local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nepatīk krievi?337

893 40

Īsumā par to, ko domāju par konfliktiem starp šīm abām tautībām.

Vairums latviešu, attieksmi pret krievu tautības Latvijas iedzīvotājiem ir ierosinājuši tie indivīdi, kurus mēs dēvējam par krievu urlām. "Iespējams, vārds "urla" ir cēlies no krievu vārda oрёл (ērglis) kā ironiska metafora, jo 20. gadsimta 90. gadu sākumā par oрёл sevi esot dēvējušas ar noziedzību saistītas ietekmīgas personas." Jā, patiešām. Daži krievu tautības indivīdi jūtās kā ērgļi.

Visiem ļoti labi zināmas situācijas par apzagšanu tuneļos, sabiedriskajos transportos, tumšās ieliņās utt. Tā pat kā visiem zināmi gadījumi, ka kādu vienkāršu garāmgājēju, latvieti, krievi apstādina, jautājot pēc cigaretes, santīmiem aliņam vai piezvanīt, un nereti iznākums ir bēdīgs - latvietis tiek pie zilām brillēm ne par ko. Viņš gluži vienkārši gāja garām un viņam nebija cigarete ar ko uzcienāt draudzīgi noskaņoto cilvēku.

Nu, protams, ir arī latviešu indivīdi, kuri ir pieskaitāmi pie latviešu urlām - zog, sit un lauž visu kas pagadās, bet 90% gadījumos, tie ir krievu tautības jaunieši.

Visi arī ļoti labi zinām vēsturi. Vēl nesen Latvija bija Krievijas pakļautībā. Mūsu senči no tā laika ir tikuši pārāk ļoti aizvainoti un daļa jaunatnes aizvainojumu ir mantojuši. Bet šoreiz ne tas galvenais.

Nu lūk. Mums, latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem, šo iemeslu dēļ. Savukārt krievu tautības cilvēkiem ir izveidojies riebums pret latviešiem tikai tādēļ, ka mēs esam pārāk ilgi bijuši aizvainoti un uz krievu tautības cilvēku skatāmies ar baltu aci. Interneta vidē viņi tiek nolikti un nosmieti līdz pēdējam. Tas viņiem, pilnīgi loģiski, nepatīk un rezultātā rodas konflikts.

Sašutumu jau mums rada krievu visatļautība. Vairums zog visu kas pagadās pa rokai. Un jā, arī krievi 2009. gada 13. janvāra nemieros aktīvi piedalījās alkoholisko dzērienu veikalu izlaupīšanā.

Gribu uzsvērt to, ka krievi ir normāla tauta - tādi paši kā visi citi. Arī mēs, perfektie un nevainojamie latvieši. Katrā tautā atrodas daži cilvēki, kuri dara kaunu savai tautai.

Es nezinu, kas īsti varētu motivēt šādu rīcību, bet ir cilvēki, kuri principa pēc nemācās, nevēlās saprast un nerunā otras tautības valodā.

Latvijai iet ļoti grūti un konfliktēšana tautību starpā tam visam pilnīgi noteikti nenāk par labu. Pat saeimā kašķējās krievu un latviešu tautības cilvēki.

Daudzi cilvēki (tajā skaitā arī es (kādu laiku)), nepareizi uztver vārdu "patriotisms". Lai arī vairums noliegtu, bet daudzi to uztver kā citas tautas, respektīvi mūsu gadījumā, krievu nodirš*na un pazemošana. Bet paralēli tam visam, arī krievi grib būt patrioti un iziet ielās.

Nācās uz ielas sastapt vienu krievu tautības cilvēku, tiesa gan manāmi iereibušu, bet labu cilvēku. Arī jautāja pēc smēķa. Sākumā sabijos, velti. Šis man stāstīja, ka ļoti jūtās aizvainots par to, ka viņš dzīvo Latvijā, skaitās Latvijas iedzīvotājs, bet nevar piedalīties vēlēšanās un arī citas lietas, ko latvieši, viņaprāt dara nepareizi.

Katrā ziņa, es gribētu teikt to, ka mēs, latvieši, varam daļēji vainot arī sevi pie šādad krievu tautības cilvēku izrīkošanās.

Es zinu, ka es šobrīd uzprasos uz skarbiem komentāriem, bet, manuprāt, šī ir diez gan smaga tēma Latvijai.

893 40 337 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 337

0/2000

Krievi salikuši mīnusus emotion

6 3 atbildēt

neko jaunu nepateici ;)

5 2 atbildēt

Rakts tiešam ir labs,ir par ko padomat ...

Es nezinu , ka jums bet man liekas ka urla,var but jeb kurs cilvkes ,tas ir atkarigs kura ģimene vins ir audzis,ka viņš klausija savu māti vai tevu ,vai viņs bija berniba huligans.

Es gan Latviešu un Krievu tautibu cienu,jo tajas ir 2 tautibas ir patiešam ļoti labi un uzticigi cilveki,kurus es zinu.

3 0 atbildēt

Nu vecīt pilnīgi pareizi. Krievi arī ir cilvēki un nevajag visiem piekasīties par to, ka viņi visi ir krievi dēl urlām.  Ir daudzi labi krievu cilvēki, kuri arī mīl Latviju un dzīvo šeit ar prieku, kaut vai viņš nav Latvijas pilsonis. :) Tā pat būtu ar Amerikāņiem, Poliešiem vai Austrāliešiem. Un tikai šitās Urlu runas sākās dēļ 13 janvāra. Piekritīsiet man? :) Protams, ir arī tie Krievi, kuri ir pārāk bezkaunīgi. Tie saucamie urlas, kuri uzvedas tā, kā viņiem nevajadzētu uzvesties. :)

3 0 atbildēt

Nu nezinu es esmu patriots. Man nekas nav pret krieviem, bet man nekas nav svariigaaks par Latviju. Man vinni netraucee, lai dziivo te un dara ko grib. Es zinu, ka te ir Latvija, es zinu to ka ssii ir mana valsts un to man atnnemt nevar neviens, bet izraadiit neciennu pret valsti ir manu patriotisko juutu aizskarssana. Man nepatiik, ka vinni aizskar manu valsti vai mani, bet tas tikai un vieniigi pastiprina manas patriotiskaas juutas. Es ceru, ka kaadreiz, kaut kas, mainiisies Latvijaa, un visi latviessi buus lepni par to, ka dziivo Latvijaa, un taapat krievi arii piennems Latvijas valsti un valodu. Es domaaju, ka kaadreiz mees visi buusim vienaadi. Bet pagaidaam man ir jaaizstaav sava valsts ar visiem iespejamajiem liidzeklliem.

2 0 atbildēt

Nevajag aizmirst ari to ka tie kurus jus saucat par "Krieviem" nemaz nav Krievi tie ir Krieviski runajo6ie. Tas ir divas at6kirigas lietas.

Raksts labs. ++

4 2 atbildēt

Piekrītu bandītu pietiek katrā tautā. Bet krieviem vjadzētu tomēr mācīties runāt valsts valodā, tomēr viņiem biki vajadzētu cienīt valsti, kurā ir dzimuši. Protams ne visi ir tādi šovinisti, ir arī ļoti sakarīgi cilvēki. 

2 0 atbildēt

Man vienmēr sejā iezogas smīns, kad lasu šādus rakstus.

Savācas saujiņa tūdaliņu, kas, principā, savai valstij nav noderīgi ne ar ko, jo, lielākā daļa pat valsts valodu īsti nezina, nerunājot par pienesumu valstij naudas izteiksmē, un tad nu spriež par to, kādu ļaunumu krievvalodīgie nodara nabaga latvietim. 

Un patriotisms...  par šo man tiešām nāk smiekli! Liela daļa laikam nav informēti, ka patriotisms ir savas dzimtenes mīlestība un darbošanās tās labā, aizstāvot to gan vārdos, gan darbos. Un, kurš Jums ir teicis, ka šī aizstāvēšana ir Latvijas atbrīvošana no citādi runājošajiem? Būšu rupja, bet viss labums, ko liela daļa šeit esošo dara, ir tikai gudra daiļdiršana internetā. Viss. Lielie patrioti! 

Ar sevi ir jāsāk un tad var mesties virsū citiem!  Maz mums ir tūdaliņu, kuri latviešu valodu pārzina zemā līmenī? Nav jāskrien pa pasauli meklē, katrs otrais raksts spokos ir absolūti nebaudāms, jo interneta varoņi nemaz nemāk pareizi rakstīt latviešu valodā! Bet nē! Tā vietā, lai savās tukšajās, toties patriotiskajās galvās iedabūtu kaut kripatu no valodas lietošanas principiem, viņi nāk un kurina naidu pret krievvalodīgajiem! 

70% manu kolēģu ir krievvalodīgie, kas lieliski pārzina latviešu valodu, par krievu valodas ieviešanu, kā otru valsts valodu, parakstīties negāja un par valsts valodu atzīst tikai vienu- latviešu valodu. Un es nekaunos viņus uzskatīt par saviem tautiešiem! 

2 0 atbildēt

man jau nau žēl iedot ja ir tā cigarete un ja normāli pajautā , un nekas nau pret krieviem , bet , kad pienāk un vnk saka - eu jest sigareti  vai daj sigaret - tad ble vnk jāsūta nahuj , bet to jau nesaprot un dēļ tā jākaujas , bet takā citi domā , kad te būs krievija jūs visi maldāties , jo te nekad nebūs krievija un te ir jārunā pa latviski , tas man ir zb  veikalos daudzos arī nesaprot , ko prasa  un kapēc man būtu jārunā pa krieviski ? ja es esmu savā valstī - ... ķīnieši var iemācities lv valodu un krievs nevar , - pārāk smieklīgi nevis nevar , bet gan sepeciāli negrib principa pēc , - 

2 0 atbildēt

В последнее время часто бываю в Тукумсе и скажу, что урлы там далеко не русской национальности)))

3 1 atbildēt

Esmu satikusi ļoti foršus Latviešus un Krievus, un tāpat arī otrādi-neforšus.

Domāju gan, ka Krieviem nepatīk daži Latvieši, man pašai riebjas tie mazie pupsjiki, sakarinājušies ar visskko, uzvilkuši meiteņu krāsainās bikses, un rozā džemperīti, matus cokulīti sataisij un staigā laimīgi, tas jau tas mazākais, bet mute liela un face.lv rullē..

Bet Latviešiem nepatīk, ka daži Krievi ierubij savus telefonus un iet pa ielu "muzjaku" klausīties un par stiliņu un lamu vārdiem nemaz nerunājot..

Esmu ievērojusi, ka cilvēkiem sasniedzot 25 gadus, ir pilnīgi vienalga Krievs/Latvietis, un vairākums pusaudžu patīk ņirgāties.. jo ja draugs to dara, tad tas tak ir "forši"... Bet vairāk saprātīgiem cilvēkiem ir ko darīt un ir savs mērķis..

bet tieši gudrākais būtu ignorēt tādus cilvēkus.Un meklēt sev atbilstošus draugus.Neviens jau neliek Tev uzturēties kopā... Visiem tāpat neizpatiksi.. un cik cilvēku tik viedoklu, tā jau dzīvē ir iekārtots.. bez naida nekur..

2 0 atbildēt

Brīžam ļoti aprobežots teksts. Kārtējo reizi aizrādīšu par gramatiku - Saeima, nevis saeima. Statistika, mētājoties ar to, ka 90% no gopņikiem ir krievi ir no pakaļas izvilkta. 

Visu mūžu esmu nodzīvojis Daugavpilī. Pārcēlies uz Rīgu, es, diemžēl, secinu, ka biežāk mūsu pašu latvieši ir lielāki mudaki, nekā krievi.

Par par vienu atziņu + Sākumam ir labi.

2 0 atbildēt

krievi ir forshi cilveeki ar vinjiem ir vienmeer bijis jautri

5 3 atbildēt

Starp citu nesaprotu tos sunus(krievus)nodirs visus par Fasistiem ,bet pasi uznem 2 filmas ar Vacu markas masinu BMW  -filma Bumers.Jautajums tad ir ar kuru galu tad vini doma emotionemotion

2 0 atbildēt

manuprāt krieviem ir dota ļoti liela vaļa Lavijā,jo priekš mazās Latvijas tajā ir ļoti daudz krievu skolu,bet Īrija priekš Latviešiem ir tikai 2 un tās pašas Dublinā. Un tagad vēl grib uzspiest lai krievu valoda ir otrā valsts valoda.

tikai kādā sakarā??? 

2 0 atbildēt

latvija dzivojosais krievs, nav krievs un nav pareizi vinus saukt par krieviem, vini ir kkada suga kas runa krieviski, dzivo latvija un platas ar krieviju, kura ne seviski ieredz ta sauktos latviesu krievus, si suga ir bez nacionalitates, vini nav nekas kaa tikai krieviski rejosi cilveki. protams ir ari normali latviesu krievi kuri ciena valsti kura dzivo un ir iemacijusies latviski runat, bet tos uzputigos kuri uzskata ka viniem nav jaiemacas latviesu valoda ja reiz seit dzivo ir uz sibiriju jasuta!

2 0 atbildēt

protams esmu valsts "patriots" un ienīstu krievu valodu un man personīgi ļoti kretinē tie kreivtautības cilvēki kuri pat necenšas runāt Latviski, mūsu zemē un vēl mums uzbrūk jo esam latvieši un personīgi esmu sists un žņaugts tikai dēļ tā ka man pie jakas ir latvijas karodziņš un vispār man nav lielu pretenziju pret tatu kā tādu bet vecos cilvēkus kuri šeit ir palikuši lielāko daļu varētu pašus izsūtīt vai apšaut jo redzot latviešus saukā par fašistiem un liek mums zemoties viņu priekšā. un par to čali dzērušo es varu pateikt precīzāk ka viņš kā krievtautības cilvēks drīkst balsot tikai tad ja ir ieguvis legālu latvijas pilsonību.

1 0 atbildēt

 "latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem" . Nu jā katreiz sareibstu kad kādu satieku!

1 0 atbildēt

Un tas par to ko tu satiki un ka viņš nevar piedalīties vēlēšan;as ir viņa paša vaina, lai kļūst par Latvijas pilsoni un varēs! Tā ir normālu valstu prakse ka vēlēšanās piedalās tikai pilsoņi, nevis pliki citu valstu piedzīvotāji!

1 0 atbildēt

6itam es 4ista 99,9 % piekriitu emotion

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »