local-stats-pixel fb-conv-api

PSRS mitoloģija: "dabīgie" pārtikas produkti31

444 5

Ir pagājis pietiekami ilgs laiks, lai iestātos zināma nostaļģija par pagājušajiem laikiem. Viena lieta, ko daudziem patīk atcerēties par PSRS, ir "dabīgie" produkti. Brīžiem rodas iespaids, ka PSRS laikos viss ir bijis dabīgāks un īstāks, nevis tā kā mūsdienās. Par pierādījumu šim apgalvojumam ir tas, ka es jau tad dzīvoju, es atceros. Vai arī kādi skaisti propagandas plakāti.

Šī mitoloģija turās uz trim "vaļiem" - nepareizu produktu kategoriju salīdzinājums, piemēram, piens vai krējums tiek salīdzināts ar ātri pagatavojamu zupu. Otrkārt, uz PSRS etiķetēm nebija norādīts produkta sastāvs, jo nebija atbilstoša likuma, kas to pieprasītu, tas nez kāpēc ļauj uzskatīt, ka produkti bija dabīgi, lai gan realitātē tie bija pārbāzti ar ķīmiju. Pēdējais "valis" ir lauksaimniecībā lietoto ķīmisko produktu lietošanas apmēru noklusēšana. Tas bija patiešām katastrofāli, bet par to daudzi izvēlas "aizmirst", turpinot uzstāt uz produktu dabiskumu.

Par to tad arī tālāk rakstā.

444 5 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Taisnība. Tas notika arī piemājas dārziņos. Manai vecaimātei šķūnīti papīra maisā bija DDT jeb dusts. Kā ieraudzīja kādu kaitēkli savā dārziņā, tā ar sauju no maisa pagrābās un uzkaisīja. Bet viņas dzīve DDT kaitīgumu īsti neapstiprina - nodzīvoja līdz 86 gadiem.

Saimniecības veikali bija pilni ar indēm. Tās bija lētas, tāpēc kaisīja bagātīgi...

28 0 atbildēt

Papildus vel nitrāti... minerālmēslus kaisīja ĻOTI bagātīgi... 

24 1 atbildēt

Mums nav svarīgāku jautājumu kā par dzīvi padomijā, tos aktīvi apspriedīsim vēl simt gadus un brīnīsimies kā cilvēki vispār izdzīvoja ēdot tikai indes. Laikam cilvēki toreiz bija no dzimšanas stiprāki.

16 0 atbildēt
Šodien PVD pārtikas kontrolei pietrūkst 90 000 EUR. Pie tam apstiprināts,Latvijā ieved tirgošanai otrās kategorijas produktus,par kuriem PVD saka,ka tā neeso t zemākas kvalitātes,kā rietumeiropas bagātākājās valstīs. Domāju,makaroni tiek kārti tais laikos un šajos.
15 3 atbildēt

 Man ome ar opi abi agronomi. abiem šogad palika 82 gadi. visu mūžu pa lauku darbojošies. Dod kaut pusi veselību no tā kas tā laika cilvēkiem ir. Tas ko tu tagad ēd veikalā ir tik ļoti piedzīts ar ķīmijām salīdzinot ar tiem laikiem. + neaizmirstam ka ķīmija sadalās pēc noteikta laika. Atšķirība ir tā kad tās firmas kas taisa ķīmijas (pat ja kaitīgas) viņiem ir nauda un vara ta ka likumus un analīzes tik un tā sagriezīs pēc viņu vajadzībām. Paskaties veikalā nopērkamas limonādes - sastāvā E viela kur paši uzrakstījuši - var izraisīt bērniem traucējumus. Tadus gan var pārdot. Saldinātāji - aknas bendē un tie ir visur. Bet par nāvējošu uztaisa benzopirēnu kurš rodas dabīgi kūpinot produktus. Arī sašliku taisot. ASv zina ko izraisa ģmo pārtika un tik un tā ražo.  Kam nauda tam vara. Pat vitamīni var būt bīstami ko cilvēki rij un to reklāmā nesaka. 

12 0 atbildēt

Da ,mēs jau arī esam PSRS laiku produkti,tāpēc mūs tās jaunmodīgās indes neņem. Kas ar mammu gulejis ar DDT kaisītos palogos un dzīvs vēl tagad, tam bērnus arī bez balzamēšanas var likt  ļeninam blakus.

8 0 atbildēt

Oi, kādi jūs esiet naivi pa mūsdienu pārtikas produktiem. Sesdien braucu garām kartupeļu tīrumam, kuram lakstus nepļauj pirms rakšanas, bet kartupeļus noindē ar Raundup. Es atceros, ka bērnībā ravējām gan bietes, gan kartupeļus un tāpat nezāles bija visos stūros. Vai kāds mūsdienās ir redzējis aizaugušu kartupeļu tīrumu? Padomju laikos laba raža graudiem skaitījās 30centneri no hektāra, tagad ja nav 50, tad tas skaitās galīgi garām. Tagad pasakiet vai tad mūsdienās nezāles neaug tāpēc ka šīm negribas vai to visu izdara inde? Ražas pieaugumam pa 70% ir dabīgs izskaidrojums, vai tā ir gēnu inženierija un ķīmija?

Ak naivā tauta  emotion 

10 2 atbildēt

Tais laikos visu taisīja pēc standarta (ГОСТ*********). Internetā gostu var sameklēt, kaut vai " Doktora" desai un paskatīties no kā tā sastāvēja. Tirgū gaļu varēja nopirkt vienmēr un kādu gribēji.

Ķīmija un minerāļi tika lietot tad un tos lieto arī tagad, tikai tagad nāk klāt vēl vesela strīpa visādu "labumu" visam tam, kas ceļo šurp attālākām vietām. 

Es piemēram ēdu, tikai paša audzētus dārzeņus , sakņaugus un augļus. Vienīgā ķīmija un minerāļi ko lietoju zemei  tajos laikos un tagad ir kūtsmēsli.

Kas individuāli audzē ko priekš pārdošanas tirgū vai uz ielas, tie arī lieto visu pieejamo augu aizsardzības līdekļu spektru, kā tajos laikos, tā arī tagad un neviens to pielietojuma atbilstību nevar izkontrolēt.

Tagad bioloģiskās un arī konvenciālas saimniecības tiek kontrolētas diezgan strikti un tur viss ir daudz maz kārtībā.

7 0 atbildēt
Pārtika padumjajā nesavienībā bija mitoloģija.
8 2 atbildēt

Kads varbūt pateiks kāpēc pēdējo laiku ir tāda lieta kā Onkoloģisko kaišu īpatsvars? Bet es jau 90tos teicu ka tā ķimizētā pārtika ne pie kā laba nenovedīs. Arī tās antibakteriālās ziepes kas parādījās 90to gadu ērā + visur pa labi un kreisi antibiotiku bārstīšana. tagad lūk ir rezultāts. Ārti ceļ trauksmi par super izturīgiem mikrobiem kuriem ir augsta rezistences pakāpe. Tās ir nejau padomju sekas bet pēdējo 30 gadu laika sekas. Ražojam lētu pārtiku kas nebojājas un būs OK. Medicīna sen roku rokā iet kopā ar farmāciju. Nezinājāt?

4 1 atbildēt

jā kā tad un tagad vēl leis propogandu ,ka PSRS laikos visur bija ķīmiskie un mofdificētie pārtikas produkti..

tad rijiet mūsdienu"" īsto ""pārtiku un  slimojiet slimojiet un sprāgstiet nost...no ""īstas "'pārtikas..

6 5 atbildēt

lai ko skauģi un citi nelieši neteiktu ,PSRS bija ĪSTA PĀRTIKA..viens vinīgs piemŗs ,taču neapgāžams --kad pienča laiks un ārzemnieki varēja šeit iebraukt--šie bija šokā par to ,cik mums laba  pārtika salīdzinājumā ar viņu paŗtiku..pretstatā jņķu propogandai ,ko bļāva pret PSRS..

šodien ,to ,ko jūs ēdat --to sauc par FAST FOOD ,respektīvi---mēsliem!!!

3 2 atbildēt

Vai tiešām visi ir akli!? Līdz 70-to gadu vidum,ASV nav problēmu ar lieko svaru,līdz 90-jiem nav problēmu eiropā,līdz 2000 - nav problēmu Krievijā.Un tagat paskatamies,kādus likumus pieņem valstis un kad,attiecībā uz pieļaujamajām ķīmijas normām vai ĢM pārtiku.Un vai bads ,pasaules mērogā,ir gājis mazumā!? HAHA

0 0 atbildēt