local-stats-pixel fb-conv-api

Būru emigrācija no Dienvidāfrikas 🇿🇦 🛩6

92 0

Sveiki,

Kopš aparteīda režīma krišanas daudzi baltie arvien vairāk sāka emigrēt no Dienvidāfrikas. Ir aprēķināts, ka skaits jau pārsniedz pusmiljonu, un tie ir pārsvarā jaunie. Galvenie iemesli ir augsta noziedzība, rasu diskriminācija, un zemes pārdales debate par ko jau rakstīju citos rakstos, jo šeit tagad daudzi pārdod savus īpašumus. 🏘 Lai gan nesen prezidents Ramaphosa pēc sarunām ar Zulu karali paziņoja, ka valsts nepāries komunistiskajā režīmā, liela daļa cilvēku joprojām pieprasa, lai tas notiktu.
Šajā rakstā es gribu pastāstīt specifiski par būru emigrāciju, jo šeit pārējie baltie, kuri ir tieši eiropiešu pēcteči(vismaz 2 paaudzes), var dabūt dubultpilsonību balstoties uz radu rakstiem no citām valstīm un tas emigrāciju padara vieglāku. Tā kā būri, kuri ir holandiešu pēcteči un šeit jau dzīvo apmēram 4. gadsimtus, tad viņiem emigrācijas process ir grūtāks.

Vispopulārākās valstis emigrācijai ir ASV 🇺🇸, Lielbritānija 🇬🇧, Austrālija 🇦🇺, Īrija 🇮🇪, Jaunzēlande 🇳🇿.
Bet būri, kuri nodarbojas ar lauksaimniecību, ir sākuši emigrēt uz citām Āfrikas 🌍 valstīm, kur ir liels pieprasījums pēc kvalificētiem fermeriem. To valstu valdības pat palīdz jaunatbraukušajiem fermeriem iegūt zemi vai pamestas fermas, kur strādāt. 👨🏼‍🌾👩🏼‍🌾 Mozambikā 🇲🇿 jau dzīvo ap 800 būru. Kongo republikā(Congo Brazzaville) 🇨🇬 jau ir ap 70 būru. Vēl citās valstīs kā Zambijā 🇿🇲 un Lībijā 🇱🇾 arī ir pieprasījums pēc fermeriem.

Valstis ārpus Āfrikas kontinenta kā Gruzija 🇬🇪, Ungārijā 🇭🇺 un Bulgārija 🇧🇬 piedāvā iespēju šiem fermeriem emigrēt uz šīm valstīm, lai uzlabotu lauksaimniecības sektoru. 🌾🥔
Tā kā Austrālija publiski paziņoja, ka vēlas uzņemt baltos fermerus kā bēgļus, tad nesen Krievija pateica, ka ir ar mieru uzņemt ap 15000 būru savā valstī. Ir plāns viņiem dot zemes gabalus Krievijas dienviddaļā, kur ir līdzīgs klimats Dienvidāfrikai. 🌳 🐖🐏

Varu pieminēt, ka daudzi internetā apspriež, kāpēc Nīderlande 🇳🇱 nepieņem daudz būrus tā kā viņi skaitās holandiešu pēcteči. Tas ir daļēji tāpēc, ka holandieši skatās uz būriem kā rasistiem, zemāka slāņa cilvēkiem. Un tā kā būri jau dzīvo vismaz 4. gadsimtus Dienvidāfrikā, tad viņi kulturāli ļoti atšķiras no mūsdienu holandiešiem.
Cits iemesls ir, ka daudziem būriem radu rakstos var būt ne tikai holandiešu kolonisti, bet arī vergi. Ir zināms, kad ,,Dutch East India Company” pastāvēja (17-19. gadsimtā), tad daudzi holandiešu kolonisti, nokļuvuši Dienvidāfrikā, ņēma verdzenes(pārsvarā indietes un malaizietes) par sievām. 🧕🏽 Par piemēru var minēt Saimonu van der Stelu, kurš dzīvoja 17. gadsimtā un bija pēdējais komandieris un pirmais pārvaldnieks Keipa kolonijā. Viņa tēvs bija holandietis, kurš strādāja priekš ,,Dutch East India company”, un māte bija indiete, kura bija verdzene, bet tad tika atbrīvota no verdzības, jo apprecējās.
Interesanti, ka par fermeru slepkavībām Dienvidāfrikā sāka parādīties raksti Nīderlandē tikai no 2017. gada, kad holandiešu fermeris tika nogalināts Barbertonas reģionā. Un tikai tad valstī sāka plašāk rakstīt par fermeru situāciju Dienvidāfrikā.

Tā kā bez baltajiem emigrē arī citas grupas kā indieši, melnie un jaukteņi, kuri ir pāravarā izglītoti un ar iemaņām, tad pastāv drauds, ka valsts zaudē daudz kvalificētā darbaspēka(brain drain 🧠- angliski). Un tā kā daudziem vietējiem šeit nepatīk ārzemnieki, kuri paņem darba vietas no vietējiem, tad epizodiski notiek ksenofobiska rakstura uzbrukumi(īpaši uz melnādainajiem āfrikāņu imigrantiem), tad nav saprotams, kur tad ņemt cilvēkus ar nepieciešamajām kvalifikācijām/ profesijām. 👨🏾‍🔬👨🏿‍🔧👩🏽‍🚀
Varu pieminēt, ka Dienvidāfrikas zemes pārdales notiekošo sarunu dēļ pat Namībijā daudzi sāka pacelt to pašu ideju. Lai gan valsts ir salīdzinoši maz apdzīvota(2,6 miljoni pēc Wikipedia datiem), un brīvas neapdzīvotas zemes ir pietiekami, daudzi uzskata, ka tas var uzlabot valsts situāciju, lai gan baltie(7%) un jaukteņi(8%) ir minoritātes.

PS Es rakstā mēģināju iekļaut jaunākos datus un dažus vēsturiskus faktus. Ceru, ka patika 🙃

Izmantotie avoti:
https://m.news24.com/SouthAfrica/News/were-running-out-of-whites-20170806-2
https://www.enca.com/south-africa/land-expropriation-ramaphosa-puts-traditional-leaders-at-ease
https://www.google.co.za/amp/s/amp.theguardian.com/environment/2011/may/01/boers-moving-north-african-governments
https://www.amren.com/news/2016/04/hungary-bulgaria-and-georgia-battle-to-save-white-south-africans-from-oppression/
https://www.defendevropa.org/2018/heritage-identity/15000-white-south-africans-to-be-given-asylum-in-russia/
https://www.quora.com/What-do-the-Dutch-think-of-Afrikaners
https://www.google.co.za/amp/s/www.biznews.com/thought-leaders/2017/04/19/political-shame-herbst-democracy/amp/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dutch_East_India_Company
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Simon_van_der_Stel

Video par to, ka ap 15000 būri plāno pārcelties uz dzīvi Krievijā 🇷🇺.
Laurena Southerna runā par nesen izlaisto dokumentālo filmu ,,Farmlands” ar Džesiju Lī Pītersonu, un par balto minoritāšu situāciju valstī.
Video par to, ka pat Namībijā 🇳🇦 ir uzsākusās debates par zemes pārdali un balto fermeru piederošo zemju atņemšanu bez kompensācijas.
92 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

BALTIE SŪDI ARRA NO AFRIKAS --- VISS OKEI TĀ TEIKT.

MELNIE SŪDI ĀRĀ NO EIRROPAS--- BANOT, DRROŠĪBAS POLIIJAI DARBS, RASISTS, KĀ TĀ VAR TEV SIRDS NAV ELLĒ DEGSI.

nē tā nav dubulta morale...

2 0 atbildēt

Nezināju, interesanti fakti emotion  emotion 

1 0 atbildēt
Kāpēc bildē ir Nikolass Keidžs ja viņš ir dizmis amerikā un viņu vecvecāki ir no Itālijas, Vācijas, nevis holandieši DĀR. Bet Arnold Vosloo gan ir no turienes. Redz kas notiek stāsta puspatiesības. Katrs rāda sev vēlamajā gaismā. Besī tas.
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Baltie okupanti ĀRĀ no Dienvidāfrikas!!!
0 3 atbildēt