local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nepatīk krievi?337

893 40

Īsumā par to, ko domāju par konfliktiem starp šīm abām tautībām.

Vairums latviešu, attieksmi pret krievu tautības Latvijas iedzīvotājiem ir ierosinājuši tie indivīdi, kurus mēs dēvējam par krievu urlām. "Iespējams, vārds "urla" ir cēlies no krievu vārda oрёл (ērglis) kā ironiska metafora, jo 20. gadsimta 90. gadu sākumā par oрёл sevi esot dēvējušas ar noziedzību saistītas ietekmīgas personas." Jā, patiešām. Daži krievu tautības indivīdi jūtās kā ērgļi.

Visiem ļoti labi zināmas situācijas par apzagšanu tuneļos, sabiedriskajos transportos, tumšās ieliņās utt. Tā pat kā visiem zināmi gadījumi, ka kādu vienkāršu garāmgājēju, latvieti, krievi apstādina, jautājot pēc cigaretes, santīmiem aliņam vai piezvanīt, un nereti iznākums ir bēdīgs - latvietis tiek pie zilām brillēm ne par ko. Viņš gluži vienkārši gāja garām un viņam nebija cigarete ar ko uzcienāt draudzīgi noskaņoto cilvēku.

Nu, protams, ir arī latviešu indivīdi, kuri ir pieskaitāmi pie latviešu urlām - zog, sit un lauž visu kas pagadās, bet 90% gadījumos, tie ir krievu tautības jaunieši.

Visi arī ļoti labi zinām vēsturi. Vēl nesen Latvija bija Krievijas pakļautībā. Mūsu senči no tā laika ir tikuši pārāk ļoti aizvainoti un daļa jaunatnes aizvainojumu ir mantojuši. Bet šoreiz ne tas galvenais.

Nu lūk. Mums, latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem, šo iemeslu dēļ. Savukārt krievu tautības cilvēkiem ir izveidojies riebums pret latviešiem tikai tādēļ, ka mēs esam pārāk ilgi bijuši aizvainoti un uz krievu tautības cilvēku skatāmies ar baltu aci. Interneta vidē viņi tiek nolikti un nosmieti līdz pēdējam. Tas viņiem, pilnīgi loģiski, nepatīk un rezultātā rodas konflikts.

Sašutumu jau mums rada krievu visatļautība. Vairums zog visu kas pagadās pa rokai. Un jā, arī krievi 2009. gada 13. janvāra nemieros aktīvi piedalījās alkoholisko dzērienu veikalu izlaupīšanā.

Gribu uzsvērt to, ka krievi ir normāla tauta - tādi paši kā visi citi. Arī mēs, perfektie un nevainojamie latvieši. Katrā tautā atrodas daži cilvēki, kuri dara kaunu savai tautai.

Es nezinu, kas īsti varētu motivēt šādu rīcību, bet ir cilvēki, kuri principa pēc nemācās, nevēlās saprast un nerunā otras tautības valodā.

Latvijai iet ļoti grūti un konfliktēšana tautību starpā tam visam pilnīgi noteikti nenāk par labu. Pat saeimā kašķējās krievu un latviešu tautības cilvēki.

Daudzi cilvēki (tajā skaitā arī es (kādu laiku)), nepareizi uztver vārdu "patriotisms". Lai arī vairums noliegtu, bet daudzi to uztver kā citas tautas, respektīvi mūsu gadījumā, krievu nodirš*na un pazemošana. Bet paralēli tam visam, arī krievi grib būt patrioti un iziet ielās.

Nācās uz ielas sastapt vienu krievu tautības cilvēku, tiesa gan manāmi iereibušu, bet labu cilvēku. Arī jautāja pēc smēķa. Sākumā sabijos, velti. Šis man stāstīja, ka ļoti jūtās aizvainots par to, ka viņš dzīvo Latvijā, skaitās Latvijas iedzīvotājs, bet nevar piedalīties vēlēšanās un arī citas lietas, ko latvieši, viņaprāt dara nepareizi.

Katrā ziņa, es gribētu teikt to, ka mēs, latvieši, varam daļēji vainot arī sevi pie šādad krievu tautības cilvēku izrīkošanās.

Es zinu, ka es šobrīd uzprasos uz skarbiem komentāriem, bet, manuprāt, šī ir diez gan smaga tēma Latvijai.

893 40 337 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 337

0/2000

Ja es dzīvotu Krievijā es iemācītos Krievu valodu. kapēc viņi tā nedara?

1 0 atbildēt

"bet ir cilvēki, kuri principa pēc nemācās, nevēlās saprast un nerunā otras tautības valodā." Cerams, ka to domāji par krieviem, jo latviešiem šeit, Latvijā, nav jārunā svešvalodā ar kādu citu patstāvīgo Latvijas iedzīvotāju, tikai tādēļ, ka viņš ir bijis pārāk tizls, lai iemācītos valsts valodu. ;)

 

Bet principā jā - +/- piekrītu, dažbrīd kurināšanās ir pārspīlēta un neprecīza. ;)

1 0 atbildēt

japiekrit ta ir smaga tema .... bet daži tiešām jāapšauj

1 0 atbildēt

rasha pidarasha

1 0 atbildēt

baigie penteri te komentaros  Tas jau labi ,ka katram ir savs viedoklis .

1 0 atbildēt

mjaa..

 

vsp raksts ir labs..

1 0 atbildēt

Labi pateikts. Bet man likeas, ka

1. liela daļa ir mūsu vaina. Lai tas cilvēks nerunā latviski nu un, galvenais necepies un nespītejies, runāt latviski . Tev tikai pa labu nāks zināt to valodu, jo lai kā neliktos, es personīgi gribu iemācīties krievu valodu pa īstam. Un tas izraisa konfliktu.

2. Manuprāt ir vainojama "augša jo viņi šķeļ tautības. Dala iedzīvotāju grupas, Krievu tautības cilvēkiem daudz ko aizliedz un mums to liek pamanīt, kā rezultātā mēs attoecīgi šķeļamies (atkal).

3. Krievu tautības cilvēki grib savus likumus, savas privlēģijas, kā ofoicālam pilsonim. Man nav žēl, lūdzu, bet dari kko lietas labā pats un nečīksti, ka tiekat diskriminēti, jo bieži paši to panāk.

ehh... un man ir jāmāk labāk izteikties....

0 0 atbildēt

Kāpēc spokos jāliek kaut kādi 100 raksti dienā? Reku ielic vienu, lasi komentārus un parēc par klauniem :D

0 0 atbildēt

nabaga krievi ir tik apbižoti - laikam pārāk reti viņi drīks ielās izkliegt saukļus pret Latviju, Latvijas patriotus un aizstāvjus saukt par fašistiem, gribēt viņu valodu kā otru valsts valodu utt utt.

pietiekami daudz preteklības redzētas un dzirdētas krievu organizētos mītiņos. ja viņi grib būt patrioti, tad lai brauc uz savu fāterlandi. ja dzīvo šeit, tad tomēr jārespektē valsts suverenitāte, kultūra un vēsture!

2 2 atbildēt

taisnība, taisnība emotion

0 0 atbildēt

jēziņ kā te visi aizsvīlušies ar tiem komentiem

0 0 atbildēt

bruģa revolūcija..

0 0 atbildēt
oDe avatarsoDe

Rakstiji ka krievuleenas jutas aizvainots, jo redz nevar balsot u.t.t.? pff lai pis***s uz savu kireivju un dara tur ko grib. Nesaprotu tos krievus, ko vinji te suudzas tak lai brauc uz savu valsti un tur komandee. Es persnoooniigi ar krieviem runaju latviski, pox urlas vai hz kas vel, ja kko prasa vienmer adbildu latviski. Un ja ir labs gariigais, vispar teloju ka nesaprotu. Paskatieties darba deveeja prasiibas 99% darbos buus obligaata krievu valodu, man nafig to krievu valodu. Nekad dzive uz krieviju nebraugshu lidz ar to man vinju nevajag!

0 0 atbildēt

Ja krievi izbrauks, Latvijā vispār cilvēki pazudīs un pa galam būs visa valsts. Ja jau puse iedzīvotāju ir krievi, tad jau sanāk ka valsts budžetu viņi papildina uz pusi (kaut ar semkām, tās ar dārgas palikušas). Samazinot valstī ienākošo naudu, mazmazbērnu mazbērni vēl parādos būs aizdevējiem. ai, nav ko gudri dirst, tāpat lielākā daļa nesapratīs, jāiet kāds žiguļovskijs jāiepļauj

0 0 atbildēt

Piekrītu tev par to ka viņi ir lielāka dala ,bet neviens jau nespiež palikt par urlu! Es piekritu par to ka ir arī labi krievu cilveki bet nu tā pat vinu mājas ir krievija un lai viņi tur arī dzivojas tad nebūs ne naida ne arī kadas saķeršanās!!Bet varbut parāk liels bumer un brigada filmas iespaids ir atstājis uz tiem cilvēkiem!! tad jau par pašīem tautiesīem es varu daudz ko pastāstit ka ka piem antifa piedzērušies smadzeņu invalīdi kuri vien prasās lai uztaisa nike brilles zem acim! a par to ka viņi nevar nobalsot tad lai iet un nokarto pilsonību !

0 0 atbildēt

Nevis otras tautības valodā, bet primārās tautas valodā - valsts valodā.

Ja visi latvijas krievi drīkstētu balsot, tad valsts valoda būtu krievu un valdība sastāvētu no tādiem kā Kravcovs un PCTVL, kas mums diez vai ir vajadzīgs. Tā ka mums ir gana urlu, kas drīkst balsot, tādej''adi radot mums pietiekami daudz problēmu.

Raksts manuprāt stipri līdzinās vidusskolas domrakstam.

0 0 atbildēt

Vienreiz pa televizoru redzēju, kā izteicās kāds krievu politiķis no krievijas: "Tie krievi kas dzīvo latvijā, nav īsti krievi"

0 0 atbildēt

emotion  par LV

0 0 atbildēt

Pret krieviem man nav nekāda naida, bet gan pret tiem krievvalodīgajiem "nabadziņiem", kas nu jau 21 gada laikā nav spējuši apgūt latviešu valodu...

0 0 atbildēt

nu padomā ko krievi ir devuši Latvijai? Tikai problēmas un darba trūkumu jo Latvijā viņi ir aizvien vairāk un mūsu paaudzēm atņem gN DARBU naudu dzīves vietu 

0 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »