local-stats-pixel fb-conv-api

Baltie fermeri Zambijā šŸ‡æšŸ‡²3

109 1

Sveiki,

Es gribu pastāstÄ«t par baltajiem fermeriem Zambijā. Daudzi ir dzirdējuÅ”i, ka pirms vairākiem gadiem nu jau bijuÅ”ais Zimbabves šŸ‡æšŸ‡¼ prezidents Roberts Mugabe izdzina gandrÄ«z visus baltos fermerus no savas valsts. Daudzi no viņiem emigrēja un citām valstÄ«m. Zambija tajā laikā redzēja lielo potenciālu uzaicinot profesionālos fermerus savā valstÄ«. Fermeriem tika doti kredÄ«ti vai zemes, ko apstrādāt, lai veicinātu lielāku ražu un uzlabotu ekonomiku valstÄ«. šŸ„šŸŒ¾

Å o fermeru dēļ Zambija ir viena no plaukstoŔākām ekonomikām Āfrikā. Daudzi to redz kā ironiju, jo Zimbabve agrāk bija pazÄ«stama kā Rodēzija vai ,,Āfrikas maizes grozsā€, kur tagad iedzÄ«votāji ir uz bada robežas. Daudzi zimbabvieÅ”i emigrē uz kaimiņvalstÄ«m kā Dienvidāfriku vai Zambiju. Zambija daļu no savas produkcijas eksportē uz Zimbabvi, jo sliktās ekonomikas un mazvērtÄ«gās valÅ«tas dēļ paÅ”māju ražoÅ”ana ir ļoti vāja, tāpēc tur daudziem veikaliem ir pat tukÅ”i plaukti, jo nav ko pārdot.
Ekonomiskās izaugsmes dēļ arÄ« daži Ä·Ä«nieÅ”i ir pārcēluÅ”ies uz dzÄ«vi tur. Daži no viņiem uztaisa veikalu tÄ«klus, kur pārdod apģērbus vai citas lietas.

Zambijas valdība plāno aicināt arvien vairāk ārzemju fermerus, lai turpinātu augt lauksaimniecības sektors.
Uz turieni jau ir pārcēluÅ”ies daži baltie fermeri no Dienvidāfrikas šŸ‡æšŸ‡¦, jo neredz nākotni savā valstÄ«.
Galvenie produkti ir kukurÅ«za šŸŒ½, kuru eksportē. Tā kā daudzi fermeri Zimbabvē galvenokārt audzēja tabaku, tad daudzi domā atsākt to audzÄ“Å”anu Zambijā.


ÄŖss apraksts par valsti:
Zambija ir salÄ«dzinoÅ”i maza valsts ar 16-17 miljoniem iedzÄ«votāju, un viena no mierÄ«gākajām Āfrikas kontinentā, jo tur nav civilie nemieri vai kari. Valsts valoda ir angļu, jo ir viena no bijuÅ”ajām Britu kolonijām.

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Zambia
http://rense.com/general47/stunningsuccessofwhite.htm

Baltie fermeri
ĶīnieÅ”i šŸ‡ØšŸ‡³, kuri pārcēlās uz dzÄ«vi Zambijā.
109 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Rodēzija bija viens no retajiem rietumvalstu spoguļattēliem - ekonomiski attÄ«stÄ«ta, ar labu lasÄ«tprasmes rādÄ«tāju, daudz produktu un ēdiena resursu, bet tad kad Padumjā savienÄ«bā sāka finansēt ZANU un citus kreisos guerillas , tad Rodēzija sāka ieslÄ«dēt sociāli-ekonomiskajā regresijā. 

DĀR, Rodēzija un citas bijušÄs Britu Dienvidāfrikas kolonijas pēdējās desmitgadēs vienkārši brÅ«k. Dienvidāfrikas prezidents 2012 gadā pats ar saviem vārdiem aicināja konfiscēt bez kompensācijām Balto fermeru zemi. LÄ«dzÄ«ga retorika kā Bolševikiem.

6 0 atbildēt

Smiekli nāk par to Zimbabvi.  emotion 

3 0 atbildēt

šŸ‘

0 0 atbildēt