Nīderlandes nacionālā virtuve.
Holandiešu virtuves izdaudzināto tradicionālo ēdienu starpā jāmin jēla siļķe, kūpināts zutis un zirņu zupa, nepiemirstot sieru šķirnes, tādas kā Edam un Gouda.
Vācijas nacionālā virtuve.
Vācijai nacionālā virtuve ir ļoti daudzveidīga. Populārākie ēdieni ir cepta krūtiņa, visdažādākie cīsiņi, cepta cūkgaļa, ceptas desiņas ar mērci, sautēti kāposti un alus. Piejūras rajonos ļoti iecienītas ir zivis un dažādi jūras produkti. Viena no savdabīgākajām ir bavāriešu virtuve, kura atšķiras ar milzīgām porcijām un lauku vienkāršību. Paši iecienītākie ēdieni ir cepta cūkgaļa ar skābētiem kāpostiem, „Minhenes cīsiņi”, sāļie kliņģeri.