Lai tas cilvēks nerunā latviski nu un, galvenais necepies un nespītejies, runāt latviski . Tev tikai pa labu nāks zināt to valodu, jo lai kā neliktos, es personīgi gribu iemācīties krievu valodu pa īstam. Un tas izraisa konfliktu.

2. Manuprāt ir vainojama "augša jo viņi šķeļ tautības. Dala iedzīvotāju grupas, Krievu tautības cilvēkiem daudz ko aizliedz un mums to liek pamanīt, kā rezultātā mēs attoecīgi šķeļamies (atkal).

3. Krievu tautības cilvēki grib savus likumus, savas privlēģijas, kā ofoicālam pilsonim. Man nav žēl, lūdzu, bet dari kko lietas labā pats un nečīksti, ka tiekat diskriminēti, jo bieži paši to panāk.

ehh... un man ir jāmāk labāk izteikties....

0 0 atbildēt

Ja krievi izbrauks, Latvijā vispār cilvēki pazudīs un pa galam būs visa valsts. Ja jau puse iedzīvotāju ir krievi, tad jau sanāk ka valsts budžetu viņi papildina uz pusi (kaut ar semkām, tās ar dārgas palikušas). Samazinot valstī ienākošo naudu, mazmazbērnu mazbērni vēl parādos būs aizdevējiem. ai, nav ko gudri dirst, tāpat lielākā daļa nesapratīs, jāiet kāds žiguļovskijs jāiepļauj

0 0 atbildēt

Piekrītu tev par to ka viņi ir lielāka dala ,bet neviens jau nespiež palikt par urlu! Es piekritu par to ka ir arī labi krievu cilveki bet nu tā pat vinu mājas ir krievija un lai viņi tur arī dzivojas tad nebūs ne naida ne arī kadas saķeršanās!!Bet varbut parāk liels bumer un brigada filmas iespaids ir atstājis uz tiem cilvēkiem!! tad jau par pašīem tautiesīem es varu daudz ko pastāstit ka ka piem antifa piedzērušies smadzeņu invalīdi kuri vien prasās lai uztaisa nike brilles zem acim! a par to ka viņi nevar nobalsot tad lai iet un nokarto pilsonību !

0 0 atbildēt

Nevis otras tautības valodā, bet primārās tautas valodā - valsts valodā.

Ja visi latvijas krievi drīkstētu balsot, tad valsts valoda būtu krievu un valdība sastāvētu no tādiem kā Kravcovs un PCTVL, kas mums diez vai ir vajadzīgs. Tā ka mums ir gana urlu, kas drīkst balsot, tādej''adi radot mums pietiekami daudz problēmu.

Raksts manuprāt stipri līdzinās vidusskolas domrakstam.

0 0 atbildēt

Vienreiz pa televizoru redzēju, kā izteicās kāds krievu politiķis no krievijas: "Tie krievi kas dzīvo latvijā, nav īsti krievi"

0 0 atbildēt

emotion  par LV

0 0 atbildēt

Pret krieviem man nav nekāda naida, bet gan pret tiem krievvalodīgajiem "nabadziņiem", kas nu jau 21 gada laikā nav spējuši apgūt latviešu valodu...

0 0 atbildēt

nu padomā ko krievi ir devuši Latvijai? Tikai problēmas un darba trūkumu jo Latvijā viņi ir aizvien vairāk un mūsu paaudzēm atņem gN DARBU naudu dzīves vietu 

0 0 atbildēt

 

Kā tad nedara neko sliktu, paksaties - semačkām tādas augstas cenas un arī iekš Sportlanda Adidas treniņbiksēm tādi ceņņiki! :D

0 0 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »