local-stats-pixel fb-conv-api

Venēras kolonizēšana24

197 1

Kāpēc mums vajadzētu doties nevis uz Marsu, bet gan uz Venēru?

Marss ir auksta, sausa planēta. Nokļūšana līdz Marsam ir sarežģīta, ilgstoša. Lielākā daļa kosmisko aparātu pazūd ceļā uz turieni. Marss ir krietni mazāks nekā Zeme. Tam ir mazāka gravitācija, kas veicina balsta un kustību aparāta atrofēšanos. Marsam ir plāna atmosfēra, kas nepasargā no kosmiskās radiācijas. Augsne ir maz piemērota augu audzēšanai, jo liels sāļu saturs tajā. Putekļu vētras mēnešiem ilgi aizklāj Sauli. Tā varētu būt pat skarbāka vieta nekā Saturna pavadoņi. Tie ir tikai daži trūkumi. Nevajag mums uz turieni.

197 1 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

daudz vienkāršāk būtu teroformēt marsu .. emotion Kā uzsildīt planētas cilvēce māk, bet kā atdzesēt pagaidām nezina.. varbūt ar lielu putekļu daudzumu, - bet kā tos lielā daudzumā dabūt gaisā neviens nevar iedomāties (kodolsprādzieni varētu palīdzēt)..

7 0 atbildēt
Ideja jau laba, bet manuprāt pareizāk būtu sakopt mūsu zemīti
5 0 atbildēt

Neskatoties uz visiem Marsa mīnusiem, tur ir viens pluss, kas nav Venērai.  Ūdens. Lai Venēru padarītu kaut cik derīgu apdzīvošanai, tajā vajadzētu ielaist dažas komētas 

5 0 atbildēt
Tās mājas man atgādina ,,The Jetsons” multeni.
5 0 atbildēt

Ir tāds jēdziens utopija (arī fiosofijā), bet sapņot nevinam nav liegts. emotion  emotion 

Varbūt piepildās. emotion 

4 0 atbildēt

Venera - vienas dienas ilgums 5834 zemes stundas, kas ir ap 243 dienas uz zemes. Tāpec ir karstums, jo nespej atdzist + nav H2O mums vajadzīgā formā

3 0 atbildēt

marifrijam par godu gribētu teikt, ka raksts ir virs vidusmēra kvalitātes... Pietam, ja tu nevari sarežģītu tematu izstāstīt vienkāršā valodā, pats neesi to īsti sapratis.

Par saturu - man gan šķiet, ka Marsa kolonizēšana tomēr ir saprātīgāka domā, vismaz pašreizējā tehnoloģiju līmenī. Youtubē bija pāris foršu TED talk par šo tēmu, kas man šķita diezgan reasonable un šobrīd mums jau daudz maz ir tās tehnoloģijas, kas nepieciešamas, lai dzīvotu uz Marsa, bet ar Venēru vēl ir problēmas. 

Nekas, pārdesmit gadus pagaidīsim, paskatīsimies, kas sanāks. Elon Musk tak solīja kolonizēt Marsu visai drīz, un līdz šim viņam ir diezgan labi veicies ar šādu tādu solījumu izpildi.

2 0 atbildēt

Ja jau Venera dzivos gaisa,tad kapec tieshi to pasu nevar izdarit uz zemes,kas mainisies? nekas.

0 0 atbildēt

Bērnišķīgs raksts ar labu fantāzijas miksli !

0 0 atbildēt
Veneras viena diena garāka nekā veneras viens gads. Rotacija venerai ap savu asi ir pretejā virzienā.
0 0 atbildēt
Visvieglakaks butu nepiedirst pašiem savejo. Cik daudz materialu netiek lieki izšķerdēts
0 0 atbildēt