local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nepatīk krievi?337

893 40

Īsumā par to, ko domāju par konfliktiem starp šīm abām tautībām.

Vairums latviešu, attieksmi pret krievu tautības Latvijas iedzīvotājiem ir ierosinājuši tie indivīdi, kurus mēs dēvējam par krievu urlām. "Iespējams, vārds "urla" ir cēlies no krievu vārda oрёл (ērglis) kā ironiska metafora, jo 20. gadsimta 90. gadu sākumā par oрёл sevi esot dēvējušas ar noziedzību saistītas ietekmīgas personas." Jā, patiešām. Daži krievu tautības indivīdi jūtās kā ērgļi.

Visiem ļoti labi zināmas situācijas par apzagšanu tuneļos, sabiedriskajos transportos, tumšās ieliņās utt. Tā pat kā visiem zināmi gadījumi, ka kādu vienkāršu garāmgājēju, latvieti, krievi apstādina, jautājot pēc cigaretes, santīmiem aliņam vai piezvanīt, un nereti iznākums ir bēdīgs - latvietis tiek pie zilām brillēm ne par ko. Viņš gluži vienkārši gāja garām un viņam nebija cigarete ar ko uzcienāt draudzīgi noskaņoto cilvēku.

Nu, protams, ir arī latviešu indivīdi, kuri ir pieskaitāmi pie latviešu urlām - zog, sit un lauž visu kas pagadās, bet 90% gadījumos, tie ir krievu tautības jaunieši.

Visi arī ļoti labi zinām vēsturi. Vēl nesen Latvija bija Krievijas pakļautībā. Mūsu senči no tā laika ir tikuši pārāk ļoti aizvainoti un daļa jaunatnes aizvainojumu ir mantojuši. Bet šoreiz ne tas galvenais.

Nu lūk. Mums, latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem, šo iemeslu dēļ. Savukārt krievu tautības cilvēkiem ir izveidojies riebums pret latviešiem tikai tādēļ, ka mēs esam pārāk ilgi bijuši aizvainoti un uz krievu tautības cilvēku skatāmies ar baltu aci. Interneta vidē viņi tiek nolikti un nosmieti līdz pēdējam. Tas viņiem, pilnīgi loģiski, nepatīk un rezultātā rodas konflikts.

Sašutumu jau mums rada krievu visatļautība. Vairums zog visu kas pagadās pa rokai. Un jā, arī krievi 2009. gada 13. janvāra nemieros aktīvi piedalījās alkoholisko dzērienu veikalu izlaupīšanā.

Gribu uzsvērt to, ka krievi ir normāla tauta - tādi paši kā visi citi. Arī mēs, perfektie un nevainojamie latvieši. Katrā tautā atrodas daži cilvēki, kuri dara kaunu savai tautai.

Es nezinu, kas īsti varētu motivēt šādu rīcību, bet ir cilvēki, kuri principa pēc nemācās, nevēlās saprast un nerunā otras tautības valodā.

Latvijai iet ļoti grūti un konfliktēšana tautību starpā tam visam pilnīgi noteikti nenāk par labu. Pat saeimā kašķējās krievu un latviešu tautības cilvēki.

Daudzi cilvēki (tajā skaitā arī es (kādu laiku)), nepareizi uztver vārdu "patriotisms". Lai arī vairums noliegtu, bet daudzi to uztver kā citas tautas, respektīvi mūsu gadījumā, krievu nodirš*na un pazemošana. Bet paralēli tam visam, arī krievi grib būt patrioti un iziet ielās.

Nācās uz ielas sastapt vienu krievu tautības cilvēku, tiesa gan manāmi iereibušu, bet labu cilvēku. Arī jautāja pēc smēķa. Sākumā sabijos, velti. Šis man stāstīja, ka ļoti jūtās aizvainots par to, ka viņš dzīvo Latvijā, skaitās Latvijas iedzīvotājs, bet nevar piedalīties vēlēšanās un arī citas lietas, ko latvieši, viņaprāt dara nepareizi.

Katrā ziņa, es gribētu teikt to, ka mēs, latvieši, varam daļēji vainot arī sevi pie šādad krievu tautības cilvēku izrīkošanās.

Es zinu, ka es šobrīd uzprasos uz skarbiem komentāriem, bet, manuprāt, šī ir diez gan smaga tēma Latvijai.

893 40 337 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 337

0/2000

Un tas par to ko tu satiki un ka viņš nevar piedalīties vēlēšan;as ir viņa paša vaina, lai kļūst par Latvijas pilsoni un varēs! Tā ir normālu valstu prakse ka vēlēšanās piedalās tikai pilsoņi, nevis pliki citu valstu piedzīvotāji!

1 0 atbildēt

Kaut kāda skolnieka pārdomas par krievu tautības iedzīvotājiem ....godīgi sakot, raksts ir pēdējais mēsls.

1 0 atbildēt

"Un vispār vēl gribēju piebilst, ka krieviem ir ļoti daudz labas filmas. "

 

Šitais bija pats spēcīgakais teikums visā rakstā :D

2 1 atbildēt

nekas īpaš nebija tajā rakstā. bet+

1 0 atbildēt

...zinu ka nesen vienu cali riigaa saduura- standarta variants, apstaadinaajis urla, prasiijis kuriit, 4als nekurii, un tad kautinjsh un beidzaas viss ar nazi ribaas shim 4alim, paldies Dievam viss kaartiibaa... tas taa attieciibaa uz 2. rindkopu...

1 0 atbildēt

Autors runā tā,itkā visi Latvieši ienīstu Krievus ! 

Te nu tu kļūdies !

-1 ! IZAUDZIET SĪKIE PERDEĻI 

2 1 atbildēt

Ja es dzīvotu Krievijā es iemācītos Krievu valodu. kapēc viņi tā nedara?

1 0 atbildēt

 "latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem" . Nu jā katreiz sareibstu kad kādu satieku!

1 0 atbildēt

Par sho temu var runat un runat,bet musu LV likumi driz pacels to tada limeni,ka bus kari LV pres RU!

Tamdel,ka nu tikai LV valoda,tad nu kamdel ar Eng sheit tadu problemu nav ! Jautajums ir tads kam musu valdiba censas  Dir*a ielist ?

1 0 atbildēt

mums problema ir ta, ka ari te komentaros ir cilveki kas lien krieviem pakalaa un censas attaisnot tos.

krievi ir latvijas launuma sakne un ists launums un kluda latvija. krievi latvija trauce, busim godigi.

nebutu krievi,viss butu labak un superigak,latvija un latviesiem.

krieviem japazud jo tas ir trauceklis un latvijas pagrimums.

latvija pieder latviesiem!!!

9 8 atbildēt

rasha pidarasha

1 0 atbildēt

man patīk krievi, forša tauta, labas tradīcijas

BET 

man riebjas Latvijā izveidojusies latvkrievtupības nācija

cilvēks nodzīvo 20-30-40 u pat 80 gados un nespēj Labdien pateikt latviski...vot šitie kustoņi mani tracina

1 0 atbildēt

Bullšits pēdējais jejbogu ^^ Vajag mācēt dūres vicināt nebūs nevienam Letiņam zilas brilles. bet paskat jūs jau labāk pastaigājot rozā džemperos un iespīlētās biksēs... nevermind.

7 6 atbildēt

Gadījums no manas dzīves - braucu uz kopmītnēm ar 15. trolejbusu pēc Fast Five filmas pirmizrādes. tas bija ap 24:00. Kaut kur ap katoļu ielu iekāpa 3durvju skapis, garāks par mani ap 180, un aptuveni miesās sastāvēja no 4 manīm. pie tam iedzēris. Krievvalodīgais. es stāvēju pie durvīm un viņš man jautāja kaut kādu ielu, izteica visādus piedāvājumus, gandrīz uzmācās.. protams noignorēju viņu. tad viņš pagriezās pret visu trolejbusu un krievu valodā kliedza ka latvieši pediņi, latvieši sukas, ka mūs vajag tur ne gluži iznīcināt bet kaut ko nodarīt vai tamlīdzīgi.. ja līdz šim man nebija iebildumu pret krievvalodīgajiem cilvēkiem tad tagad krievvalodīgi vīrieši jebkurā vecumā man liekas ir pelnījuši ka pret viņiem tā izturas. Jo paši krievi provicē latviešus. un visi tie kuri sit krievu tautas pārstāvjus (latvijā dzīvojošos) man nav iebildumu. Mums ir reti īsti krievu tautības cilvēku pārstāvji(vienu tādu pazīstu, nu super cilvēks). šitie kas ārdās ir mērkaķi.

1 0 atbildēt

++

1 0 atbildēt

Šis man stāstīja, ka ļoti jūtās aizvainots par to, ka viņš dzīvo Latvijā, skaitās Latvijas iedzīvotājs, bet nevar piedalīties vēlēšanās un arī citas lietas, ko latvieši, viņaprāt dara nepareizi.

Latvijas pilsoņi drīkst vēlēt un nav svarīga tava etniskā piederība - nepilsoņi ir cits stāsts; tu tak nevari aizbraukt uz angliju, nodzīvot pāris gadus un piedalīties vēlēšanās.

Otrkārt es nedalu cilvēkus pēc tautības, man pie vienas vietas no kurienes viņa senči nāk, bet ir tādi cilvēki, kas vienkārši uzsver kad nevēlos būt latvietis  

1 0 atbildēt

Priekš visiem krievu jeb, kā nopratu, urlu nīdējiem - tieši tagad jeb nesen notika dažādi barikāžu atceres pasākumi, lai atcerētos tās sajūtas, kas valdīja toreiz pie ugunskuriem Rīgas centrā un, protams, lai pieminētu barikāžu laikā bojāgājušos. Es jums visiem ieteiktu paskatīties, kādas tautības cilvēki toreiz, 1991. gadā , aizstāvēja rīgu. Liela daļa bija krievu un arī citu tautību cilvēki. Tikai pēc barikādēm, kad latvija kļuva par brīvu valsti, radās jautājums par pilsonības piešķiršanu, un bija cilvēki, kas piedalījās barikādēs, bet pilsonību nevarēja iegūt, jo neatbilda nevienam pilsonības statusa piešķiršanas punktam. Tad kādas būtu jūsu sajūtas, ja būtu ar mieru pat krist par latviju, bet latvijas pilsonību nevaretu iegūt??

1 0 atbildēt

baigie penteri te komentaros  Tas jau labi ,ka katram ir savs viedoklis .

1 0 atbildēt

mjaa..

 

vsp raksts ir labs..

1 0 atbildēt

lai nu kā.. nevainīgs nav ne viens.. visi mēs esam vainīgi, jo esam piedzimuši kā cilvēki un nesaprottam to ka mums visa izplatījuma priekšā ir jābūt pazemīgiem!! nevis zemiskiem sūda gabaliem kas peld pa vannu un tad visi strīdās kurš, tad īsti piekakāja.....

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »