local-stats-pixel fb-conv-api

10 atšķirības starp ASV un Eiropu22

259 1

Atšķirības ir lielas, lai arī varētu padomāt, ka kādas gan atšķirības, tie paši rietumi. Neapšaubāmi, ka ASV un Eiropa ir rietumu pasaule, bet atšķirības ir pamanāmas diezgan viegli

259 1 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Amerika ir liela zeme. Tāpēc tur viss ir liels. emotion Ja uzprasi par tuvāko veikalu un tev atbild-5 minūtes, tad zini, ka tas ir laiks , braucot ar automašīnu.

20 0 atbildēt

Galvenā atšķirība starp ASV un Eiropas attīstītajām valstīm ir domāšanā! ASV ir tipisks patērētāju kults - cilvēki par labklājību uzskata spēju nopirkt aizvien vairāk un vairāk, kamēr vecājās Eiropas valstīs par vērtību jau kādu laiku dominē ģimene, miers, atpūta. Amerikānis vienmēr tieksies pēc lielāka auto, mājas un kaudzi sev nevajadzīgu krāmu, kamēr Eiropas "knauzeris" meklēs vairāk veidu, ka ietaupīt un līdz ar to mazāk strādāt.

No radiem nesen uzzināju, ka ASV pensijā var sākt doties no 62 gadu vecuma, bet tad pensija ir gandrīz nekāda ASV mērogos, pie 65 pensija ir viduvēja, bet pie 70 jau var saņemt labu pensiju, tāpēc liela daļa strādā diezgan ilgi. Protams, ir dažādi apstākļi un darbu līgumi, kas šīs lietas var mainīt un ietekmēt.

Es nekādi negribu kritizēt ASV un saukt par sliktu. Nodrošināt tādu varenību un spēju paterēt 330 miljoniem iedzīvotāju nevar neviena cita valsts ne tuvu. Tāda ir viņu varas stratēģija un tautas domāšana, kas gana labi strādā. Kāpēc tad tik daudzi uz turieni raujās, ja jau ir tik slikti? emotion

Bet tepat blakus ir milzu zeme, ar visiem iespējamajiem resursiem tajā skaitā cilvēkresursiem, bet kur viņi ir attīstībā?

10 0 atbildēt

Amerikā vispār likumi kas vērsti uz sociālo labumu (ārsti, utt).. ir tādi nekādi.. Tur visu nosaka tavs maka biezums.. 

Politikā vispār par normu tiek uzskatīts, ka partijas sponsorus ieliek labos amatos..  -pie mums tas kā minimums būtu skandāls.. tur - ikdieniķa,  lieta..

- parasti dotie amati ir konsulārajā dienestā.. 

4 0 atbildēt

Labāk dzīvoju Latvijā, ar visiem trūkumiem. Man ir stipri vienaldzīgi, kā dzīvo ASV vai eiropā. Nekur nav tik labi, kā mūsu dzimtenē. emotion 

4 0 atbildēt

Nevaru spriest par visu ASV, bet Ilinoisas štatā par ēšanu darbavietās ir padomāts, lai nekur nebūtu jāiet. Kantoros pat ir atpūtas istabas, kur drīkst pasnaust. Virsstundas ir paša brīva izvēle. Melnstrādnieki raujas melnu muti gan ASV, gan vecajā Eiropā. Vistrakākais Amerikā ir feminisms un melno rasisms. Bet nu jau Eiropa arī pēc tā tiecas.

2 0 atbildēt
5.ASV ir jābrauc lielāki attālumi,manuprāt,tas patiesībā ir galvenais iemesls
2 0 atbildēt

eiropas valstsi savu karogu krāsa pa kluso nepārtaisa --jeņķi to dara ..jeņķi vispār ir radījuši terororganizāciju--KKK..Eiropa to nav darījusi...lai nu kā  kā Eiropa ,tā ASV jau atkal izgājuši uz ""kara takas""  ,gribpārdalīt resusrsu ,bagātiba s,kontroli un vispār...būs karš ..kurā atkal zaudētāji būs kā eiropa ,tā Amerika ..

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai ASV un Eiropa atšķiras?

Cits variants: Amerika nav Eiropa LOL

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai ASV un Eiropa atšķiras?

Cits variants: Neticu

0 0 atbildēt

vispār Amerika un Eiropa atrodas dažādos kontinentos  emotion 

0 0 atbildēt

Un tagad iejaukšos es ar paša novērojumiem. 

pa lielam daudz kas ir aplamā saraksīts. ASV maķītī porcijas ir pilnīgi identiskas eiropas maķīšiem, cilvēki ģērbjas normāli. Resnuma ziņā angļi krietni pārspēj jeņķus, ar kājām cilvēki staigā un arī novēroju masveida parādību - agrie rīta skrējieni

vienīgi, kas ir liels - ceļi, auto joslas ir platākas un stāvlaukumi ir normāla platuma. Paši auto - praktiski tas pats, kas eiropā.

0 0 atbildēt
Lasot 7to punktu siekalas saskrēja mutē
0 0 atbildēt
Pirmie 3. Punkti aplami. Eiropā arī strādā virs 40stundām nedēļā. Atvaļinājumi viņiem arī ar likumu noteikts. Par pusdienām, viņiem darbā vietā ierīkotas ēdamtelpas kur var arī iegādāties pusdienas. Ģērbšanās stilam nevar nepiekrist. Esmu tur bijis. Vidusmēra amerikānis ir ļoti slinks un ar domāšanu nav apveltīts.
0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai ASV un Eiropa atšķiras?

Cits variants: Sapņu zeme jauniešiem un vecumdienas sakārtotā vidē , resns un tievs , vērtību atšķirība , kopējs Tas Kungs

0 0 atbildēt

Varēji salīdzināt arī benzīna cenu. Mums te litrs maksā aptuveni tik cik tur galons, jo tur tirg galonos. Tas ir 3 litri ar astīti, precīzi nezinu. Tad vēl par autiņu kvalitāti. Man ir tur ražots autiņš tālajā 1994. g. Pēdējā reizē gudrīši izbrāķēja dēļ aizmugures pagrieziena lampiņām kas ieliktas atpakaļgaitas vietā un laka izbalējusi. Orģināli viņiem pagrieziens apvienots ar stosignālu. Parādi tik vecu eirograbažu kas būtu tik laba bez angļu TV raidījuma auto SOS.

1 2 atbildēt

ASV ir goavno-- visa valsts sistēma bāzēta uz iekarošanu un citu valstu paverdzināšanu--kas to neredz ,,tas debīls

2 3 atbildēt