local-stats-pixel fb-conv-api

SkyWay 190150

75 0

Reiz sensenos laikos, kad vistas pa ielām vēl staigāja, kad visas dāmas zeķturus un korsetes valkāja, Vācijas pilsētā Vupertālē tika atklāts lidojošais tramvajs.

1901. gadā Hitleram vēl neauga ūsa, bet Latvijā vēl nebija noticis piektais gads. Eifel, ieskrienies ar saviem 300 metriem - mums ir 13 kilometrus gara tērauda konstrukcija!

1950. gadā pa dzelzceļu mēģināja vizināt cirka ziloni. Taču tas izlauzās ārā, krita upē no 12 m augstuma, bet palika dzīvs.

Tikai 1 nopietna avārija notikusi kopš atklāšanas brīža. 1999. gadā upē nogāzās vagons. Bojā gāja 5 cilvēki, 47 guva ievainojumus. Un tas notika nevis konstrukcijas nepilnību dēļ, bet remontstrādnieku neuzmanības rezultātā.

Zemāk sekos informācija no vikipēdijas par pilsētu:

Vupertāle (vācu: Wuppertal) ir Vācijas pilsēta, kas atrodas valsts rietumos pie Vuperas upes. Pilsēta atrodas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē uz dienvidiem no Reinas-Rūras aglomerācijas. Vupertāle atrodas 34 kilometru attālumā no Diseldorfas un 527 kilometru attālumā no Vācijas galvaspilsētas Berlīnes. Pēc 2013. gada datiem Vupertālē dzīvo 343 488 iedzīvotāji, bet tās aglomerācijā dzīvo 11,3 miljoni iedzīvotāju. Pēc iedzīvotāju skaita tā ir Vācijas 17. lielākā pilsēta un 85. lielākā Eiropas Savienības pilsēta.

Pilsēta ir pazīstama ar savu 1901. gadā izveidoto piekārto viensliežu tramvaju - Schwebebahn Wuppertal. Pilsētā ir labi saglabājušās daudz klasicisma, jūgendstila un Bauhaus stila ēku. Vupertāle ir nozīmīgs ķīmiskās, farmaceitiskās un metalurģiskās rūpniecības centrs. Vupertāle ir vācu koncerna Bayer rašanās vieta. 1897. gadā šeit tika radīts aspirīns.

Vupertāles pilsēta tika izveidota 1929. gadā, apvienojot septiņas atsevišķas pilsētas.

75 0 50 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 50

0/2000

Eu,Astrāli, skrien mazgāt apdirstās pakaļkājas! Šodien pat pa Nekā Peronīga apdirsa tavu SkyWay! Ha, esot tipiska piramīda, kura balstās uz jauno dalībnieku iemaksām! Ha, ha, ha! Un es jau to sapratu pirms pieciem gadiem! Ha, ha, ha, ha!

9 0 atbildēt

THE NEXT TECH te taisa rakstus un "bīda" SkyWay.. kā ultra modernu tehnoloģiju...

8 0 atbildēt

Tūlīt atskries NextTech un brēks, ka šitais ir pēdējais sūds, bet Juņickim ir baigi labais, jo viņš pats jau ir nopircis 3 500 000 akcijas un tokenus par 17 500 USD un nekāds uzmetiens tur nav iespējams. Vienkārši jāturpina pacietīgi investēt.

Trīs......., divi........, viens........!

5 0 atbildēt

Vakar (13.09.2020) šo afēru pa TV3 rādija (Nekā Personīga) emotion

4 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

Šo gaisa tramvaju pēc WW2 vācieši gribēja pilnībā likvidēt.Jo Otrajā pasaules karā šis SKYWY bija gandrīz pinlībā iznīcināts pēc sabiedroto bombardēšanas! ...Pašreiz šis gaisa tramvajs ir Vācijā saglabāts kā vēsturisks objekts kuš varēja arī tikt pilībā nojaukts . Sīs konkrētais gaisa tramvajs Vācijā tiek saglabāts kā vēstures objekts,apmēram kā Parīzē Eifeļa tornis!!

2 0 atbildēt

Kur tad nu man līdz TNT smadzenēm.😄😄 😄

1 0 atbildēt

Un vispār kāda mārrutka pēc kautkādas TNT nedienas jāapspriež cita cilvēka rakstā??? Šis nav TNT Struņicka slavējošais .😄

1 0 atbildēt

Ā un tagad jau SW " sertificē" peec EU standartiem .Hahaha😄 Cik gadus atpakaļ jau TNT brēca ka mēs visi redzēsim ka Šveices Sanbernārciemā būs pirmais Eiropā adrešprojekts.Hahaha 😄 4 gadi pagājuši un nekas vairāk kā tukša diršana.

1 0 atbildēt

Doh, atkal SkyWay raksts

0 0 atbildēt

Var nokrāsot baltu un būs īsts skyway.

0 0 atbildēt

Šādi gaisa stabu tramvaji pilsētās ir nepraktiski un sarežģīti,vel piedevām Eiropas pilsētās bojā pilsētu vēsturisko veidolu. Vācieši konkrēti šo gaisa stabu tramvaju saglabāja tikai kā vēstures liecību,un ne pilnībā kāds tas bija pirms WW2 kariņa,bet tikai dažus kilometrus atjaunoja pēc sabiedroto bombardēšanas!!

0 0 atbildēt

0 0 atbildēt