local-stats-pixel fb-conv-api

Māksla un laikmets epoksīdsveķos1

10 0

Katru laikmetu kaut kādā ziņā raksturo laikmetā dominējošais mākslas virziens, kas kaut kādā veidā spēj atainot laikmetā plaši pieejamās iespējas. Tāpēc, ja vēlas nošķirt akadēmiskos un atzītos mākslas virzienus no laikmetu raksturojošās mākslas, tad jārēķinās ar to, ka lielākā vai mazākā veidā laikmeta māksla būs entuziastu virzīta pirms akadēmiskās mākslas speciālisti to pamana, novērtē un atzīst.

Tātad mūsdienās arvien pieejāmāki ir epoksīdsveķi, kā arī to kvalitāte ir uzlabojusies tādā mērā, ka to var izmantot dažāda veida, sev tīkamu, skaistumlietu izstrādē. Ja agrāk no šāda veida aktivitātēm 'parastu mirstīgo' varēja atturēt epoksīdsveķu cena un kvalitāte, tad patreiz epoksīdsveķu kvalitāte, veidi un cenas ir visai pieņemami, lai kāds entuziasts varētu to izmantot sevis izvēlētās ieceres realizēšanai. Protams izmantotjot epoksīdsveķus ir pietiekami daudz faktoru, kurus būtu jāņem vērā:

+ sacietēšanas laiks
+ uzkaršana sacietējot
+ vajadzība pēc atburbuļošanas (vakuma kamera)
+ neveselīgi garaiņi
+ utt.

Tomēr līmeņi kādos var tikt izmantota epoksīdsveķu māksla ir visdažādākie. Vai vienkāršākais no epoksīdmāklas pielietošanas būtu aizķelēt kādu caurumu vai salīmēt saplīsušu vāzi ar speciāli iekrāsotiem epoksīdsveķiem, kas attiecīgajam labojumam var pat likt izskatīties vērtīgākam, kā attiecīgā vāze bija pirms saplīšanas, kas, protams, nevienam neliedz speciāli plēst vāzes un pēc tam mākslinieciski tās salikt kopā.

Epoksīdmākslas līmeņi:
o vienkāršs, kur epoksīdsveķi tiek izmantoti virsmu pārklāšanai vai savienošanai, lai nodrošinātu īpašu estētisku efektu
o strukturēts, kur epoksīdsveķu kārtas tiek pārklātas viena otrai pāri - nodrošinot iespēju epoksīdsveķus iekrāsot dažādos toņos, iekļaujot tajos dažādus priekšmetus vai krāsu pārklājumus
o sarežģīts, kur epoksīdsveķu kārtās vēl paildus tiek integrēta elektronika (gaismas diodes un to vadība), kas ļauj attiecīgo priekšmetu izgaismot, dodot iespēju arī risinājumu padarīt interaktīvu

Šāda darbība vairāk tiek saistīta ar hobiju vai entuziastu aktivitātēm, tāpēc pagaidām akadēmiskie spēki reti kur atsauksies uz šādu nodarbi kā mākslinieku virzītu, tomēr kā jau raksta sākumā minēju, ka paiet zināms laiks līdz kāds mākslas virziens tiek atzīts un nostiprinās akadēmiskās mākslas speciālistu aprindās kā ievērību cienīgs. Tomēr es atļaujos uzskatīt, ka šobrīd ir sācies jauna veida mākslinieciskās izpausmes drudzis, kurš ne pa visam nav tik skaļš un tendenciozs kā graffiti māksla. Kas arī iezīmē laikmeta maiņas klātbūtni un graffiti vairs netiek uztverts kā uzdrīkstēšanās un slapstīšanās, lai sevis iecerēto darbu pabeigtu neskatoties uz jēlkādiem sarežģījumiem. Tāpēc, domāju, epoksīdsveķu māksla ir ļoti labs kandidāts, kurš būtu vērā ņemams, lai sekotu dažādām ar attiecīgās tehnikas panāktajām iespējām, kā arī dažādu terminu nepieciešamība. Pirmkārt, lai atsauktos uz pašu mākslas veidu un otrkārt, lai apzīmētu dažādus paņēmienus, iespējas vai procesus, kuri saistās ar attiecīgo estētisko vai arī praktisko priekšmetu izstrādi. Ja tev nav slinkums un ir pacietība, vari komentāros ierosināt dažādus jaunvārdus, kuri tavuprāt labāk ilustrētu vai varētu būt noderīgi rīkojoties ar epoksīdsveķiem.

Īsi par to, kas ir epoksīdsveķi

Epoksīdsveķus kaut kādā mērā var uzskatīt par mākslīgā dzintara analogu, kam sacietēšanai ir nepieciešamas nevis ēras, bet pāris dienas vai pusdiena. Epoksīdsveķi ir ķīmiski sakārtotas vielas, kuras samaisot savā starpā tiek izraisīti savstarpējo vielu sacietēšanas procesi, kas arī nodrošina epoksīdsveķu ātro sacietēšanu. Epoksīdsveķus var uzskatīt par labu izolatoru vai epoksīdsveķu elektrovadāmība ir viena no sliktākajām starp visiem pārējajiem materiāliem, tāpēc ar epoksīdsveķiem pārklāta elektronika vai atkailināti vadi būs labi pasargāti no īssavienojumiem.

lasi, vērtē, komentē emotion

10 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt