local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par stiklu10

25 0

Stikls ar savu bagāto vēsturi, ievērojamajām īpašībām un daudzveidīgajiem lietojumiem ir materiāls, kas ir būtiski veidojis mūsu pasauli. No seniem pirmsākumiem līdz mūsdienu inovācijām stikls ir aizrāvis mūsu iztēli un pārveidojis nozares. Tā caurspīdīgums, daudzpusība un pārstrādājamība padara to par ilgtspējīgu izvēli dažādiem lietojumiem. Neatkarīgi no tā, vai tas attiecas uz arhitektūru, mākslu vai zinātni, stikls joprojām mums palīdz un noder ar savu skaistumu un funkcionalitāti. Zemāk apkopoti interesanti fakti par stiklu.

1. Pirmais stikls, kas jebkad tika uzražots, tika uztaisīts 1608. gadā Džeimstaunā, Virdžīnijas štatā. Džeimstaunas stikla nams atradās vietā, kur kādreiz apmetās indiāņi.

2. Stikla krāsa ir atkarīga no tā ķīmiskā starojuma. Atspīdot pret Sauli uz sienas dažreiz var redzēt tādu kā varavīksni

3. Stiklu var izšķīdināt ar fluorūdeņražskābi

4. Daudzām pudelēm bieži tiek izmantots brūns stikls, lai pasargātu to no saules starojuma. Uz zālēm bieži var redzēt, ka rakstīts "novietot tumšā vietā"

5. Ņujorkas Korninga stikla muzejā ir vairāk nekā 45 000 stikla mākslas darbu, un tajā ir lielākā kolekcija pasaulē. Muzejā ir apskatāma pasaulē labākā mākslas un vēsturiskā stikla kolekcija. Apmeklējot, jūs redzēsiet vairāk nekā 3500 gadu vēsturi, kas tiek parādīta Stikla kolekcijas galerijās. No senās Ēģiptes faraona stikla portreta līdz mūsdienu skulptūrām, kas izgatavotas no stikla.

6. Stikls nekad nenolietojas, tas nozīmē, ka to var pārstrādāt atkal un atkal Ir prātīgi atcerēties, ka vismaz vēl ne visu stiklu var pārstrādāt. Dažādiem stikla veidiem ir dažādi kušanas punkti. Daži stikli ir izgatavoti tā, lai izturētu augstu temperatūru, bet citi ir izgatavoti aukstu dzērienu uzglabāšanai.

7. Stikla tāfeles ir jaunākie un labākie produkti tirgū. Tie ir izturīgi, ilgstoši un nekad neveidojas svītras vai traipi. Tie ir ne tikai labāks ieguldījums, bet arī videi draudzīgāki nekā pagātnes presēšanas dēļi ar ķīmisku pārklājumu.

8. Zibens apsteidza cilvēci. Pirms mēs kā cilvēki izdomājām, kā izveidot stiklu, daba jau bija divus soļus priekšā. Kad zibens iesper smiltīs, karstums dažreiz spēj tās sapludināt garās, slaidās stikla caurulēs, ko sauc par fulgurītiem . Tāpat vulkāna izvirdumu spēcīgais karstums dažkārt var sapludināt akmeņus un smiltis glāzē, ko sauc par obsidiānu, ko izmantoja, lai izgatavotu bultu uzgaļus, nažus, šķēpus un tagad rotaslietas un pat naudu.

9. Viena no stikla raksturīgākajām īpašībām ir tā caurspīdīgums. Atšķirībā no daudziem citiem materiāliem, stikls ļauj gaismai iziet cauri tam ar minimālu izkropļojumu. Šī unikālā īpašība ir saistīta ar kristāliskās struktūras trūkumu stiklā, kas ļauj tam pārraidīt gaismu un radīt skaidru skatu uz pasauli ārpusē.

25 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

patiešām interesanti fakti

4 0 atbildēt

1 fakts ir pats interesantākais. 👀

2 0 atbildēt

@MARTINSNIKITINS1@GMAIL.CO "Piekrītu Tev"👌

0 0 atbildēt

Saite uz testu Fakti par stiklu

0 0 atbildēt