local-stats-pixel fb-conv-api

Krimas okupācija11

2014. gada 21. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumus, kas padara Ukrainai piederošo Krimas pussalu par Krievijas Federācijas sastāvdaļu, tādā veidā formāli noslēdzot Ukrainai piederošās teritorijas aneksiju. Krimas pussala Krievijas spēku kontrolē atrodas jau no 2014. gada februāra beigām. Krimas svarīgākos objektus un Ukrainas armijas bāzes ir ieņēmušas vai ielenkušas bruņotas vienības, kuras pasaules sabiedrība uzskata par Krievijas karaspēku, lai gan Krievija savu spēku klātbūtni ārpus bāzēm Krimā noliedz. 16. martā Krimā notika starptautiski neatzītais referendums, kurā 97% balsotāju izteikuši vēlmi pievienoties Krievijai. Līdz 2015. gada 1. janvārim Krievija Krimā ir noteikusi pārejas periodu, kurā pussalā tiks integrēta Krievijas ekonomiskajā, finanšu, kredītu un tiesiskajā sistēmā. Krievijas likumi un citi normatīvie akti Krimā un Sevastopolē darbojoties jau no 18.marta. Ukraina, ASV un Eiropas Savienība (ES) nedz referendumu, kurš noticis pārkāpjot Ukrainas un starptautiskos likumus, kā arī Krievijas militārās intervences apstākļos, nedz Krimas pievienošanu Krievijai, neatzīst.

85 3 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Krima ir Ukraina! Tā tika legāli atdota Ukrainai un viss. Nav pamata to okupēt.

Lai Krievija atdod Latvijai un Igaunijai piederošās teritorijas kuras mums atņēma un tad var arī ņemt visu Krimu. Taču kamēr nav atdotas Latvijai un Igaunijai piederošās teritorijas kuras mums atņēma Krima bija, ir un būs daļa no Ukrainas!

9 4 atbildēt

Rakstā gan varētu palabot daudzas lietas - skiti nevis skifi, pr.Kr.dzimšanas nevis p.m.ē (savādāk ir sajūta, ka fakti ņemti no kādas padomju grāmatas) un lasot pašu raksta sākumu sanāk, ka krievu armija joprojām aplenc ukraiņu bāzes Krimā emotion 

1 0 atbildēt

... bet dienvidu gaļa ir kalnaina.

Tu domāji dienvidu daļa ir kalnaina vai dienvidu gaļa ir kaulaina? emotion

1 0 atbildēt

kam tu to tagad saki?

0 0 atbildēt

a kam tu to visu saki?

Stulbenis

0 0 atbildēt

Ko no Krimas var mācīties? Ja Latvijā parādās anonīmi laipnie, zaļie cilvēciņi, tad tie vispirms ir jāatšauj un tikai pēc tam jāpaskatās, kas tie bija.

0 0 atbildēt