local-stats-pixel

F1: Alonso ātrākais slapjā trasē, Raikkonens ietriecas b8

15 9
Otrajā treniņu sesijā, kurā iejaucās arī lietus, ātrāko apļa laiku uzrādīja Fernando Alonso. "Renault" līderis pārspēja arī pirmās sesijas ātrāko braucēju Felipi Masu, kuram otrais rezultāts.
Sesijas sākuma daļā ātrākais braucējs trasē bija Luiss Hamiltons (1:48.805s), taču drīz sāka līt sīks lietutiņš, kas vietums kļuva spēcīgāks un vairāk kā pusstundu lielākā daļa pilotu nolēma paslēpties boksos.

Austrālietim Markam Vēberam gan neizdevās atgriezties garāžā - "Red Bull" pilots izslīdēja "Rivage" līkumā un ierakās drošības joslā. Lai gan lietus nebija garš, apstākļi trasē uzlabojās tikai 30 minūtes pirms sesijas izskaņas, kad arī trasē sāka atgriezties piloti. Pirmais slapjo trasi pilnībā nenovērtēja Kimi Raikonens, kurš šeit ir uzvarējis pēdējos trīs gadus no vietas. "Ferrari" pilots izslīdēja devītajā līkumā un ar aizmuguri ietriecās barjerās, nolaužot aizmugurējo antispārnu. Turklāt no sadursmes ar pielijušo riepu barjerām trasē izlija ūdens un šajā peļķē saslīdēja pārsteigtais Džankarlo Fisikella. "Force India" formula arī aizķēra barjeru un palika uz trases robežas, tāpēc tiesnešiem nācās izkārt sarkanos karogus.

Īsi pirms tam arī Fernando Alonso paviesojās "Stavelot" līkuma drošības joslā un kļuva skaidrs, ka trase nav gatava ātriem apļa laikiem. Pat pēc sarkano karogu perioda beigām apstākļi bija sarežģīti un Nelsons Pikē juniors uztaisīja tieši tādu pašu pirueti kā Kimi Raikonens tajā pašā 9.līkumā, arī pazaudējot aizmugurējo antispārnu.

Tikai pēdējā sesijas minūtēs apļa laiki atkal sāka kristies - pirmais savu rezultātu uzlaboja Niko Rosbergs. Mirkli vēlāk Kovalainens uzlaboja labāko laiku, tomēr soms noturējās vadībā tikai mirkli, jo viņa rezultātu uzlaboja Fernando Alonso, kurš turklāt tobrīd brauca ar cietākā sastāva riepām.

Masa centās atbildēt ar ātrāko apli, tomēr brazīlietis nepaguva, jo atkal sāka līt lietus. Pēdējās minūtēs atkal ar lieliskiem apļa laikiem atzīmējās F1 jaunā-daudzsološā paaudze - Sebastians Fetels ar "Toro Rosso" uzrādīja septīto, bet lietus speciālists Adrians Zutils ar "Force India" ierindojās astotajā vietā.

15 9 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000
ej gulēt dēls :)
1 0 atbildēt
Formula sen nav skatīta :D
1 0 atbildēt
Jacky ej pats gulet, pašam nav ko darīt, vienmēr iebildumi tev pret manīm
1 0 atbildēt
KLAUSI VECĀKUS UN EJ GULĒT !!!!
1 0 atbildēt
Viņš diemžēl nav man tēvs!!! emotion emotion emotion
1 0 atbildēt
Ak tad žēl? :) Pateikšu tavam papucim, redzēs ko viņš par to teiks :)
1 0 atbildēt
Kaut kāds ģimenes skandāls komentāros?
0 0 atbildēt
Manam papucim vienalga emotion emotion
0 0 atbildēt