local-stats-pixel fb-conv-api

Vegānu atlēti.129

292 6

Ir pagājis tīri ilgs laiks, kopš neesmu runājis par vegānismu, iespējams tauta būs mazliet nomierinājusies. Nolēmu satasīt vēlvienu rakstiņu par reāliem cilvēkiem ar reāliem panākumiem sportā kas atbalsta un pierāda vegāna diētas efektivitāti un lauž stereotipu ka vegāni ir tievi, vāji un slimīgi.





292 6 129 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 129

0/2000

Paldies par rakstu.

Šoreiz gribu izteikt savu domu un pamatojumu par šī dzīvesveida lieliskumu. Un lai katrs pats izdomā, vai turpmāk teiktais uz viņu attiecas vai nē.

Man šķiet liekulīgi, kad cilvēks runā par mīlestību un mieru pasaulē, bet tai pašā laikā galina, galina un vēlreiz galina. Galina tāpēc, lai palutinātu mēli. Ja ir izvēle negalināt, tad kāpēc galināt?

Ir tāds teiciens, ka 1% dzīvnieku saņem 99% cilvēku mīlestības. Tie ir visādi mājas kaķīši, sunīši, kuri ir atraduši patvērumu pie cilvēka. Visus pārējos 99% vajag nokaut un apēst, vai likvidēt, kā to moderni saka.

Kāpēc? Jūs taču neļautu kādam apēst jūsu sunīti, tik tāpēc, ka tas kādam šķiet garšīgs. Un kur ir atšķirība starp to lopu, kuru jūs ēdat, un mājdzīvnieku?

Atšķirība ir tikai tā, ka lopiņu neviens nav iemīlējis.

Lūk, tāda ir liekulības seja.

Jo vairāk kausim, jo laimīgāki un mīloši būsim.

18 2 atbildēt

Tas nav tāpēc, ka viņi ir vegāni, tas ir tāpēc, ka viņi smagi strādā.

13 0 atbildēt

man jau piedur.. :d katrs "vegāns" laikam domā, ka ar savu nepiedalīšanos brīnišķīgās gaļas ēšanā, viņš glābj pasauli un dzīvniekus. emotion Labi, cik cēla un augsta domāšana. Kaut patiesība ir tā, ka uz "vegāniem" var vairāk nopelnīt, jo viņi to pašu ĢMO kukurūzu pērk par 2x lielāku cenu nekā tie, kas ēdu visu "pēc kārtas". 2000.gadu atpakaļ cilvēki ēda maizi un dzēra vīnu, olīves un vīnogas. Ar to pietika lai dzīvotu gana ilgi. Zinātne ir spērusies par tālu un tagad tas viss jau ir aizgājis " smadzeņmazgāšanas " līmenī.

Ķermenis ir tikai instruments. Tas atgriezīsies no turienes, no kurienes cēlies - smiltīm. Vai ir vērts izšķiest dzīvi dēļ īslaicīgām, nepaliekošām vērtībām*? Kādām gan vērtībām, 21. gadsimta rietumu pasaule ir sajukusi prātā. emotion

10 2 atbildēt

Patiesībā neviens nav nomierinājies, visi gaidija, kad tu atkal kaut ko rakstīsi, lai kluptu tev virsū!emotion Un mums neinteresē tie atlēti, lasies prom!emotion P.S ja gribi zināt, kam vajadzīga gaļa, tad pam'[eģini pastrādāt laukos, nevis dirnēt savā dzīvoklī, un rakstīt herņu!emotion

6 1 atbildēt

Man liekas, ka vairums cilvēku neēd gaļu sevis paša labā, veselības un skaistuma dēļ. Un doma par to, ka dēļ tā necieš dzīvnieks, nāk kā bonuss.

4 0 atbildēt

Jo tu viņiem to dod. Paprasi JEBKURAM vetārstam un viņš tev pateiks, ka suņiem un kaķiem (it sevišķi mazuļiem) govs pienu dot nevajag - viņiem no tā metas caureja, kuņģis nevar apstrādāt. 

3 0 atbildēt
Šis jau paliek kaitinošāk par geju praidiem. Nu ēd savus salātus, cik uziet, tikai nevajag to visiem kladzināt.
4 1 atbildēt

Kā jau minēju, dažam labam ir problēmas definēt jēdzienu sāpes. Protams ka augs savā līmeni jūt, jeb reaģē uz to kas notiek apkārt. Pat ūdens sasalst savādākos kristālos pie dažādas mūzikas pavadījuma. Bet reaģēt uz apkārtējo nenozimē just sāpes. Lai justu sāpes un emocijas ir nepieciešama nervu sistēma un smadzenes. 

2 0 atbildēt

A kāda atšķirība starp veģitāriešiem un vegāniem, vnk nepatīk šis vārds asociējās ar gavēnis.

 

Un tie kas pārtiku termiski neapstrādā tik reizēm uzsilda (līdz kkādi 50-60 lkm) saucās svaigēdāji.

2 0 atbildēt

Sāksim ar to ka nav mans mērķis nomelnot konkrēto dzīvesveidu, neesmu to pietiekoši pētijis lai varētu spriest, taču gribētu izteikt nelielu kritiku par par izteikumiem rakstā - tas, ka atsevišķi vegāni ir pasaules klases sportisti neko nepierāda(kā teikts rakstā), tikpat labi var pretī pateikt ka, ja Useins Bolts ēd gaļu un ir ātrākais pasaulē tad tas pierāda pretējo.

2 0 atbildēt

 

Neviens tavai cūciņai barību nost neņem. Neraudi. Augu valsts pārtikas pietiek visiem, bet ar gaļu pabarot pasaule gan nav iespējams. 

2 0 atbildēt
Man liekas lielākā problēna būs ar olbaltumvielām. Jo večiem soja ir kaitīga, jo satur sieviešu hormonus. Un cena vegānu paikai vidēja cilvēka makam būs parāk augsta, jo 80% nepieciešamās paikas būs importa. Un vai rezultāts vesalībai būs tik vērā ņemams, ja 90% augu izcelsmes pārtikai grūž virsū visu iespējamo no mendeļejeva tabulas.
2 0 atbildēt

 

Kas vairāk piesārņo dabu, tādus skaitļus. 1. iemesls dabas piesārņojumam, kas ir 18% nāk no dzīvnieku agrokultūras. 

1 0 atbildēt

Tur nu Tu pilnīgi un absolūti maldies.

1 0 atbildēt

 

Vispār mūsu organismam ir nepieciešamas 9 nevis 7 neaizvietojamās aminoskābes, viņas visas 9 var atrast augu valstī. Sojā ir kompleksais proteīns, kurš sastāv no visām 9 neaizvietojamām aminoskābēm.  Kombinējot dažādus augļus un dārzeņus var iegūt tieši to pašu. Pārējas 11 ražo mūsu organisms ja mēs uzņemam pietiekami ogļhidrātus.  Vegānisms ir veselīgs jo neuzņemam dzīvnieku proteīnu kas ir parāk skābs cilvēku organismam, tas veido nelabvēlīgu vidi mūsu muskuļiem un kauliem. 

1 0 atbildēt

Cilvēks ne pa velti ir barošanas ķēdes augšā!

1 0 atbildēt

 

Salīdzini skaitļus gudrīt. 

1 0 atbildēt
1 0 atbildēt

 

Un ja es tevi nosauku par dzivnieku slepkaviibu un galas fanatiki, tas tev neliktu aizdomaties ka ari tu esi slims?  P.S. Viduslaikiem ar veganismu nav nekadu saistiibu. 

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »