local-stats-pixel fb-conv-api

1936. gadā Misisipi upe aizsala, ļaujot cilvēkiem iet pāri upei uz Ilinoisu5

1936. gada februārī Midwest cieta no ārkārtēja aukstuma, temperatūrai noslīdot zem -10 grādiem. Rūgtais aukstums bija jūtams visā štatā, bet Sentluisu skāra vissmagāk. Dažas dienas pēc kārtas nokošana temperatūra noveda pie ledus gabala Misisipi upē. Tā bija viena no grūtākajām dienām iedzīvotājiem, jo ​​ogļu krājumi samazinājās un transportēšana tika ievērojami ietekmēta. Vilcieni devās ceļā uz Union staciju, ko apņēma vēss sniegs. Bezpajumtnieki bezpajumtnieki bija redzami arī durvju ailēs visā pilsētas centra rajonā, kas bija sasaluši ledū.

Lai gan šis nebija pirmais reģistrētais gadījums, kad Misisipi upe aizsala, to bija vērts atcerēties. Pilsētas inženieri brīdināja iedzīvotājus nekad nešķērsot upes kājām, taču daži pārdroši cilvēki brīdinājumu neņēma vērā. Cilvēki drosmīgi ignorēja brīdinājumu, 7. februārī šķērsojot upi. Viņi šķērsoja no Gasconade St., kas atrodas uz dienvidiem no Sentluisas, līdz pat otram galam. Vairākas dienas vēlāk cilvēku grupa šķērsoja arī no pilsētas centra esošā Pašvaldības tilta. Lai gan ledus segas turējās spēcīgas, ūdens līmeņa izmaiņu dēļ notiks īslaicīgi pārtraukumi. Upe spēja noturēt spiedienu gandrīz trīs nedēļas, līdz sāka atkāpties. Pirmais upuris, kas iekrita aukstajā upē, bija suns, kurš tika izmests no sasalstošā ūdens.

38 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Sāpīgi, ka viena no svarīgākajām transporta artērijām aizsalst . . . Tā daba parāda vai atgādina cilvēkam, kurš ir noteicējs !

4 0 atbildēt

Dabā visādus brīnumus ar sastapt.

3 0 atbildēt

🙂✌

2 0 atbildēt

Dabai nepavēlēsi!!!

2 0 atbildēt