local-stats-pixel fb-conv-api

Deficīts PSRS: kā bija, kad desa pienācas tikai caur pazīšanos199

621 5

Par aizgājušiem laikiem mēdz teikt, ka zāle bija zaļāka un debesis zilākas. Arī PSRS laiki nav izņēmums.

Varbūt uz austrumiem no Latvijas par to nopūšās krietni vairāk nekā Latvijā (es ceru!), bet īstenībā PSRS saistās ar mūžīgo neko, Veikalos nekā nebija un to pašu varēja nopirkt izstāvot milzīgu rindu. Grūti iztēloties, ka tualetes papīrs bija kaut kas ekskluzīvs. Desa? Visa pārdota zem letes. Piens, kefīrs? Atšķaidīts un pārdots arī zem letes. Gaļa? Biedriem vajag domāt par komunisma celšanu!

621 5 199 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 199

0/2000

Lai varētu spriest par dzīvošanu padomju laikā,tad tanī laikā arī bija jādzīvo,visu pasniegt tikai ar negācijām ir galīgi garām. Taisnību neraksta ,jo bija daudz laba,par to klusē,to ka bija daudz slikta ,to var izlasīt cik uziet.

4 1 atbildēt

Igauņi domā, ka pie mums viss ir labāk... mēs atkal otrādāk... kam taisnība?

3 0 atbildēt

Ja kādam liekas, ka padomijā kkas bija pa brīvu, tad viņš maldās. Nekur, nekad, nekas nav un nebūs pa brīvu - par visu visi maksā. Ja kādam liekas, ka Rīgā sabiedriskajā skolēniem bruaciens un pusdienas skolā ir pa brīvu, viņš maldās. Savienība principā dzīvoja tikai no derīgajiem izrakteņiem - nafta un gāze - tieši tāpat, kā tagad Krievija. Jo saražot paši konkurētspējīgu preci ne tad, ne tagad nebija un nav spējīgi.

Tikai tagad esam otrā grāvī - ja tad nevienam skolniekam nebija ne mazākās nojausmas par savām tiesībām, tad tagad nevienam nav ne jausmas par pienākumiem

3 0 atbildēt

Bija lietas kas nemaz nenonāca parasto pirceju acu lokā. Vecvecaki bija labi iefiltrejušies. Uz bodi gāja pa aizmugurējām durvīm. Viss bija mājās.. bet nu tads laiks reiz bija jā..

2 0 atbildēt

Patiešām muļķības.Neatceros nevienu reizi kad nebūtu bijis ko ēst,un veikalā desu arī varēja nopirkt.

3 1 atbildēt

Te kādam idiotam ir galvā mūžīgais nekas!!  Lai ko teiktu par PSRS  varu teikt tikai ,ka tiešām kaut kas nebija pilnībā --un tas bij aģēnētiski modificētā ""pārtika""  .Bija tikai laba pārtika ,salīdzinājumā ar šodienas saindēto "'pārtiku""  Nebija TĀDU slimību kā šodien.

Visi  bļāva ,ka nekā nebija ,bet mājās visiem ledusskapji pilni līdz augšai ar visu ko.

Jebkurā gadījumā šodiena atpaliek no PSRS ..veselības ziņā ,izglītības ziņā *(šodien ir izglītība ssurogāts) ,cilvēcības ziņā un cilvēku daudzuma ziņā--par darbu nemaz nerunājot..

Šodien deficīts ir darbs!!!! 

raksta autoriņš ar izglītību lepoties nevar..

5 4 atbildēt
Krievu okupanti 1940 gadā iznīcināja Latvijas neatkarību un veica šeit divas deportācijas! Tikai garīgie kropļi var nostaļģēt pēc okupācijas laikiem.
2 1 atbildēt
Te arī pilns ar troļļiem.
2 1 atbildēt

Pretstats deficītam tieši to arī nozīmē, ka man nevajag itin nekādas pazīšanās, lai nopirktu to, kas man garšo un nevis tikai to ko pēc plāna saražo. Man nevajag būt ne deputātam, ne deputāta dēliņam lai aizietu uz audioelektronikas veikalu, paklausītos kā reāli skan katrs aparāts un nopirktu (un nevis pirkt kaķi maisā, ko atvedis kāds par audioaparatūrām nezinošs padomju jūrnieciņ&scaronemotion. Man nav jābaidās par čekistiem un cenzūru, meklējot grāmatu, kas man interesē un nevis to, ko man vēlēsies iebarot partija.

2 1 atbildēt

Tā bija, bet laikam daudziem tas ir aizmirsies, vai daudzi to nav pieredzējuši. emotion 

2 1 atbildēt
Toties darbs bija visiem.
2 1 atbildēt

Ja kāds stāsta ka krievu laikos veikalos varēja bez problēmām desu dabūt, tad viņš muld!!!  Krievu laikos bez ilgām stāvēšanām rindās varēja tikai zirga desu nopirkt kaut katru dienu!!!!  Normālo doktora  vai piena desu  lai dabūtu bija pat citas reizes rindā par vietu jākaujās!!!!

2 1 atbildēt

bija garšīgi.. millions reižu garšīgāk. plaukti itkā tukši veikalos, bet mājās cilvēkiem viss bija. smieklīgi un superīgi BIJA! un izbija... hmmmm... Un spekulanti oi superemotion man noteikti patika. bohēma.. centristi.. fantastiskas iespējas izklaidei.. tad bijām baigie nacionālisti, meta ārā no komjaunatnes, jautrība. a tad viendien 5.00 no rīta ieradās čeka, sagrāba, paturēja pagrabos utt utml.. un aizliedza studēt augstskolā, nav vairs smieklīgi. bet tad barikādes un jaunas iespējas. Bet doktordesa bija izcila ņamma. tad.

1 0 atbildēt

sas=istībā ar paiku pārspīlēts. bija gan končas gan limpenes. ja zinaja kada veikala pievedums visi draudzigi gaja stavet milzigajas rindas. un vel pluss-ediens nebija saķīmiķots

1 0 atbildēt

Raksts nedaudz pārspīlēts. Bet atceros uz Jauno gadu skolas paciņas, kur bija DIVI !!!!!! mandarīni emotion

Katrā iekārtā ir labas un sliktas lietas, jautājums tikai- vai tās labās kompensē sliktās. Izraisa smīnu tie padomijas slavinātāji, kuri murgo par uzceltajām rūpnīcām LV, kuras ražoja nekonkurentspējīgas preces - kā atvērās robežas, tā nevienam no tā neko vairs nevajadzēja emotion Atceros arī tikko atvesto pienu, kurš bija jau skābs (alus arī), arī rindas pēc sviesta, kad mutere mani ņēma līdz uz veikalu, jo diviem cilvēkiem deva divas paciņas emotion

Katrā ziņā - es nesaku, ka tagad viss un visiem ir ideāli, bet tad noteikti tā nebija. Un to arī nesaprata, jo nebija jau ar ko salīdzināt

0 0 atbildēt

ko tu te dirs!!    tie te  inženieri ,kas magnētisko lauku un magnētiskā spēka rotāciju   videoklipos parāda  par itkā  mūžīgā dzinēja  motoru, ir pilns  jītūbis!!!!!  tas te princips jau pirms 100 gadiem  tika apspēlēts kad zem galda ar magnētu  tika  muļķoti  nopietni investosi!!!   !!     beidz  muļķot nejēgas!!!!emotion)

0 0 atbildēt

Mums laukos tikai tēja nebij deficīts. Pārējais bij tikai pilsētniekiem pieejams.

0 0 atbildēt
Kas pats interesantākais,ka tajos, kā daudzi dēvē ļaunajos okupācijas laikos, kad esot bijusi mūsu dzimtā valoda apspiesta, man katru gadu mazajās klasēs bija papildus jālasa mūsu rakstnieku grāmatas un pie tam latviešu Valodā, ne krievu!! Jā, un desas ledusskapī nekad netrūka!
0 0 atbildēt

Un penshi atkal slavina PSRS emotion 

0 0 atbildēt

TIAKI NEVAJAG DIRST--DESA VEIKALOS BIJA ..UN BIJA LABA DESA ,nevis tāds desas surogāts taisīts no vecām tap-etēm kā šodien...un vispār ,nevajag apdirst pagātni---šodiena ir daudz sliktākā daudzos momentos nekā vakardiena...

2 2 atbildēt
« 1  2  3 »