local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienu paaudzes tendence - laimīgi un bez bērniem49

228 2

«Mīlestība, laulība, bērns» - šāds dzīves plāns tiek uzskatīts par ideālu jau ļoti ilgu laiku. Varētu pat teikt, ka stipri par ilgu, jo laiks iet uz priekšu un viss mainās. Joprojām ir cilvēki, kuri pieturas pie šāda plāna, tomēr sāk augt to sieviešu skaits, kuras nevēlas bērnus. Vispār.

Vai tādu sievieti, kura nevēlas dzemdēt bērnu, var un vajag saukt par egoisti? Noteikti nē, taču daudzi cilvēki uzskata citādāk. Pat Pāvests, kurš rudenī apciemos Latviju, ir visai skarbi nosodījis sievietes, kuras nevēlas dzemdēt: «Mantkārīgā paaudze, kura nevēlas apbērnoties, ir depresīva sabiedrības daļa,» 2015. gadā Sv. Pētera laukumā uzrunāja ticīgos Pāvests Francisks. «Izvēle neradīt bērnus ir ārkārtīgi egoistiska. Dzīve iegūst citas krāsas un enerģiju, kad tiek radīta jauna dzīvība.»

Taču tas viss nemaina faktu, ka arvien vairāk jauno pāru izvēlas neradīt pēcnācējus. Jaundzimušo skaits ir viszemākais pēdējo gadu laikā. Daudzas sievietes nav 100% pārliecinātas, ka vēlas kļūt par māti mazam ķiparam. 34% sieviešu atzīst, ka bērnus nevēlas labāka auguma vārdā, savukārt 32% par iemeslu uzsata izvairīšanos no atbildības. Un vai viņas var par to nosodīt? Nē, derētu pat uzslavēt, jo kāda iespēja, ka sieviete, kura būs tik ļoti neapmierināta ar savu dzīvi, jo bērns būs «sabojājis viņas lielisko augumu», vai arī nespēs nodrošināt bērnam pilnvērtīgu dzīvi, jo pati vēl ir bērna prātā un regulāri lūdz vecākiem naudu, spēs to bērnu pilnvērtīgi iemīlēt un izaudzināt? Protams, arī tas ir tikai uzskats, jo viss taču var mainīties. Grūtniecība tak izmaina sievieti ne tikai ārēji, bet arī iekšēji. Bet kāpēc riskēt, ja var neriskēt? Nav jau tā, ka cilvēki ir izmirstošā suga uz šīs planētas. Viss ir kārtībā.

Mūsdienās gan lielāks spiediens šajā jautājumā tiek radīts uz sievietēm, jo viņas ir «dzemdētājas», bet kas paliek ar vīriešiem? Tici vai nē, bet ir arī vīrieši, kuri nevēlas bērnus. Un viņu skaits ir lielāks par sieviešu skaitu, kuras nevēlas radīt pēcnācējus. Saskaņā ar Cassandra Report, 57% no aptaujātajiem ASV vīriešiem, kuri ir laimīgi precējušies, nevēlas bērnus.

Galu galā, kas kaiš mūsdienu sabiedrībai, kāpēc daudzi nevēlas bērnus? NEKAS, pilnīgi nekas viņiem nekaišs. Kā jau minēju - laiks iet uz priekšu un viss mainās. Katrs pats izvēlas, ko savā dzīvē vēlas, kam vēlas veltīt laiku un ko vēlas radīt, un neviens cilvēks no malas nedrīkst tajā iejaukties ar savu viedokli, jo «tā taču nevar, bērns ir Dieva dāvana»!

228 2 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000