local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir leģionāri! (Only true).45

241 5

Sveiki!

Šodien ir 16. Marts. Un ikviens Latvijas patriots zina kas šajā datumā tiek atzīmēts. Ja tu nezini... Well... Tu neesi Latvijas patriota vārda cienīgs. 16. Martā tiek atzīmēta Leģionāru diena. Mūsdienas (tāpat kā ar komunisma ideoloģiju) par leģionāriem ir daudz stereotipi. Meli gan no Padomju puses, gan no Nacistu, un pat no pašu latviešu. Kas tad ir Latvijas Leģionāri, un vai viņi bija nacisti?

241 5 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000

Es uzskatu ka ikvienam 2 pasaules karavīram ir tiesības pieminēt savsu kritušos biedrus, un ir pilnīgi vienalga kurā no pusēm viņi karoja...

WW2 bija milzīga gaļas mašīna kuru sarīkoja pāris alkatīgi kropļi... Karš itkā ir beidzies cilvēki tika izmalt cauri šai mašīna un pat paejot 70 gadiem tas indē mūsu prātus...

8 0 atbildēt

Leģionāru dziesmā "Mēs sitīsim tos sarkanos", oriģinālā vārda "sarkanie" vietā ir drusku cits vārds (saistīts ar pedikulozi)..  emotion  emotion  emotion 

8 0 atbildēt

un ko tu ar to gribēji teikt?, to ka sovjetu režīms bez tiesas šāva ne tikai Vlasoviešus pēc kara, bet arī 1940.gadā bez tiesas stūra mājā nomocīja un šāva latviešus, 1941.gadā bez tiesas lopu vagonos izsūtīja uz Sibīriju nomiršanai tūkstošiem latviešu bērnu un viņu vecākus, vācu nacistu noziegumi apmēru ziņā nav salīdzināmi ar komunistu noziegumiem, ne tikai pret latviešiem, bet pirmkārt pret pašiem krieviem.

7 0 atbildēt

Specially for AFA

no nacionālajām ss vienībām vācieši nebaidījās, ss sastāvā pret komunistiem cīnījās vairāk kā viens miljons krievu!!, tikai krievi par to šodien nerunā, un tā nebija tikai Vlasova armija, bet daudzas citas vienības arī..

5 0 atbildēt

šo dienu vajadzētu nesvinēt. Arī maija svētkus nevajadzētu svinēt. Neviens nav īpašāks par kādu citu, itin īpaši ja guļ kapos. Vēsture paliek vēsture, nevajag nodarboties ar populismu un ņemt tik dziļi pie sirds vēsturi kā tādu. Jauki atcerēties, pieminēt, ja tam ir kāda saistība, bet nevajag te salīdzināt šos svētkus ar patriotismu. Patriotisms ir neveselīgs mūsdienu sabiedrībai, jo patriotistu izteiktās domas un tendences paliek aizvien gālējākas.

Es neesmu šīs valsts patriots, ir jābūt mīlestībā ar vēstures grāmatām, vai arī - ar cirvi galvā, lai tāds būtu, šodien.

5 0 atbildēt

Personīgi, man Baltkrievija kā valsts, Lukašenko kā līderis patīk. Bet baltkrievi arī dedzināja mūsu ciematus, izvaroja un izkropļoja mūsu bērnus. Atriebība.

5 1 atbildēt

UN! Es redzu ka tu no 20. gs vēsture gandrīz neko nejēdz. Visticamāk tu esi arī par slinku lai lasītu grāmatas. Tagad pa kanālu ''National Geographic'' rāda ''Apocalypse : World War II''. Iesaku paskatīties.

4 1 atbildēt

Pitam es mak valods ko es litots!

3 0 atbildēt
Šo situāciju redzu mazliet savādāk.Kad krievi te valdīja tad latviešiem lika stāties krievu armijā.Un kad vācieši te valdīja tad lika stāties vācu armijā(kā leğionāriem).Un nevienam neinteresēja gribi tu vai ne.Zinu ka iesauca pat 16 gadīgos.Viens tāds,puika būdams aizgāja taj leğionā un pēc mēneša jau krita krievu gūstā un tika izsūtīts uz Sibīrijas gulagu.Un lai latviets labāk justos tad iestāstīja pats sev ka karo par nacionālo ideju.Kaut gan ar prāta stūrīti jau tāpat saprata ka karo tā pusē kurš tobrīd bija okupējis Latviju.Cilvēks vienmēr atrod kādus cēlus attaisnojumus savai rīcībai.vienkārši lai nejustos draņķīgi.Latvijai nav noveicies ar divām lietām:1.tā vienmēr bijusi pa ceļam tām varzām kas te gājušas pāri(zviedri,poļi,krievi,vācieši).2.Latvija apveltīta ar izcili pretīgiem laika apstākļiem.8 mēnešus draņķīga ziema un pat vasarā reti kad ir īsta vasara.
3 0 atbildēt

Msns vecvectēvs ir pierādījums ka tev nav jābūt nacistam lai būtu brīvprātigais. Arī 20. gs vidū bija gļēvuļi kuri tikai runā bet neko nedara. Daudz bija arī īsteni letiņi (brīvprātīgie). Mobilizēti bija tikai gļēvuļi.

5 3 atbildēt

Neuztracies, es neesmu mājsaimniece. Bet tā ir taisnība. Staļinisti izvaroja mūsu sievietes, nogalināja vīrus un izkropļoja bērnus. Pareizi arī ir ka Leģionāri nodeināja ciematus. Viņi pat neizvaroja. Viņiem vismaz bija godprāts.

2 0 atbildēt

Esmu lasījis grāmatas par Latviešu leģionāriem. Tā kā es par šo lietu zinu 360 grādu rādiusā.

2 0 atbildēt

Primitīvs esi tu. Neticu ka tu esi LU docents. Es jau arī māku paskatīties vecumu profilā. To var izdarīt arī tāds duraks kā tu. Saki, saki. ''Aizskaru tavas mazās jūtas... Ko cepies!?'' Bet tu man nemaz nedrīksti aizlegt rakstīt to ko es gribu. Es ja gribu tad teikšu ''Lai Slavēts Staļins'' vai ''Heil, Hitler''. Tu man nenoteiksi ko publicēt. To var noteikt mani vecāki vai skolotāji. Bet tu - NĒ!

2 0 atbildēt

Izskatās, ka tu uzvedies ka tu esi pasaulesgudrākais. Visu zini jo esi LU docents. Sūds par Einšteinu, sūds par de Gollu, sūds par Edisonu, tu taču esi visgudrākais. Vakar iemācījies vārdu ''Hormoni'' skaidrojumu. Nu prieks par tevi ka arī tāds kā tu var kaut ko sasniegt! emotion

2 0 atbildēt

un kas to dokumentēja? NKVD? emotion

2 0 atbildēt

Man skolotāja mācijau es pats piekrītu ka "labie" nebija ne Leģionāri ne Sarkanarmieši. Visi ir bija okupācijas upuri.

2 0 atbildēt

atbildot uz Oto Lāčplēsis komentāru " Kur es rakstīju ka nenogalināja civilos... " Nu vecīt, ja reiz viņi nogalināja civilos, tad jau tas ir tieši tas, ko apgalvoja PSRS un tagad krievi, ka šie cilvēki bija noziedznieki. Ok, rakstā tu tieši tā neuzrakstīji, bet tad tavuprāt par varoni var uzskatīt cilvēku, kas nogalina civilos? Starp citu, pa punktiem par rakstu: 1. Hitlers nesolīja Latvijai neatkarību. Tieši otrādi, gandrīz uzreiz pēc vācu okupācijas nodibināšanās tika skaidri un gaiši norādīts, ka nekā tāda nebūs. Kāpēc tavuprāt piemēram nebija Lietuviešu leģiona, ja reiz tie arī bija nokaitināti kā apgalvoji rakstā? 2. Hitlers ne par kādu baltiešu reakciju nebija sajūsmināts. Viņiem 3 škiras ļaudis PSRS vispār neko nenozīmēja. Bija savi plāni gan uz Baltijas pārvācošanu gan citām tā laika PSRS daļām. Leģions tika dibināts tikai 1943.gadā, kad frontē vāciešiem sāka iet arvien sliktāk un bija nepieciešama lielgabalu gaļa. Acīmredzot cilvēki saprata gan to gan arī izprata nacistu režīma sliktumu, ja reiz Leģionā bija jāveic vairākas piespiedu iesaukšanas.

3. Ieroči bija, ne velti ir pilns ar Sarkanās Armijas karavīru atmiņām, ka uz viņiem tika daudz šauts, kad tie atkāpās 1941.gadā. No 24.teritoriālā korpusa daudzi bijušie Latvijas armijas karavīri arī dezertēja ar ieročiem rokās. Tā kā tavs apgalvojums ir pasaciņa zināmā mērā. 4. Abas divīzijas tika veidotas uz iepriekš esošu policijas bataljonu bāzes tā kā tur bija arī pārliecināti nacisti, gan vācu līdzskrējēji. Kara beigās "Arāja brigādi" izformēja un daļu personāla arī iekļāva divīzijās, tā ka bija arī reāli noziedznieki. Bet realitātē pārsvarā bija piespiedu kārtā mobilizēti cilvēki, kas karoja tā vienkāršā iemesla dēļ, ka nebija citas izvēles un viss. Kāds no tiem bija varonis, kāds nē. No šāda skatupunkta man viņi ir vienādi ar tiem, kas karoja Sarkanās Armijas pusē, bet varu derēt, ka par tiem tu neko nezini un neuzskati par Latvijas patriotiem.  Tā pat kā visi tie, kas Leģionārus uztver kā varoņus (tai skaitā mūsu valdība).

4 2 atbildēt
"fašistu režīms ir līdzīgs Ulmaņa režīmam"-un tu sevi sauc par Latvijas patriotu... Lūdzu,LŪDZU nelieci rakstus par to,ko nesaproti!
2 0 atbildēt

Arvien, arvien....

Lai nāk kas grib, nešķirošu, sarkans, zilpelēks, melns, vai dzeltens, kādu pārīti paņemšu sev līdz. Mani senči nemira tādēļ, lai mēs atdotu šo zemi okupantiem.

1 0 atbildēt
"Hitlers redzot baltiešu reakciju uz vācu iebrukumu bija sajūsmināts, un gribēja iegūt baltiešu uzticību līdz PSRS pilnīgai okupācijai. Hitlers sludināja to ka pēc kara viņš atjaunos Latvijas neatkarību" Nekad neesmu dzirdējis,ka viņš tā teiktu(Bangerskis ,manliekas, to solīja) ,bet ja viņš to teica,tad tas tikai ap 1944.gadu,lai leģionāriem būtu lielāka motivācija cīnīties
1 0 atbildēt