local-stats-pixel fb-conv-api

DJATLOVA PĀREJA, bez "Buļļa mēsliem"... 1.daļa19

75 3

Starp interneta miskastē sastopamām sazvērestības teorijām ik pa laikam uzpeld nu jau līdz absurdam mistificētā Djatlova tūristu grupas bojāeja. Reizēm man paliek nelāgi ap dūšu, redzot, līdz kādam absurdam kretīni ir spējīgi novest citu cilvēku traģēdiju, lai pelnītu un komercializētu “laikus” sava personīgā labuma gūšanai. Tāpēc jau sen bija vēlme iemest kādu drusku racionālas informācijas arī latviešu sociālo mediju ārēs.

75 3 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Normāls raksts bet dīvaini kādēļ viņi pameta telti?

4 0 atbildēt

Lielisks raksts!

3 0 atbildēt

Beidzot vēl kādam šī lieta PA ĪSTAM iet pie sirds :🙂) 👍👍👍. Vērtīga informācija vienkopus bez "Buļļa mēsliem "!

3 0 atbildēt

Vo, sen gaidiiju!

Shitas bus #1 lasaamlistee pirms miega. Tad komenteeshu. 😆

2 0 atbildēt

Super raksts!

Lai vai otro daļu neesmu vēl lasījis un jau iepriekš diskutējām par šo, es redzu apmēram tādu ainu, vismaz sākuma posmā: lai steigā pamastu telti tādos apstākļos, ir jāiestājas apziņai, ka telts vienā mirklī var tikt aprakta ar sniega nogruvumu. Iespējams, kāda "neliela" daļa uzgāzās teltij, kas lika pieņemt lēmumu par steidzīgu telts pamešanu, lai netiktu aprakti pavisam. Domāju, apziņa par nogruvumu ir visticamākais iemesls, lai steigā pamestu telti, pretstatā tām spekulatīvajām teorijām. Taisni pretēji - ne dzīvnieku, ne bandītu, ne kāda militāra pasākuma dēļ negribētos pamest telti, kur nu vēl steigā. Loģiski spriežot - lai tādos apstākļos steigā pamestu telti ir jabūt apziņai, ka tu tūlīt mirsi, ja to neizdarīsi. Atbilde var būt tikai nogruvuma draudi.

2 0 atbildēt

Reljefs ir pārāk lezens sniega lavinai. Atrisinājums ir tās ugunis debesis.

1 0 atbildēt

man atkal liekas, ka tie ir bijuši diezgan vieglprātīgi studenti," kuriem jūra līdz ceļiem" pie pirmām nopietnām briesmām sākās panika, nezin kur skriet un ko ķert , bija iecerējuši studentu brīvdienās jautru pasākumu. Atceros savus studentu laikus, tur ar visa kā bija diezgan- gan lekšana no otrā stāva, gan braukšana uz ceļinu un ar vaļējām smagām mašīnām iedzēruši braucām lielā ātrumā pa stepi bez ceļa un tumsā, peldēšana pa lielām upēm, kas vien jaunībā nenotiek, labi ka viss laimīgi beidzās, bet šiem studentiem vieglprātība maksāja dzīvības.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Raksteļa autors ir riktīgs apaļgalvis, kurš sazīdies kaudzi nepārbaudītu faktu un uz to pamata mēģina bīdīt baigo analīzi. Piebezdēta dīvāna eksperts ar nepiepildītām ambīcijām.

0 0 atbildēt

tipiski liberāli mēsli. netiek minetas spožas gaismas kalna aukšā un sakropļoto līķu brūces, kuras ABSOLŪTI NEKĀ nevarēja būt radītas bez kādiem rīkiem. tev ganjau delfi pateica kā domāt un tu tagad kā aitiņa atkārto šos atgremojumus.

piedod liberāli, bet intelektuāļus tev nepārliecināt.

0 0 atbildēt

Piepirda telti. Gāja meklēt svaigu gaisu.

1 6 atbildēt