local-stats-pixel fb-conv-api

Vīraki jeb smaržkociņi3

30 3

Pirmais raksts. Neesiet bargi. Neaizmirsti par +

Pats kūpinu vīraku gandrīz katru dienu. Man ļoti patīk vīraki un to bagātā garša. Vīrakiem ir ļoti daudz aromātu. Esmu iecienījis kokosa vīrakus. Speciāli vīraki ir arī meditācijai, enerģijas uzplūdumam, relaksācijai u.c. Vīraks tiek iegūts no speciāla vīraka koka sveķiem. Tā dzimtene ir Dienvidu Arābija. Vīraku iegūst arī Āfrikā, Indijā, Somālijā u.c. Tomēr par īsto vīraka koku uzskata Boswellia Carteri, augošu Dufar ielejā Arābijā.

Vīraka koks izaug 3-5 metru augstumā un tā ziedi ir balti vai gaiši dzelteni.

Vīraks tiek ievākts februārī/martā. Vīraka kokam ir vairākas šķirnes, kas izskata ziņā sevišķi neatšķiras, tomēr iegūtie sveķi gan ir atšķirīgi. Kvalitatīva vīraka sveķi ir noapaļotas vai iegarenas formas gabaliņi, 2-10 mm diametrā. Sveķi ir puscaurspīdīgi un to krāsa svārstās no dzeltenas līdz rozā nokrāsai, bet reizēm ieņem arī zaļganu nokrāsu. Zemākās kvalitātes vīraks ir tumšākā krāsā un biežāk tiek lietots dažādu maisījumu pagatavošanai.

Sveķu aromāts ir nedaudz sīvs, sveķains, bet nav uzmācīgs.

Vīraku kvēpina uz kokogles.

Viena no pirmajām receptēm, kā pagatavot un pielietot vīraku sastopama jau Bībelē. Vīraks izsenais vienmēr ticis izmantots telpas un ķermeņa attīrīšanai, dažādos rituālos, ceremonijās. Vīraku izmanto arī dziednieciskos nolūkos.

Smaržkociņi jeb aromkociņi

Smaržkociņu sastāvā ir dažādi aromāti, piemēram, ziedputekšņi, garšaugi, zālītes, sveķi, rieksti u.c., tie var saturēt līdz pat 40 dažādām komponentēm.

Augstākās kvalitātes smaržkociņi ir roku darbs un satur dabiskas izejvielas, kā arī tiek gatavoti pēc senām receptēm. Zemākas kvalitātes smaržkociņu sastāvā ir ķīmiskas sastāvdaļas.

30 3 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Es ja 1 izsvilinu tad visa istaba smaržo tā, ka liekas, ka buutu kaadu 0.5 izpljaavis :D:D bet ja smirdina ar meeru tad ir pat ljoti patiikami :) ++

3 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt