Lai nomestu svaru, obligāti nevajag sevi mocīt ar diētām un katru dienu iet uz sporta zāli. Pietiek ar to, ja no ikdienas patēriņa izsvītro pašus kaitīgākos produktus. No sākuma tas var likties grūti, pat neizpildāmi, bet ar laiku organisms adaptējas un pārstāj prasīt no tevis tevis izslēgtos kaitīgos produktus.
TOP-10: Paši kaitīgākie produkti35
Čipsi. Kartupeļi jau paši par sevi nav labs produkts, lai arī kādā veidā tie nebūtu pagatavoti. No kartupeļiem uztaisot čipsus, tajos vispār nepaliek nekas dabisks: vieni kancerogēni, eļļa, aromatizatori un garšas pastiprinātāji. Bieža čipsu ēšana izraisa onkoloģiskas saslimšanas, kā arī problēmas ar svaru. To pašu var teikt par frī kartupeļiem.
Gāzētie dzērieni. Gāzēts ūdens ar krāsvielu ir daudz sliktāks, nekā guašu krāsa izšķīdināta ūdenī un sajaukta ar cukuru. Klīst baumas, ka fast-food vislabāk uzdzert ar gāzētajiem dzērieniem, kaut gan tas nemaz nav tā: gāzēts dzēriens samazina sāta sajūtu, tādā veidā peispiežot tevi apēst vēlvienu hamburgeru. Pie tam, Coca-Cola Light nav labāka par parasto Coca-Cola – tā satur cukura aizvietotāju, bet tas ir daudz sliktāks par cukuru.
Fast-food. Diezgan loģiski, ka šie produkti nokļūs pašu sliktāko sarakstā. Pamēģiniet tiem nosaukt kaut kādus plusu, izņemot ātrumu un lētumu. To nav. Lai ātri apslāpētu ēstgribu, var uztaisīt analoģisku sviestmaizi no siera, dārzeņiem, salātlapām un garnelēm. Tikai, lai nebūtu nekādu mērču vai majonēžu.
Majonēze. Runa iet par veikala majonēzi. Ja pārtraukt lietot šo produktu, tad var pamanīt, ka pēc pāris nedēļām viduklis paliks krietni mazāks. Pie majonēzes var pieskaitīt arī kečupu un pārējās iespējamās mērces. Tās satur aromatizatorus, taukus un garšas pastiprinātājus – dabisku sastāvdaļu tajos nav. Vislabāk šīs mērces aizvietot ar netreknu krējumu. Tā būs gan garšīgāk, gan veselīgāk.
Sāls un cukurs. Kā jau mēs visi zinam, sāls un cukurs – tā ir baltā nāve. Sāls traucē ūdenim pārvietoties organismā tādā veidā paliekot pašās nevajadzīgākajās vietās. Ar cukuru gan viss ir daudz vienkāršāk – visi, kas tievē – cukurs ir ienaidnieks numur viens. No šiem produktiem pilnībā atteikties nav iespējams, bet ja nesālīt ēdienu, tad ļoti ātri var pierast pie produktu īstās garšas, kas nav izbojāta ar sāli. Cukuru derētu nomainīt uz medu.
Alkohols. Par šī produkta kaitīgumu zina visi. Lietot alkoholiskos dzērienus reizi nedēļā – tas jau ir alkoholisms, un tiem, kas nezina, kā nosvinēt svētkus skaidrā – arī. No sākuma, vajadzētu atteikties no lētā alkohola, piemēram divlitru alus vai vīna tetrapakās. Ir vēlviena iespēja – iepazīties ar kompāniju, kas nedzer.
Desas, kūpinājumi. Kāds zina, no kā tieši ir uztaisīti cīsiņi un cik nedēļas tie ir veci? Sālītas un kūpinātas gaļas ir nepieciešamas tikai tam, lai tās glabātos ilgāk. Loģiski secinot – labie elementi ar laiku pazūd, bet līķorganismi desā nepazūd – bet tu to nepamanīsi, jo desai pievienot garšas pastiprinātājus un aromatizatorus.
Cepti ēdieni. Cepot ar saulespuķu eļļu vai margarīnu ēdienā nogalina visas labvēlīgās vielas un vienlaicīgi izplata kancerogēnās. Plus pie tā visa, cepšanas laikā daļa ūdens, kas atrodas produktā, nomainās ar eļļu, kas izceptajam piešķir vēl vairāk kalorijas. Kā variantu varu piedāvāt produktus nedaudz (līdz garozai) apcept, bet pēc tam pabeigt ēdiena gatavošanu ar tvaicēšānu vai cepešplītī.
Saldumi. Pie sliktajiem saldumiem var pieskaitīt marmelādi, kožļājamas konfektes, stiklenes. Tās ir daudz neveselīgākās kā tortes gabals. Tas ir tāpēc, ka šie saldumi milzīgos daudzumos satur mākslīgās krāsvielas un aromatizatorus. Ja gribi saldumus, tad pamēģini iztikt ar medu, žāvētiem augļiem. Ja nu tomēr šokolādi – tad ļoti rūgtu.
Baltmaize. Pie šī pieskaitīt var visus miltu izstrādājumus. Svaigas bulciņas un baltmaize ir ļoti garšīgas, bet šādos maizes izstrādājumos nepaliek nekas vērtīgs. Lieta tāda, ka milti šo produktu izgatavošanai jau ir attīrīti no labajām vielām, tāpēc labāk lietot graudu maizi – tā ir daudz veselīgāka.