local-stats-pixel fb-conv-api

Ko slēpj Baltijas jūras dzīles?7

78 0

Baltijas jūra ir viena no noslogotākajām jūrām pasaulē. Tā jau vēsturiski bijusi ļoti nozīmīgs transporta punkts – kopš akmens laikmeta jūras ceļus izmanto gan kravu nogādāšanai, gan zvejošanai, gan arī ceļošanai. Tieši tāpēc tā glabā daudzus vēl neatklātus noslēpumus.

Jūru un okeānu dzīlēs nogrimušie kuģi var pastāstīt daudz ko jaunu – sākot ar nozīmīgiem vēstures notikumiem un atsevišķu cilvēku likteņiem, līdz pat laivu būvniecības veidiem un izmantotajiem priekšmetiem dažādos laika periodos.

Ūdenslīdēju, vraku izmeklētāju un arheologu uzdevums ir noskaidrot, kādi bijuši nogrimušo transportlīdzekļu avārijas iemesli, ko tajā brīdī piedzīvoja pasažieri un kas atradās uz klāja. Modernās tehnoloģijas mūsdienās to ļauj darīt vēl profesionālāk – ar tām ir iespējams ielūkoties tur, kur cilvēks līdz šim nav spējis piekļūt.

Gaidot raidījuma “Vraki okeānu dzīlēs” pirmizrādi pirmdien, 10. janvārī, plkst. 22.00 kanālā “National Geographic”, iepazīstinām ar interesantākajiem Baltijas jūras noslēpumiem.

78 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

👍

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👏

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😎

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt