Sveiki! Te atkal es, un šoreiz es jūs iepazīstināšu ar dažiem interesantiem faktiem par ēdienu, ko tu noteikti nezināji. Katrā ziņā, man lielākā daļa tiešām bija jaunums! Ceru, ka tev patiks! :)
Lietas, ko tu nezināji par ēdienu.25
Ja tu ietīsi banānu augšdaļu pārtikas plēvē, tu to dzīves ilgumu vari paildzināt pat par vairākām dienām! Ir vērts padomāt par to, kad nākamreiz izmetīsi banānus, jo tie redz esot pārāk melni. UN KURAM GAN PATĪK MELNIE.... banāni....
Nākamreiz, kad griezīsi sīpolus, griez tos uz palodzes, pie atvērta loga, jo gaisa plūsma, kas virzīsies uz ārpusi neļaus vielām, kas tev liek raudāt nonākt tev acīs. Šī bija pēdējā reize, kad sīpols tev liks raudāt. TU ESI STIPRĀKS! TU VARI NERAUDĀT!
Ak nē, mājās ir palikušas tikai mēnesi vecās olas, kuras baidies izmantot? Vai tās joprojām ir ēdamas? KURŠ GAN TO ZINA!!! Vairs nekad neuztraucies par to, ka varētu apēst vecu olu! Ir viegls veids, kā noskaidrot, vai ola ir ēdama, tev tā jāieliek glāzē ar ūdeni. Ja ola nogrims, tā vēl ir laba. Vēl viens interesants fakts par olām ir, ja tu gribi pārbaudīt, vai ola ir labi izvārījusies, pamēģini to iegriest. Ja tā griezīsies labi, tā ir izvārījusies. Nevārītas olas slikti griežas.
Nākamreiz, kad gatavo gaļas ēdienus, pievieno nedaudz ananasu, tas ne tikai liks tavai gaļai kļūt mīkstākai, bet ēdienam piedos to dabīgo, jauko garšu, kas piemīt saldajam auglim. Pamēģini, sliktāk nebūs! :)
Lai saglabātu mājās ceptus cepumiņus mīkstus un neļautu tiem sacietēt, ievieto tos traukā, kurš ir noslēgts no gaisa, un pievieno šķēli maizes. Maize neļaus cepumiem sacietēt.
Mīli mājās ceptu maizi, bet ienīsti to cieto garoziņu, ko vienmēr iegūsti? Uzreiz pēc cepšanas, ietin maizi folijā. Kad maize atdzīsīs, tā būs tikpat mīksta, kā veikalā nopērkamā maize.
Mīli mīksti ceptu bekonu, bet nekad tādu pagatavot neizdodas? Vairs tev nav jāuztraucas! Cep savu bekonu vafeļu pannā, lai bekons iegūtu mīkstumu, ko parasti iegūst tavas vafeles!
Aptrūkušās olas, tāpec nevari pagatavot savas iecienītās receptes mīklu? Neuztraucies, aizvieto katru receptē paredzēto olu ar 1/3 glāzes ābolu ievārijuma. Recepte sanāks ļoti garšiga, ar savdabīgu piegaršu, par ko tevi tikai uzslavēs!