local-stats-pixel

florbols22

18 3
Florbols ir komandu sporta veids, kas ir līdzīgs hokejam, un tiek spēlēts telpās ar plastikāta nūjām un bumbiņu. Spēles uzdevums ir raidīt bumbiņu pretinieku vārtos. Vislielākā popularitāte florbolam ir Zviedrijā, Somijā un Šveicē. Florbolu koordinē Starptautiskā Florbola Federācija (IFF), kas tika dibināta 1986. gadā. IFF organizācijā un uzraudzībā šobrīd atrodas 30 valstis, vairāk nekā 3000 klubi un 200 000 reģistrēti spēlētāji visā pasaulē, no kuriem aptuveni puse - Zviedrijā.
Šo spēli spēlē 2 komandās, katrai komandai laukumā vienlaicīgi ir seši spēlētāji, no kuriemn viens ir vārtsargs. Atšķirībā no hokeja vārtsargam nav nūjas. Komandai ir arī tiesības vārtsargu nomainīt ar sesto laukuma spēlētāju. Florbola laukuma izmērs ir 40x20 metri. Laukumam apkārt ir izvietoti borti, kuru augstums sasniedz 50 centimetrus. Līdzīgi kā hokejā laukuma stūri ie ieapaļi. Vārtu izmērs ir 160x115 cm. Spēle ir sadalīta 3 periodos, katrs no tiem ilgst 20 minūtes, un starp periodiem ir 10 minūšu pārtraukums. Florbolā ir aizliegts turēt pretinieku vai viņa nūju, ķeksēt ar nūju, klupināt vai bloķēt pretinieku, sist pretiniekam vai viņa nūjai, sist pa bumbiņu ar nūju vai kāju augstāk par ceļgalu, ķert bumbiņu rokās, palekties ar abām kājām no zemes, spert bumbiņu ar kāju divas reizes pēc kārtas. Par noteikumu pārkāpšanu pretinieku komandai tiek piešķirts soda sitiens, rupjas noteikumu pārkāpšanas gadījumā spēlētājs var saņemt noraidījumu. Florbola bumbiņai ir speciāls dizains. Tā ir veidota no plastikāta un parasti ir baltā krāsā, 26 caurumi (katrs 1 cm plats) un tukšais bumbiņas vidus tai piešķir labas aerodinamiskās īpašības. Bumbiņas svars ir 23 grami, bet diametrs - 7,2 cm.
Reklāma
18 3 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 22

0/2000
Florbols ir aizraujoši !!! emotion
2 0 atbildēt
Dievinu šo spēli emotion pats spēleju 1. līgā vīriešiem Un par nabagu hokeju to toč nevar saukt nūja vien maksā ~ 70 ls emotion manuprāt basketbols un futbols ir lētāki... emotion
1 0 atbildēt
Nē, tas ir gejiem.
1 0 atbildēt
Jēj,pats arī spēlēju florbolu nu jau pāri diviem gadiem ir. Otro gadu jau piedalos Latvijas čempionātā. Florbols baigi aizrauj tiešām,kā jau te teica. Nebūt nepiekrītu par ''bomžu hokeja'' nosaukumu komentāros. Tas,ka te nav dārgs ekipējums nenozīmē,ka to var atļauties jebkurš ;) Laba nūja maksā 50~100ls +čehols+rezerves nūja+botas+treniņtērps=nemaz tik bomzīgi neiznāk(;.Plus vēl tās nūjas ir trauslas,un sanāk pa retam kādu salauzt. Protams nevar salīdzināt ar hokeja izdevumiem.
1 0 atbildēt
Skolā spēlēju. Teikšu tā - Latvijas Avīzes treneris teica, ka priekš sava vecuma labi spēlējot .. :) Bet mums nav komandas, jo vienkārši nav budžeta!
1 0 atbildēt
pats speeleeju pirms gada paartraucu jo klubs vnk bankroteeja:D bet taa speele vnk super:) riktiigi pakjer:)
1 0 atbildēt
Aij amnējais :) Man diktam patīk florbols :D Pagajšgad 2 vieta latvijā starp mana vecuma meitenēm. Par tām bumbiņām- tagad viņas ir visādās krāsās ne tikai baltas ;) un nevar arī bāzt nūju starp kājām ;) :)
1 0 atbildēt
pigors pat ir gejs laikam taapeec taadomaa pameegini un sapratiisi gej
0 0 atbildēt
15 gadi florbolam iisteniibaa ir pats peedeejais laiks, pats saaku kkaados 14!
0 0 atbildēt
taa nekur netreneejos nu bet taa pareizeem sanaak ar draugiem uzraut.. visp gribeetu kkur iet treneeties.. latvijaa visp ir kkadas florbola izaugsmes iespeejas?? 15gadi ir par veelu lai saaktu?
0 0 atbildēt
Padomājat par voleibolu :D :D Tur vispār nauda tikai trenniņtērpam ;)
0 0 atbildēt
tas tok:D
0 0 atbildēt
taatad pigors speelee basketbolu:D
0 0 atbildēt
nuujas tur ir visdaargaakais prieks un bez rezerves nuujas tur taapat neiztikt:D tad jau basketbols arii ir bomzhiem:D
0 0 atbildēt
man bija komanda un 2trajaa liigaa labi speeleejaam bet tad nezin kapeec vairs klubam nauda nebija ar ko muus apgaadaat:D liidz chempja beigaam knapi izvilkaam un kuldiigaa nekur citur jau vairs nav kur speeleet:D
0 0 atbildēt
Jup :D Nabagu nu toč nava ;) Es jau būtu gājusi uz hokeju bet reāli latvijā meitenēm- hokejistēm nav izaugsmes ;) Tad aju labāk ir kad ir zēns :D
0 0 atbildēt
sauszemes hokejs:D
0 0 atbildēt
4 gadi jau nav maz...prieksh florbola vsp sameeraa daudz:)
0 0 atbildēt
ā spēlēju diezgan maz- kkādus 3 vai 4 gadus. un turpināšu spēlēt vēl ilgi jo mūsu komanda tieši attīstās :D
0 0 atbildēt
Vai, cik tas bija nejauki! Tagad man sāpīte sirsniņā. ;(
0 1 atbildēt