local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienu paaudzes tendence - laimīgi un bez bērniem49

228 2

«Mīlestība, laulība, bērns» - šāds dzīves plāns tiek uzskatīts par ideālu jau ļoti ilgu laiku. Varētu pat teikt, ka stipri par ilgu, jo laiks iet uz priekšu un viss mainās. Joprojām ir cilvēki, kuri pieturas pie šāda plāna, tomēr sāk augt to sieviešu skaits, kuras nevēlas bērnus. Vispār.

Vai tādu sievieti, kura nevēlas dzemdēt bērnu, var un vajag saukt par egoisti? Noteikti nē, taču daudzi cilvēki uzskata citādāk. Pat Pāvests, kurš rudenī apciemos Latviju, ir visai skarbi nosodījis sievietes, kuras nevēlas dzemdēt: «Mantkārīgā paaudze, kura nevēlas apbērnoties, ir depresīva sabiedrības daļa,» 2015. gadā Sv. Pētera laukumā uzrunāja ticīgos Pāvests Francisks. «Izvēle neradīt bērnus ir ārkārtīgi egoistiska. Dzīve iegūst citas krāsas un enerģiju, kad tiek radīta jauna dzīvība.»

Taču tas viss nemaina faktu, ka arvien vairāk jauno pāru izvēlas neradīt pēcnācējus. Jaundzimušo skaits ir viszemākais pēdējo gadu laikā. Daudzas sievietes nav 100% pārliecinātas, ka vēlas kļūt par māti mazam ķiparam. 34% sieviešu atzīst, ka bērnus nevēlas labāka auguma vārdā, savukārt 32% par iemeslu uzsata izvairīšanos no atbildības. Un vai viņas var par to nosodīt? Nē, derētu pat uzslavēt, jo kāda iespēja, ka sieviete, kura būs tik ļoti neapmierināta ar savu dzīvi, jo bērns būs «sabojājis viņas lielisko augumu», vai arī nespēs nodrošināt bērnam pilnvērtīgu dzīvi, jo pati vēl ir bērna prātā un regulāri lūdz vecākiem naudu, spēs to bērnu pilnvērtīgi iemīlēt un izaudzināt? Protams, arī tas ir tikai uzskats, jo viss taču var mainīties. Grūtniecība tak izmaina sievieti ne tikai ārēji, bet arī iekšēji. Bet kāpēc riskēt, ja var neriskēt? Nav jau tā, ka cilvēki ir izmirstošā suga uz šīs planētas. Viss ir kārtībā.

Mūsdienās gan lielāks spiediens šajā jautājumā tiek radīts uz sievietēm, jo viņas ir «dzemdētājas», bet kas paliek ar vīriešiem? Tici vai nē, bet ir arī vīrieši, kuri nevēlas bērnus. Un viņu skaits ir lielāks par sieviešu skaitu, kuras nevēlas radīt pēcnācējus. Saskaņā ar Cassandra Report, 57% no aptaujātajiem ASV vīriešiem, kuri ir laimīgi precējušies, nevēlas bērnus.

Galu galā, kas kaiš mūsdienu sabiedrībai, kāpēc daudzi nevēlas bērnus? NEKAS, pilnīgi nekas viņiem nekaišs. Kā jau minēju - laiks iet uz priekšu un viss mainās. Katrs pats izvēlas, ko savā dzīvē vēlas, kam vēlas veltīt laiku un ko vēlas radīt, un neviens cilvēks no malas nedrīkst tajā iejaukties ar savu viedokli, jo «tā taču nevar, bērns ir Dieva dāvana»!

228 2 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000
Ja nevēlas bērnus kāpēc uzspiest? Vai tad labāk bērnam būs augt ģimenē, kur viņu negrib?
37 0 atbildēt

Bez bērniem laime ir vien īslaicīga. Gribu redzēt šo "laimīgo" sejas sirmā vecumā, kad pasaulīgie prieki nekādu laimi vairs nesniedz. Tikai tad apzinās dzīves patiesās vērtības, bet tad jau ir stipri par vēlu.

Arī raugoties no jauna cilvēka skatu punkta - kas tā par dzīvi un ģimeni divatā ar otro pusīti (un varbūt vēl suni)? Man būtu garlaicīgi. Ar bērniem ne vienmēr ir viegli, bet tie ikdienā pienes ļoti daudz jautrības.

21 1 atbildēt
“Nevēlēties dzemdēt bērnus ir egoistiski” Viņiem tiešām nepieliec, ka Zeme jau ir pārapdzīvota?
19 0 atbildēt

Galīgi neiebilstu pret to, ka daudzi nevēlas bērnus, pārdzīvotība uz šīs planētas jau tā ir traka, būs tikai trakāk. Nepopulārs viedoklis, bet, manuprāt, vajag tādu kārtīgu katastrofu kaut kur, šķirties no 2, 3 miljardiem, rezultātā atrisināta pārapdzīvotība un varbūt atlikušie pēc kaut kā tāda sāktu mesties uz vienu roku un prātot kaut ko gudrāku kā karus.

18 0 atbildēt
Svarīgāksis tajā ir tas,ka šāda tendence ir attīstītajām valstīm,kamēr attīstības valstīs bērni dzimst viens pēc otra. Un tā pamazām rietumu pasaule noveco un izmirst.
13 0 atbildēt

Problēma sākas ne tajā, ka kāds negrib bērnus, bet tajā , ka piemēram tā pati valsts sāk caur nodokļiem presēt cilvēkus, kuri nevēlas/fiziski nevar radīt/uzņemties rūpes par bērniem. Un tomēr - esmu tādu cilvēku pusē, jo ja valsts grib jaunas nodokļu maksātāju paaudzes, bet pretimnākšana aprobežojas ar tādām lietām , kā bērnu pabalsts 10 eiro un tamlīdzīgām muļķībām, tad piedodiet atvainojiet - bet varat iet paši taisīt sīkos un pa tām "kapeikām" viņus barot. Tā vien šķiet, ka bērnu un pensionāru atbalsta radīšanai pie lemšanas ir pielaisti pilnīgi cirvji, kam nav ne tas ne šis viņu dzīvēs, taču arī sabiedrības vienaldzība pret daudzām tamlīdzīgām nejēdzībām nebeidz izbrīnīt - tāpat kā nebeidzamā čīkstēšana. 

13 1 atbildēt

Bērnu radīšana ir egoisma akts. To it sevišķi var sajust, kad salīdzina adoptētu ar savu, cilvēka kā ikvien dzīva radījuma egoistiskais DNS vēlās sevi pavairot un nodot nākotnei. Otrs egoisma aspekts, protams, nedaudz neaktuāls - dabūt kaifu. Pie tam mūsdienās nav garantiju par nākotni, kā var būt drošs, ka būs darbs ar pietiekošiem ienākumiem vēl vismaz 20gadus? ekonomiskie un politiskie procesi norit pārāk strauji.

11 0 atbildēt

Es  neprotu iepazīties ar meitenēm   emotion , kāda vispār runa par bērniem.

9 0 atbildēt
Tie kas strādā uz ārzemju tirgu, outsourcings projektiem un IT. Jūrnieki. Uzņēmēji. Vairāk naudas, vairāk stresa lai to līmeni noturēt un nepazaudēt.
6 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: jau ir 3

5 0 atbildēt

Runājot no atbildīgo un gudro cilvēku puses.

Pirmkārt, bērns izmaksā ļoti dārgi, ja jau pašas dzemdības var izmaksāt Latvijā pāri pa 1000€, nerunājot ārzemēs, kur tas var izmaksā daudz vairāk, vismaz Latvijā ir vieglāk atrast visas cenas, bet cik dzirdēts, tad ASV tur tu nezini cik tev būs jāmaksā, līdz tu saņem rēķinu par visu to. Ļoti lielu lomu spēlē nauda mūsdienās, ja tev tās nav pietiekoši vai vispār nav, tad labāk nesteigties ar bērnu veidošanu, jo kas gan būtu stulbāk, kā radīt bērnu un tad to nožēlot, jo nevar atļauties nodrošināt visu ko vajag.

Otrkārt, paskatieties apkārt, jūs redzat ir problēmas ar cilvēkiem, viņi iznīcina viens otru. Feministi iznīcina vīriešus, resnie noniecina visus pārējos, un vēl par prezidentu var kļūt jebkurš idiots, vai tiešām jums liekas, ka šāda vide ir laba bērnam? Vide kurā bērns tiks noniecināts tikai tāpēc jo viņš ir zēns, vide kurā viņš tiks morāli iznīcināts skolā. Protams, varbūt tās ir tikai pagaidu problēmas, bet nākotne neliekas spožāka. 

Protams, visi ignorē iemeslus kāpēc kāds nevēlas bērnus, šie ir tikai 2 lielākie iemesli. Tie kas vēl vēlas teikt, ka bērni ir jātaisa jo tas ir brīnišķīgi, padomājat, vai tiešām radīt bērnu ir tik svarīgi, ka tas ir jādara pirms pāris nav sagatavojies tai atbildībai gan garīgi, gan materiāli. Vai tiešām svarīgāk ir radīt bērnu, nekā pirms radīt bērnu, nodrošināt to, ka bērnam būs viss vajadzīgais.

Lai tas pāvests iet iesprauž sev dibenā to bībeli un dodas atpakaļ uz vatikānu, ja viņš nesaprot, ka viņam nav daļa gar citu cilvēku privāto dzīvi, kur nu vēl gan viņu vēlmēm, kaut gan, baznīcas izmirst un tāpēc pāvests vēlas, lai viņa nabaga nodarbinātajiem pedofīliem (mācītājiem) būtu kāds prieciņš ar kādu jaunu zēnu. 

5 1 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Tikai tad, ja spēšu par viņu parūpēties finansiāli

3 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Ir viens ,bērns un vairāk negribu

3 0 atbildēt
Es nevēlos bernu, jo viņš sabeifs manus nervus, varbūt tikai pēc 30
3 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: labāk adoptēt

2 0 atbildēt
Nevienam neko nevar uzspiest, bet "probleema" taada ka tumshaadaino rase domaa pilniigi preteeji un dzmdee cik vien var sadzemdeet.... kas notiks peec paaris gadu desmitiem... bail iedomaaties, bet Eiropas zemes noteikti tuksha nepaliks..
2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: 2 jau ir, bet tas vēl nav viss.

2 0 atbildēt

Jā. Bet ne tāpēc, ka sabiedrības konservatīvā daļa uzspiež to. Tāpēc, ka pati gribu. emotion

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Pagaidām nē, bet nākotnē protams

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu gribi bērnu?

Cits variants: Ir bērns

2 0 atbildēt