local-stats-pixel fb-conv-api

GULAGS – Padomju Nāves Mašīna94

819 2

Pēc lasītāju pieprasījuma – Padomju varas baisākā puse.

819 2 94 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 94

0/2000

Žēl, ka tikai neviena valsts nevar  krieviem par šo ārprātu neko nevar izdarīt.

Bet raksts loti labs! +++

44 0 atbildēt

Brīvība ir taču tāds jēdziens, kuram ir aptuveni divi simti definīcijas un to izskaidrojumi prasījuši vairāk asins izliešanas, kā jebkas cits pasaulē.          / Lords Aktons./

 Nekad nedrīkst aizmirst, ka Staļina represīvais režīms lielā mērā skāra arī Latvijas Valsti.

40 0 atbildēt

Un atrodas vel cilvēki, kas slavē bijušo padomju savienību...

34 0 atbildēt

tikai žēl, ka pasaule stulba un pie visa tikai hitlers vainīgs vienmēr.. tāpēc 9.maijā mierīgi svin šito slepkavu dienu un tur viss kārtībā.. žēlemotion

29 0 atbildēt
nxo avatarsnxo

Raksts ljoti izgliitojoshs, un var redzeet, ka ir centies autors.. paldies viennoziimiigi pluss..!! 

p.s. ljoti zheel visus cietushos, shajaa nezheeliigajaa tiraanijaa..!!

21 0 atbildēt

fakti:

1) Nacisti koncentrācijas nometnēs pamatā spundēja un nīcināja žīdus (arī čigānus), bija arī poiitiskie, bet krietnā mazākumā. Nonīcināja ap 6 miljonu žīdu. Žīdus badināja gan, bet nonāvēja pamatā gāzes kamerās nesāpīgā veidā.

2) Komunisti gulagos ievietoja visus, kas ne tā paskatījās vai par kuriem ne tā ziņas ienāca. Nīcināja lēnām nomocot darbos un nobadinot. CIk miljoni te aizgāja bojā var tikai mēģināt piesviest, bet zināms, ka vienā ziemā Ukrainā komunistu rīcības dēļ badā nomira 7 miljoini (vairāk kā 3 Latvijas).

spriediet paši.

neesu nacistu nodarījumu atbalstītājs, bet esmu stingrā opozīcijā uzskatam, ka nacistu režīms bija pasaules absolūtais ļaunums. ja grib ķidāt, analizēt un sodīt ļanumus, tad jāsāk  vispirms ar komunistu nodarījumiem. kamēr to nedara, lai liek nacistus mierā. tāpat jāsaka, ka masveida slepkavības notika pasaulē arī pirms nacistiem un arī pēc, un notiek joprojām daudzkur. Kāpēc tad tikai nacistiem klūp krāgā? Ak jā, tāpēc ka zaudēja, lūzeri ķipa.

22 2 atbildēt

Un mes vel sudzamies ka dazreiz ziema dzivokli ir vesi....

14 1 atbildēt

Es gan ieteiktu ievietot vairāk attēlus un tieši tos baisākos, neslēpjot neko. Tā ir vēsture, kura ir bijusi reāla. Labāk, lai redz un apzinās, kas ir noticis, nekā saka, ka tas nevar būt. Varbūt mazliet vairāk līdzjūtības būs pret cita veida cietējiem - piemēram, vecajiem ļaudīm, kuri tika deportēti (represētie) un iecietīgāk izturēsies pret saviem vecvecākiem, cienot to, ko viņi ir pārdzīvojuši...

9 0 atbildēt

Interesants raksts. Pats temats ir ļoooti interesants, esmu vēlām naktīm sēdējis un par šito lasījis. 

Tiesa, sākotnēji, tas nebija gluži izsūījums tikai noziedziniekiem. Pirms tam krievijas impērijas laikos bija līdzīgs soda veids, to toreiz dēvēja par izsūtīšanu katorgā. Apmēri atšķīrās, tas nebija tāds masu pasākums. Bet sociālisma varas gājienā sākotnēji dzīvestelpas izplešana uz austrumiem bija kā viena no sociālisma pārākuma izpaušānas veidiem, tādēļ sākotnēji tur devās uz brīvprātības principa, ar "urra" saucieniem u.tml. Pēctam, kad saprata to vērtību, kas ir pieejama tajā reģionā, tad tas sākās kā soda mērs,un auga apmērā, jo savienības vajadzības arī auga.

Par gulāgu rakstījis ir Solžeņicins, kas, starpcitu, pats ir bijis gulaga viesis.

7 0 atbildēt

Es nespēju noticēt kā var būt tik cietsirdīgi cilvēki.....Ja tā padomā tas jau nemaz nav bijis tik sen kad valdīja padomju savienība....Mans vectēvs ,kad bija maziņš skolā nejauši sasita Staļina bildi.Par to draudētu baismīgs sods ,taču nākamajā dienā Staļins nomira . Viņam paveicāsemotion

7 0 atbildēt

Komonisti ,iespējams, bija nežēlīgāki par nacistiem, tikai visi viņu noziegumi tiek rūpīgi slēpti.

6 0 atbildēt

Komunisms ir sērga, kuru vajag iznīcināt.. nesaprotu tos latviešus kuri svin slepkavu un okupantu dienu kopā ar krieviem - 9.maiju. Nedrīkst aizmirst ka mūsu seņči ar tādās nometnēs pabija..!

6 0 atbildēt

Izcils raksts! emotion

6 1 atbildēt

Kāpēc tad neieliki, Hitlera režīma baisos murgus var rādīt, bet to mērgļu izdarības nevar emotion

5 0 atbildēt

It kā jau varētu likt plusu par to, ka beidzot atkal kāds raksts, kas parāda kaut daļu no patiesības par komīšu nozīegumiem, bet tomēr mīnuss, jo man riebjas kā tu pie viena arī vāciešus ataino. Tas ko viņi darīja bija tikai vajadzīgi un taisnīgi. NS koncentrācijas nometnes (kurās noziedznieki tika likvidēti ātri un humāni) ne uz pusi nelīdzinājās komunistu nāves nometnēm (kurās nevainīgus cilvēkus spīdzināja par neko).

6 1 atbildēt

Kropļi krievi!

5 3 atbildēt
Krievi.
2 0 atbildēt

Labs raksts. Šajā sakarā es ieteiktu izlasīt grāmatu"GULAGS". Tur autors ir ļoti sīki aprakstījis dzīvi(ja tā to var nosaukt - drīzāk mocības) un visu, kas saistās ap Padomju laika nometnēm.

2 0 atbildēt

vnk briesmīgi....

1 0 atbildēt

Tieši  no šiem ''Padomju varoņiem'' daudzi mācijās par šādu nometņu veidošanu, utt

1 0 atbildēt