local-stats-pixel fb-conv-api

Skarbā patiesība par skolām20

277 2

Jūties tā, ka skolā Tu vairāk zaudēji, nekā ieguvi? Neesi apmierināts ar skolas dzīvi?

Arī man ir ko teikt par šo tematu emotion

277 2 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000
Jāsaka kā ir - ļoti nav paveicies ar skolu. Visus 12. gadus mācījos vienā un tajā pašā iestādē un jāsaka to debīlo skolotāju kas gremdē visus ar tādiem tekstiem ka neko nesasniegs utt. bija mazākumā. Par to, ka liela daļa spēja mācīt tikai no grāmatas gan jāpiekrīt bet tas ir loģiski - lielākā daļa šo cilvēku ir PSRS laikā. Viss tika darīts pēc sistēmas principā Zināšanas ārpus sistēmas ne visi centās iegūt. Tavs skolotāju apraksts man pat vairāk atgādina universitātes laikus, kad no vairākiem pasniedzējiem kurss katru otro lekciju varēja klausīties par to, ka pusei neko nevajag, pusē atsēž un nopērk diplomu utt.
10 0 atbildēt

Man vienmēr ir bijušas foršas klase un kolektīvi. Pat 80 gados skolotāji apbrīnoja mūsu vienotību, neviens netika nonivilēts, neviens netika pamests, skolotāji bija mūsu elki. Ar jebkuru jebkad satikos ar smaidu uz lūpām, tas bija fantastiski. emotion Un arī studijas gadi bijs superīgi, kojas...studentu vienības, to man neviens nekad neatņems. emotion  Man laikam dzīvē šajā ziņā paveicies. emotion  emotion 

10 0 atbildēt

Šis raksts ir ne tik profesionāls, kā pārējie. Mani skolas laiki sen ir sēdējuši galvā, tāpēc nolēmu padalīties. Šis ir mans personīgais viedoklis, kas var atšķirties no jūsējā. Varat padalīties ar jūsu viedokļiem.

8 0 atbildēt
Cepums par šo raktu, jo tas 100% atbilst pamatskolas un vidusskolas standartam. Tā nav tikai vienā vietā, bet daudzās. Personiski esmu mācījusies no 1-9 klasei pamatskolā un pēc 9 klases devos uz tehnikumu. Uzreiz varu teikt, ka 1-9 klasei bija vārda tiešākajā nozīmē murgs. Nepietiek ar to, ka reti kurš skolotājs ir atsaucīgs ja Tev kut kas nepadodas, bet arī klasesbiedri mēdz būt visai interesanti. Šos 9 gadus dabuju noklausīties visu par sevi - ka nekas nebūšu, nekur netikšu, neko nesasniegšu utt. Līdz ko sāku mācīties tehnikumā dzīve izmainījās par 180 grādiem. Skolotāji atsaucīgi, kaut ko nesaprati, droši varēji jautāt un Tev 3x izskaidros visu. Apmeklēt stundas bija tavās interesēs, lai dabūtu stipendiju, ja neapmeklē stundas Tev vismaz ir jābūt sekmīgam, tas nozīmē vismaz 4 visos priekšmetos, jo daudzi jau sāka strādāt ap 2 kursu. Jāpiebilst, ka mācījos tehnikumā, kas atradās Rīgā un liela daļa no kursabiedriem ieskaitot mani paši nedzīvoja Rīgā, bet braukāja katru dienu uz skolu vai dzīvoja kojās. Viss kurs viens otram palīdzēja, kā varēja gan ar profesionālajiem priekšmetiem, gan ar standarta vidusskolas priekšmetiem. Es 4 gadu laikā sapratu vidusskolas priekšmetis 10x labāk nekā 9 gados viņus mācoties, io skolotāji vienmēr atrada pareizo pieejo tā, lai visi saprastu vielu. Protams, šim stāstam ir laimīgas beigas - vidusskolas priekšmetus es visus pabeidzu ar atzīmi ļoti labi un profesijonālo eksāmenu ar teicami. Jau vairāk nekā paris gadus darbojos savā profesijā un tomēr kaut lo sasniedzu dzīvē. P.S. Ja nu kādam ir maldīgs priekšstats, ka tehnikumos ir vieglāka programma vidusskolai, tad īsti tā nav, jo tevi, 100% sagatavo valsts eksāmenam, jāatzīst, ka tehnikumā ir mazāk stulbu referātu utt.
7 0 atbildēt

Atceros kā dabūju pa galvu gala eksāmenā (gāju profskolā), kad pasniedzēja rādīja ar mani uz pirkstu un čukstēja ko ausī žūrijai, jau tad zināju, ka nebūs labi, jo 4 gadu laikā bija pastāvīgi kritizējusi gan viņas mācību ētiku, gan bezjēdzīgo vielu, kas bija galīgi nenoderīga dzīvē. Protams rezultāts acīm redzams, no 30 skolniekiem profesijā palika pilnīgi neviens.

Bet redz ka Uni nevar salīdzināt ar skolu, vina, pavisam vienkārša iemesla dēļ: cita motivācija. Skola grib vienkārši izsviest visus skolēnus pa taisno cauri savai programmai ar motivāciju, ka viņi vienkārši pabeigs standartizētos eksāmenus ar labu atzīmi. Bez tam iedomājies - skolotāji sēž un maļ vienu un to pašu gadiem, notiek degredācija. No otras puses profesori raksta darbus paralēli, publicē rakstus zem uni vārda un nepārtraukti attīstās. Bez tam, Universitāte ir ieinteresēta, lai studenti vēlāk tiktu labos darbos, kas celtu uni prestižu un par attiecībām starp pasniedzējiem un studentiem: jāņem vērā arī vecuma starpību. Gribu redzēt pamatskolnieku ejot runāt ar pasniedzēju par dzīvi, iedzerot dažus aliņus.  emotion See the point?

Tā, ka tā pati vecā tēma vien ir par standartizēto mācību vielu, nav jau sakne pasniedzējos, bet nāk no biki augstāka plauktiņa.

6 0 atbildēt
Ir skolotāji un ir pedagogi. Skolotāji atstrādā stundas, lai saņemtu algu. Pedagogs ar sirdi un dvēseli pieiet pie lietas kka tā.
5 0 atbildēt

Pa lielam aprakstīji tieši to pašu ikdienu, kāda man bija un arī tajā pašā laika periodā... nez, man tas kaut kā nelikās briesmīgi. Protams, kretinē daļa no priekšmetiem tīri dēļ pasniedzējiem, kaut kas bļauj, kaut kas nejēdz par ko runā, kaut kas uz tevi uzēdies un dari ko gribi, bet viss slikti... tālāk tehnikums, koledža utt likās kā pilnīgi jauna dzīve emotion Un tajā pat laikā, jā, algas ir briesmīgas... nav brīnums, ka labākie kadri gluži vienkārši neiet mācīt... ja man būtu jāmaksā par auto stāvvietu Rīgā (paldies Ušakov, bet veiksmīgi tevi appisu), tad tur uzreiz 2 lekciju atalgojums dienā aiziet (no 4 lekcijām, kas ir max uz dienu)... izmests laiks un nauda emotion

5 0 atbildēt

Ļoti labs raksts. Jau vairākus gadus, ir tāda lieta ka nevaru ciest skolu. Patiesībā, tam nav nekāda iemesla. Ja neskaita to, ka matemātikā esmu nulle un stabili nepabeigšu 9.klasi ar savām matemātikas zināšanām.

5 0 atbildēt

Pašai man bija savādāk mazliet. Es varētu pastāstīt tikai par 6em skolā pavadītiem gadiem. ;D

Pirmos trīs gadus es mācījos pie skolotājas, kurai arī bija mīlulītes un arī viņa neieredzēja zēnus tik ļoti cik meitenes. Skolotāja itkā labi mācīja, tikai protams man nepatika tikai tas ka mīlulītēm vienmēr bija labākas atzīmes nekā man. emotion

Ceturtajā gadā man nomainījās skolotāja, jo iepriekšējā aizgāja pensijā. Šī skolotāja man pagalam nepatika. Pirmkārt tapēc ka viņai arī bija mīlulītes. (Tās pašas kuras iepriekšējai skolotājai.) Otrkārt tapēc ka viņa reāli neko nemacīja. Matemātikā kaululātorā sēdēja( ceturtās klases tēmu nesaprata!!!) , u.t.t. Treškārt viņa vienkārši mani ienīda. emotion

Piektajā gadā es vispār mainīju skolu. Es pat varētu teikt ka šeit ir gandrīz ideāli. Vienīgais kas man skolā nepatīk ir tas ka solotāji vienmēr paceļ atzīmes. emotion

4 0 atbildēt

Man jau shkiet ka tik garus tekstus lasiit ir pagruuti, Es kkur pusi izlasiju un piekusu... domaaju labaaks efekts buutu ja raksta autors, sho savu domu klastijumu uztaisiitu interesantaa video formaataa... esmu paarliecinaats ka tas buutu efektiivaak un interesantaak, jo tur vareetu ieklaut visas emocijas, zhestus, miimikas... protams viegli taa runaat un maaciit emotion pats esmu domaajis uzcept kaadu rakstu vai video uztaisiit, bet rokas liidz tam neaizsniedzas, brivdienaas galiig neko negribas dariit kad darbadienas ir norautas taa ka maajaas bezspeekaa gulta iekriitu...

5 1 atbildēt
Es dzīvoju Bauskā. Šeit jau no pamatskolas laikiem skolā esmu bijusi viena no “mīlulītēm” visi skolotāji mani vienmēr slavēja, zinu, ka citiem tas kretinēja, īstenībā man arī, tieši tāpēc, ka visu laiku biju komfortā aizgāju no šīs skolas + mani klasesbiedri (6/7 klasē) dzēra, pīpēja un spieda man to darīt. Otrā skolā skolotāji bija saprotoši, vińi mani pieńēma, bet protams, ka mani blati pie skolotājiem pazuda, tad nu man vajadzēja pierādīt sevi, lai mani ńemtu uz olimpiādēm, konkursiem utt. Angļu valodas skolotāja bija pēdējā, kas saprata, ka esmu normāls bērns, jo man ne īpaši veicās ar angļu valodu, kopš sāku iet pie privātskolotājas attieksme bija briesmīga. Ņemot vērā to, ka dejoju tautasdejās, gāju mūzikas skolā, es ļoti daudz kavēju stundas. Viņa man vienmēr par to pārmeta... Īsumā par manām astoņām klasēm.... Pēc devītās vēlos mācīties anglijā un tur arī palikt strādāt un veidot ģimeni, jo manuprāt ar nievājošu attieksmi skolotājam pret bērnu Latvijai nav nākotnes un es neredzu savu nākotni Latvijā. Vēlos, lai maniem pēcnācējiem būtu viena no labākajām izglītībām.
2 0 atbildēt

Man ar raiti negāja skolā, bet bija arī labi skolotāji, kuri iedvesmoja labi.

1 0 atbildēt

Skarbi, kāda "pāķciema" skolā tu mācījies?

2 2 atbildēt
Man tagad vel trauma no skolas laika. Klases vakarā 3jatā vālējām jauno skolotāju, kas tiko no pedagoģiskā institūta. Viens čalis šo zāģē petenē, es ar otru čomu divatā pa šokolādes cehu raļojam tā ka bumbas sitās kā baznīcu zvani lieldienās. A šī tik bļauj Vēl, Vēl, Vēēēēlllllll... Līdz šai dienai ausīs džinkst un šķība dūša metas kad kāds pasaka vēl!!!
3 3 atbildēt
Saikļa "priekš"izmantošana ir stila kļūda.
0 4 atbildēt
Kārtējais propogandas raksts, lai parādītu, ka krievu vate jeb krievi ir ar jūtām apveltīti cilvēki, nemaz nerunājot par intelektuālo pusi. Stulbais krievs.
1 6 atbildēt