local-stats-pixel fb-conv-api

Deficīts PSRS: kā bija, kad desa pienācas tikai caur pazīšanos199

621 5

Par aizgājušiem laikiem mēdz teikt, ka zāle bija zaļāka un debesis zilākas. Arī PSRS laiki nav izņēmums.

Varbūt uz austrumiem no Latvijas par to nopūšās krietni vairāk nekā Latvijā (es ceru!), bet īstenībā PSRS saistās ar mūžīgo neko, Veikalos nekā nebija un to pašu varēja nopirkt izstāvot milzīgu rindu. Grūti iztēloties, ka tualetes papīrs bija kaut kas ekskluzīvs. Desa? Visa pārdota zem letes. Piens, kefīrs? Atšķaidīts un pārdots arī zem letes. Gaļa? Biedriem vajag domāt par komunisma celšanu!

621 5 199 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 199

0/2000

DEFICĪTS- TAS IR TU TŪ?

0 0 atbildēt

ko tu te dirs!!    tie te  inženieri ,kas magnētisko lauku un magnētiskā spēka rotāciju   videoklipos parāda  par itkā  mūžīgā dzinēja  motoru, ir pilns  jītūbis!!!!!  tas te princips jau pirms 100 gadiem  tika apspēlēts kad zem galda ar magnētu  tika  muļķoti  nopietni investosi!!!   !!     beidz  muļķot nejēgas!!!!emotion)

0 0 atbildēt
Brežņevs mīlēja savu tautu
0 0 atbildēt

atbildot uz ha-ha komentāru " ..tu biji uzticams(a) ļeņina ideju  bērn... "

HA. Kā padomju laikā katrs otrais bija kopā ar Ļeņinu vienu baļķi nesuši, tā tagad visi nu tik nelokāmi pretpadomju elementi bijuši, ka vai traks! Zinām, zinām. emotion 

0 0 atbildēt

TIAKI NEVAJAG DIRST--DESA VEIKALOS BIJA ..UN BIJA LABA DESA ,nevis tāds desas surogāts taisīts no vecām tap-etēm kā šodien...un vispār ,nevajag apdirst pagātni---šodiena ir daudz sliktākā daudzos momentos nekā vakardiena...

2 2 atbildēt
Kas pats interesantākais,ka tajos, kā daudzi dēvē ļaunajos okupācijas laikos, kad esot bijusi mūsu dzimtā valoda apspiesta, man katru gadu mazajās klasēs bija papildus jālasa mūsu rakstnieku grāmatas un pie tam latviešu Valodā, ne krievu!! Jā, un desas ledusskapī nekad netrūka!
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Full true, pluss no manis. Par to ka tā nav taisnība un ka tā nebija un psrsā viss bija chill var teikt tikai tas kurš tajā laikā tur nedzīvoja, nebija dzimis vai dzīvoja blatņaku ģimenē. 

3 5 atbildēt

Šo savārstījumu ir uzcepis tīnītis, kurš ne tikai padomijas laikos nav dzīvojis, bet pat projektā vēl nav bijis. Padomijas laikā netrūka ikdienā nepieciešamu lietu un pārtikas, atšķirība tā, ka pārtika bija īsta un ar maziem derīguma termiņiem, tāpēc veikali ņēma tikai tik daudz cik varēja pa dienu iztirgot. Deficīts bija tāds pat kā šodien, kad atsevišķiem daunīšiem vajadzēja tikai noteikta ražotāja tehniku vai mēbeles. Vēl viena atšķirība, ka pensionārs par savu pensiju varēja dzīvot un nebija jāizvēlas nopirkt zāles vai samaksāt komunālos, vai paēst, jo šodien var atļauties tikai vienu opciju! Tā kā nevajag *irst!

6 8 atbildēt

Meli

0 4 atbildēt
« 1  2  3 »