local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienu paaudzes tendence - laimīgi un bez bērniem49

228 2

«Mīlestība, laulība, bērns» - šāds dzīves plāns tiek uzskatīts par ideālu jau ļoti ilgu laiku. Varētu pat teikt, ka stipri par ilgu, jo laiks iet uz priekšu un viss mainās. Joprojām ir cilvēki, kuri pieturas pie šāda plāna, tomēr sāk augt to sieviešu skaits, kuras nevēlas bērnus. Vispār.

Vai tādu sievieti, kura nevēlas dzemdēt bērnu, var un vajag saukt par egoisti? Noteikti nē, taču daudzi cilvēki uzskata citādāk. Pat Pāvests, kurš rudenī apciemos Latviju, ir visai skarbi nosodījis sievietes, kuras nevēlas dzemdēt: «Mantkārīgā paaudze, kura nevēlas apbērnoties, ir depresīva sabiedrības daļa,» 2015. gadā Sv. Pētera laukumā uzrunāja ticīgos Pāvests Francisks. «Izvēle neradīt bērnus ir ārkārtīgi egoistiska. Dzīve iegūst citas krāsas un enerģiju, kad tiek radīta jauna dzīvība.»

Taču tas viss nemaina faktu, ka arvien vairāk jauno pāru izvēlas neradīt pēcnācējus. Jaundzimušo skaits ir viszemākais pēdējo gadu laikā. Daudzas sievietes nav 100% pārliecinātas, ka vēlas kļūt par māti mazam ķiparam. 34% sieviešu atzīst, ka bērnus nevēlas labāka auguma vārdā, savukārt 32% par iemeslu uzsata izvairīšanos no atbildības. Un vai viņas var par to nosodīt? Nē, derētu pat uzslavēt, jo kāda iespēja, ka sieviete, kura būs tik ļoti neapmierināta ar savu dzīvi, jo bērns būs «sabojājis viņas lielisko augumu», vai arī nespēs nodrošināt bērnam pilnvērtīgu dzīvi, jo pati vēl ir bērna prātā un regulāri lūdz vecākiem naudu, spēs to bērnu pilnvērtīgi iemīlēt un izaudzināt? Protams, arī tas ir tikai uzskats, jo viss taču var mainīties. Grūtniecība tak izmaina sievieti ne tikai ārēji, bet arī iekšēji. Bet kāpēc riskēt, ja var neriskēt? Nav jau tā, ka cilvēki ir izmirstošā suga uz šīs planētas. Viss ir kārtībā.

Mūsdienās gan lielāks spiediens šajā jautājumā tiek radīts uz sievietēm, jo viņas ir «dzemdētājas», bet kas paliek ar vīriešiem? Tici vai nē, bet ir arī vīrieši, kuri nevēlas bērnus. Un viņu skaits ir lielāks par sieviešu skaitu, kuras nevēlas radīt pēcnācējus. Saskaņā ar Cassandra Report, 57% no aptaujātajiem ASV vīriešiem, kuri ir laimīgi precējušies, nevēlas bērnus.

Galu galā, kas kaiš mūsdienu sabiedrībai, kāpēc daudzi nevēlas bērnus? NEKAS, pilnīgi nekas viņiem nekaišs. Kā jau minēju - laiks iet uz priekšu un viss mainās. Katrs pats izvēlas, ko savā dzīvē vēlas, kam vēlas veltīt laiku un ko vēlas radīt, un neviens cilvēks no malas nedrīkst tajā iejaukties ar savu viedokli, jo «tā taču nevar, bērns ir Dieva dāvana»!

228 2 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: labāk adoptēt

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Pagaidām nē, bet nākotnē protams

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Ir bērns

2 0 atbildēt

Izteikšu savu viedokli par šo tēmu (esmu sieviete (26) un man vēl nav bērnu). Es domāju, ka egoistiski ir dzemdēt savus bērnus, jo pasaulē ir tik daudz bērni, kuri ir pamesti un kuriem trūkst tās mīlestības. Esmu runājusi ar saviem vecakiem par šo jautājumu un daudziem citiem - viņi man kā viens atbild BET SAVS IR SAVS!!! Nu vai tas nav egoisms????? Tas bērns kas nāks caur mums pasaulē NAV MŪSU, viņš tikai izvēlas vecākus kuriem ir tie paši ''sliktie niķi'' no kuriem jāmācās. Mēs pievelkamies ar vibrācijām. Protams, tas pats attiecas uz adoptētajiem bērniem, mēs pievilksimies pie tāda bērna, no kura mums būs ko mācīties un viņam no mums. Bet kāpēc nedāvāt nesavtīgu mīlestību pamestajiem bērnu namu bērniņiem? VOT tas nav egoisms

2 0 atbildēt

Bērnus vēlos, bet varu piekrist jau iepriekš minētajam - jābūt finasiāli stabilai ģimenei. Un kā sievietei, pēc tam atgriezties darba apritē, tas pie mums valstī vispār ir kaut kas fenomenāls. Vismaz, cik dzirdēts no jaunajām mammām, kas atgriežas darbā pēc dekrēta. 

Otrs, kas satrauc mani - kā savu bērnu ieinteresēt citās lietās, ne tikai datorā un internetā? No sērijas "pārējiem ir/var, kāpēc es tā nevaru"?  emotion 

1 0 atbildēt

Man pietiek paverot ko mūzdienu zelta jaunatne dara vecākiem aiz muguras tā man tūlīt pārstāj jebkada velme tik pie bērniem..nu diemžel tas tā ir -audzini vienu uzaug kas cits.

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Ja būs lemts , tad būs. Bet ja nebūs, tad nebūs.

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Man ir jau bērns

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Nezinu, laiks rādīs...

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Ar 2 jau pietiek.

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Varbūt

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Varbūt

0 0 atbildēt

Ja pāvests tik tiešām teica, ka "jāapbērnojas", tad man pret viņu zūd respekts. Tāds termins, it kā sieviete būtu dzīvnieks. Un vispār,kāpēc pats negrib "apbērnoties", ja jau dzīvot bez bērniem ir tik slikti? Ne jau sieviete, kura negrib bērnu būtu lielāka grēciniece - ir taču arī sievietes, kuras  bērnu nevar atļauties,jo strādā par minimālo, bet vīrietis nestrādā vai vispār klīst apkārt nodzēries. Tad tas nabaga bērns būs laimīgāks? Un cik vispār ir neauglīgu cilvēku? Pazīstu arī tādas, kuras saka, man nebūs bērnu, visu laiku tusē, bet īsi pirms 40 paliek stāvoklī un kļūst par lieliskām mātēm - dažas pat vairākiem bērniem. Varbūt dzemdēt lielākā vecumā nav pārāk prātīgi, bet labāk nokārtot savu dzīvi pirms tam. Šis jautājums tiek lieki pārvērsts par problēmu. No tā, ka kāda vispār nekļūs par māti pasaule taču neapstāsies!

0 0 atbildēt

vai radit bernus nav egoisms? vecumdienas tur kruziti atnest pie gultas vajag  kas atnes.

un otrs, vai radit bernus saja pasaule ir vajadzigs? ja dzive krasainaka jautraka interesantaka.  no otras puses pilna suudu. 

paskatieties uz savu dzivi, vai tadu gribat ari saviem berniem?

2 2 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Nezinu...ja jā, tad tālā nākotnē

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Jau ir.

0 0 atbildēt
man vieglāk - esmu viens jau simts gadus, tāpēc man nemaz nav izvēles 😁
0 0 atbildēt
Man bērni nevar būt,jo man ir pārāk maziņš draudzinš.
1 2 atbildēt