local-stats-pixel

florbols22

18 3
Florbols ir komandu sporta veids, kas ir līdzīgs hokejam, un tiek spēlēts telpās ar plastikāta nūjām un bumbiņu. Spēles uzdevums ir raidīt bumbiņu pretinieku vārtos. Vislielākā popularitāte florbolam ir Zviedrijā, Somijā un Šveicē. Florbolu koordinē Starptautiskā Florbola Federācija (IFF), kas tika dibināta 1986. gadā. IFF organizācijā un uzraudzībā šobrīd atrodas 30 valstis, vairāk nekā 3000 klubi un 200 000 reģistrēti spēlētāji visā pasaulē, no kuriem aptuveni puse - Zviedrijā.
Šo spēli spēlē 2 komandās, katrai komandai laukumā vienlaicīgi ir seši spēlētāji, no kuriemn viens ir vārtsargs. Atšķirībā no hokeja vārtsargam nav nūjas. Komandai ir arī tiesības vārtsargu nomainīt ar sesto laukuma spēlētāju. Florbola laukuma izmērs ir 40x20 metri. Laukumam apkārt ir izvietoti borti, kuru augstums sasniedz 50 centimetrus. Līdzīgi kā hokejā laukuma stūri ie ieapaļi. Vārtu izmērs ir 160x115 cm. Spēle ir sadalīta 3 periodos, katrs no tiem ilgst 20 minūtes, un starp periodiem ir 10 minūšu pārtraukums. Florbolā ir aizliegts turēt pretinieku vai viņa nūju, ķeksēt ar nūju, klupināt vai bloķēt pretinieku, sist pretiniekam vai viņa nūjai, sist pa bumbiņu ar nūju vai kāju augstāk par ceļgalu, ķert bumbiņu rokās, palekties ar abām kājām no zemes, spert bumbiņu ar kāju divas reizes pēc kārtas. Par noteikumu pārkāpšanu pretinieku komandai tiek piešķirts soda sitiens, rupjas noteikumu pārkāpšanas gadījumā spēlētājs var saņemt noraidījumu. Florbola bumbiņai ir speciāls dizains. Tā ir veidota no plastikāta un parasti ir baltā krāsā, 26 caurumi (katrs 1 cm plats) un tukšais bumbiņas vidus tai piešķir labas aerodinamiskās īpašības. Bumbiņas svars ir 23 grami, bet diametrs - 7,2 cm.
Reklāma
18 3 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 22

0/2000
Nabagu hokejs?
0 1 atbildēt
man florbols nepatiik tapee ka vienmeer sadauzu kaadam kaajas ar nuuju tad veel vienam netiishaam ar nuuju pa degunu un utt. :D
0 2 atbildēt