local-stats-pixel fb-conv-api

Ja Krievija nebūtu izpletusies95

2529 19

Šajā rakstā varat izlasīt, kas būtu noticis, ja dažādi notikumi būtu risinājušies savādāk, vai nebūtu notikuši vispār...

2529 19 95 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 95

0/2000

Fantāzija par tēmu:

Kā būtu, ja būtu - kautkā jau būtu,

Jo nekad tā nav bijis, ka nekā nebūtu bijis..

4 3 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Lietvala...
1 0 atbildēt

es, kad bērnībā fantazēju un savas kartes zīmēju ar utopiskiem notikumiem, es arī detaļas smalki sazīmēju un visus apzīmējumus. un man toreiz nebija datora.

1 0 atbildēt

Šajā gadījumā Tu ļoti kļūdies Tālavieši ar Sakaliešiem radojās, kā arī kopīgiem spēkiem cīnījās pret Novgorodiešiem, kurus tad kopīgi laupīja.

1 0 atbildēt

Dažās vietās bija komatu kļūdas emotion

1 0 atbildēt

To nevar zinat, ka butu bijis!

3 3 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Tu to acis pasaki antin emotion vai vsm pieregistrejies.. Lai var redzet no ka nak atbilde, anonimi  plutit var ikviens. Ja vesture butu 0 ka tu apgalvo, skolu diez vai butu pabeidzis.

0 0 atbildēt
Ir jau bijis šāds raksts.
0 0 atbildēt

Nekas... drīz vien kāds ģēniju bariņš izfunktierēs kā savaldīt kodolsintēzi un Krievija varēs pumpēt sev pakaļā to gāzi.

0 0 atbildēt

Ja Krievija neizplestos, tad visticamāk Ķīna un Mongolija izplestos uz ziemeļiem un Sibīrijā izveidotos vairākas mazas valstiņas vai to iekarotu kāda koloniālā lielvara un izveidotu kautko līdzīgu Austrālijai vai Kanādai.

Par Līviju runājot - pārāk maz iedzīvotāju tapēc to iekarotu vai mierīgā ceļā apvienotos ,ja ne ar Latviju tad visticamāk ar tuvākajiem valodas radiniekiem- igauņiem.

Par Prūsiju labi jua skan , bet patiesībā Baltija bija sadalīta ne tikai tautās , bet arī ciltīs un mazās pilsētvalstu veidojumos- pilskalnos. .Ja būtu kāda izteikts līderis ,kurš ar varu un līgumiem apvienotu ciltis , tad būtu liela iespējamība uzveikt krustnešus un nodibināt valsti, kā to panāca Lietuva. Bet tajā laikā balti bija iekšķēji sašķelti un līdz vienotai valstij bija vel ilgs ceļš.

 Molotova-Rībentropa pakts

Ja Hitlers to ievērotu, tad Staļins būtu aptuveni pēc 5-7 gadiem iebrucis 3 reihā. Jo viņš gatavoja milzum lielu iebrukuma armiju,lai iekarotu ne tikai vāciju bet visu eiropu.

Pat ja PSRS neiebruktu, tad ASV to izdarītu ar mērķi nezaudēt MĀTES ZEMI -Lielbritāniju un galveno sabiedroto eiropā.

Lietlava iespējams būtu izveidojusies, bet laika pietrūka, milzīga kaimiņu agresija un cilšu konflikti.

Ja būtu izcils vadonis , iespējams vadonis apvienotu visu zemi zem viena karoga..

0 0 atbildēt
Ja Baltija apvienotos būtu problēmas par valodu un tad visticamāk iznāks krievu valoda. Nejau paši liksim patskaņus kopā, lai izveidotu valodu, kura visiem būs jāmācās? Tad sāksies strīdi, pilsoņu karš un viss beigsied ar Krievijas iebrukumu..
0 0 atbildēt

man patika labs raksts

1 1 atbildēt

Vispār jau taisot Alternatīvās vēstures rakstus ir vismaz uz kaut kā loģiska jābalstās un tad jāmodelē iespējamais scenārijs - piemēram, ja Napoleons 1815.gada kampaņā būtu guvis pārliecinošu uzvaru pār Velingtona un Blīhera armijām, tad, iespējams, tas liktu izstāties no Koalīcijas Austrijai un tad Napoleons, iespējams, būtu saglabājis savu troni. Šeit ir kaut kāda zinātniskā fantastika bez piesaistes pie kaut kā reāla. Minēšu pāris nesakritības: 1. Kas ir Maskaļu ciltis? emotion Un kāds iemesls domāt, ka Somu-ugru ciltis attīstītos tieši šādā virzienā un tās netiktu asimilētas no Baltu, vāciešu, vai iznīcinātas no mongoļu puses?

2. Līvus Balti jau bija sākuši asimilēt un izspiest uz Ziemeļiem no sava ierašanās brīža. Te nav jautājums par to, ka līvi gribēja vai negribēja pieņemt latviešu valodu emotion

3. Ja pat Vācija nesāktu karot ar PSRS tā ekonomiski nespēja pavilkt karu pret Lielbritāniju un ASV. Karš tā pat tiktu zaudēts. 4. Vācu teitoņu Ordeni apkarot prūšus ataicināja tieši paši poļi un aktīvi palīdzēja sākotnējā etapā tos uzveikt un pakļaut. Pēc tam, kad Vācu Ordenis jau bija pieņēmies spēkā un sāka apdraudēt pašus poļus, tikai tad sākās poļu pretdarbība vāciešiem.

5. Latvija ir bijusi vienā valstī ar Lietuvu gandrīz veselu gadsimtu, a Latgale pat vēl ilgāk. Tas nenoveda pie Lietlavas izveidošanās emotion

4 5 atbildēt

viss tas ir ljoti interesanti bet 3 punkts ir aplams 2 pasaules karsh peec oficialiem datiem saakaas ar vacijas iebrukumu polijaa 1939 gada 1 septembrii kas bija molotova ribentropa pakta sekas bez shii pakta hitlers nebuutu tik droshi gaajis polijaa ! tas noziimee ja nebuutu shii pakta tad iespeejams nebuutu saacies 2 pasaules karsh buutu pareizi teikt ja hitlers buutu ieveerojis paktu tad neebuutu 1941 gadaa iebrukums padomju savieniibaa bet hitleram nebiija izejas jo nodeviigu uzbrukumu hitleram jau gatavoja Stalins un operaacijas barbarosas panaakumi balstaas uz to ka hitlers apsteidza stalinu par 2 nedeeljaam liidz ar to sarkaa armija atradaas tieshi pie vaacijas robezhas kas negaidiita uzbrukuma gadiijumaa nebiija gatava un nemaz nebiija iespeejams aptureet vaacu kara mashiinu pat sarkanaas armijas doktriinaas nebiija ne smakas par aizsardziibas karu tapeec arii pirmajaas nedeljas sarkanajaa armijaa biija apjukums un haoss! lielisks piemeers tam ir krievu tanks BT-7 kursh bija sarazhots milziigos daudzumos bet nebiija deriigs aiozsardziibas karam un pat nebiija deriiks krievijas celjiem (bezceljiem) shis tanks dereeja tikai vaacijas autobanees kur tas nometa kjeedes un milziigaa aatruumaa speeja nokljuut pretinieka aizmuguree ! plus var piemetinaat ja Hitlers nebuutu uzsaacis operaaciju barbarosa mees iespeejams buutu redzeejushi lielaako dalju eiropas valstu padomju savieniibas sastaavaa!

0 1 atbildēt

Man patika

1 2 atbildēt
Tur par Krieviju pāris fakti! emotion
0 2 atbildēt

Kas būtu, ja būtu, ja nebūtu būšanas būtības būtiba nebūtībā,bet nebūtu būtu?

0 2 atbildēt
« 1  2  3  4 »