local-stats-pixel fb-conv-api

9 vegānu meli79

324 0

Jūsu vegānu draugi (ja tādi ir) droši vien ir vieni no pārliecinātākajiem cilvēkiem, ko jūs pazīstat. Ar to es domāju, ka tas nav viegli izvairīties no visiem garšīgajiem dzīvnieku valsts produktiem, bet bieži vien no vegāniem nākas dzirdēt lietas, kas nav gluži patiesība. Tam vai viņi apzināti sagroza patiesību, vai arī vienkārši grib tā uzskatīt, nav īsti nozīmes. Varbūt tas ir no tā, ka mēs gribam uzskatīt, ka tas, ko mēs daram, neatkarīgi no tā, ko mēs daram, ir labākais ko mēs daram savam veselībai.

Es neatbalstu stingras diētas, bet vegāniem ir viena no striktākajām diētām vispār. Viņi ne tikai izvairās no dzīvnieku valsts produktiem, bet parasti arī nelieto transtaukus, rafinētu cukuru, pārstrādātus graudus un pārstrādātas dārzeņu eļļas. Atteikšanās no cukura varētu ļaut nomest dažus kilogramus, bet kā ir ar pārejo? Šeit būs dažas ne tik patiesas lietas, ko vegāni stāsta pārējiem

324 0 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

Senči visdrīzāk ēda kaut kā pietuvinātāk paleo diētai, un tas arī biologiski ir logiskāk.

2 0 atbildēt

Cik zinu proteīns jāuzņem uz katra kg vismaz 2grami ,bet tas ir ja ir fiziskas aktivitātes,bet varbūt parastam cilvēkam ir mazāk emotion 

2 0 atbildēt

Piekrītu, vegānisms ir pārspīlēts, bet arī gaļas ēšana ir pārslavēta. Salīdziniet cik daudz gaļas tiek patērēts ASV/Rietumeiropā un cik citās pasaules vietās. 

Precīzi nepateikšu bet lai izaudzētu vienu kg gaļu  jāiztērē 3x vairāk ūdens nekā izaudzējot tāda paša apjoma dārzeņus, pluss lielopus ir jāpabaro kas lieki patērē cilvēkiem paredzētos zaļumus, tad vēl gaļai jādod vitamīni un atibiotikas, lai lopiņš neslimotu un gaļa augtu pēc iespējas ātrak.

Tas viss ietekmē mūsu veselību,  nelabvēlīgi ietekmē gaļas kvalitāti un garšu, izposta pasaules ekosistēmu.

Gaļu vajadzētu ēst ne vairāk kā 3x nedēļā un to pašu nepārsniegt 250 g uz porcijas. Vairāk vajadzētu izmantot zivis( lai gan zivis jau no piesārņojuma arī ir kaitīgas) un sēnes.

1 0 atbildēt

Cilvēks pēc dabas ir visēdājs! Nu nevar ieciklēties tikai uz dārzeņiem. Jāēd viss pa bišķiņ. 

1 0 atbildēt

Kurš ir teicis, ka cilvēks ir cēlies no primātiem? Tā ir tikai viena no populārākajām teorijām.

1 0 atbildēt

Manuprāt, mēs ikdienā ēdam tik neveselīgas, sulfātiem un citiem draņķiem piebāztas lietas,ka gaļas ēšana/neēšana nobāl to priekšā.

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai vegāni pārspīlē vegānisma noderīgumu?

Cits variants: Vegānisms ir nepieciešams tikai tad kad organisms veselības traucējumu dēļ nespēj sagremot citas vielas

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai vegāni pārspīlē vegānisma noderīgumu?

Cits variants: Es saprotu, ka šis portāls nav gluži analītiskās žurnālistikas augstākais paraugs, bet vai tiešām nespējat vismaz gramatikas kļūdas savos "rakstos" izlabot pirms to publicēšanas?

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai vegāni pārspīlē vegānisma noderīgumu?

Cits variants: Agresīvi jampampiņi...kas raksta tādu fufeli... .. ir tik pat kaitīgi kā agresīvi vegāni... bav starpības ko bāž rīklē...

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Olbaltumvielas - čia sēklas taukvielas - rieksti, avokado, eļļas dzelzs - griķi ar skābiem kāpostiem, marinētiem gurķiem Tas ir mīts, ka vegāni ēd tikai lapas. Kā piemēram, sēnes, vārīti, cepti kartupeļi, makaroni rīsi, griķi. Visi augļi un dārzeņi un rieksti. Gan salātos, gan vārīti, cepti un sautēti. Kečups un oreo cepumi arī ir vegānu ēdienkartē, mandeļu piens ar kellogsiem - vegānu brokastis. Daudz ar ko tas neatšķiras no visēdāju ēdienkartes. Gaļa un dzīvnieku produkti, nav lielākā ēdienkartes daļa. Daļu var izsvītrot, daļu aizvietot. Kolīdz cilvēks izglīto sevi par ēdienu, vidi un viņa ietekmi (nevis no šādiem ralstiem, bet patiesiem avotiem) nav divu domu, ka vegānisms ir īstais ceļš. Tie kas tā nedomā nav gana izglītoti šajā jomā. Es visiem novēlu interesi par šo un vēlmi izglītoties. Jūsu veselības, vides un dzīvnieku dēļ.
1 1 atbildēt
Lai arī neesmu vegāns, bet neesmu vēl dzirdējis, ka vegāni teiktu, ka dārzeņos ir vairāk proteīna kā gaļā. Es, piemēram, ēdu lēcas un tur olbaltumvielu ir gana daudz. Un sviests jau nu pilnīgi noteikti nav nekas labs
0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai vegāni pārspīlē vegānisma noderīgumu?

Cits variants: Man vnk negaršo gaļa, un nelietoju piena produktus alerģijas dēļ, visi var est ko grib, cmoon

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Emmm... visu pamatu pamatā ir attieksme pret sevi, kosmosu, laiku un apkārtējo pasauli. Ja tev ir labi - ok - esi vagāns, burāns, un kaut orangutāns.... Cita lieta, ja tavs uzskats sāk būt uzmācīgs un agresīvs pret citiem. Tad tas jau ir slimi. ... Dzīvot kalī-jugas periodā un nelietot gaļu... tas ir nedaudz dīvaini un neparasti. Sata-jugas periodā cilvēks paties iztika bez gaļas jo enerģiju ieguva no apkārtējās pasaules ētera. Bet tas nav iespējams kali-jugā Un, vagāni nav vieni no viss stingrākajiem diētas piekritējiem. Paskaties Džainismu (reliģija)...
0 0 atbildēt

Vegāni var uzņemt nepieciešamo proteīna daudzumu, bet tas nebūs tik vienkārši kā gaļu

Ar vegānisku pārtiku uzņemt nepieciešamo proteīna daudzumu būs tieši tik pat viegli, jo nepieciešmais daudzums ir 1g/1kg, un vismaz tādu daudzumu, ēdot normālu vegānisku pārtiku, nav iespējams neuzņemt.

Mūsu primātu senči bija vegāni, tāpēc arī mums tādiem vajadzētu būt

Šādu vai līdzīgu uzskatu nepauž specifiski vegāni, bet gan daži idioti, kuri retāk sastopami arī starp vegāniem, tā ka šis ir putnubiedēkļa arguments https://yourlogicalfallacyis.com/lv/putnubiedeklis No">https://yourlogicalfallacyis.com/lv/putnubiedeklis No, vai mūsu senči ir vai nav bijuši vegāni, absolūti nav atkarīgs, vai mums tādiem vajadzētu būt. Loģikā to sauc par non sequitur. Šī iemesla dēļ arī sekojošais tavs uzskats ir idiotisks: "Ko mēs varam mācīties no primātiem ir tas, ka ēdīsim dārzeņus un citus zaļumus, bet dažreiz vajag arī gaļu" Neko no primātiem mēs te nevaram mācīties.

Cilvēkiem nav jābūt kornivoriem, 

Tas, ka cilvēkiem nav jābūt visēdājiem tādā ziņā, ka viņu bioloģija ir piemērota tam, lai veselīgi pārtiktu arī no vegāniska uztura, ir nevis meli, bet gan zinātnisks fakts: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19562864 Pārējais, par ko tu raksti atkal ir non sequitur un argumentum ad naturam https://yourlogicalfallacyis.com/lv/atsauksanas-uz-dabiskumu

Vegāniem ir vienkārši uzņemt vajadzīgo (veselīgo) tauku daudzumu

Patiešām vegāniska pārtika satur visas vajadzīgas taukskābes (piem. no aļģēm tiek iegūtas DHA Omega3), kā arī organisms spēj veiksmīgi tās transformēt. Tu nepiedāvāji nekādus pierādījumus tam, ka te būtu kaut kas melīgs.

Vegāni iegūst visu nepieciešamo no augiem, bez papildus vitamīniem

Kurš vegāns kaut ko tādu uzskata? Patiešām B12 vitamīnu "ražo" baktērijas,  nevis augi, un vegāniem ir ļoti viegli to uzņemt. Tāpat arī D vitamīns sintezējas saules gaismas ietekmē, kā arī ir plaši pieejama bagātina pārtika ar to tāpat kā ar B12. Tā ka arī šajā aspektā vegāniem nav nekādu problēmu.

Vegāniem nav vēža vai sirds slimību

Atkal - neviens vegāns neko tādu neuzskata https://yourlogicalfallacyis.com/lv/putnubiedeklis Tas, ka, kopumā ņemot, vegāniem saskaņā ar pētījumiem ir mazāks risks slimot ar sirds slimībām un dažādām vēža formām, tas gan ir fakts.

Vegānu ēdiens vienmēr ir veselīgāks

Atkal - https://yourlogicalfallacyis.com/lv/putnubiedeklis

Vegānu produkti ir lētāki

Vegāniski produkti nesastāv tikai no dārzeņiem. Eksistē dārgi vegāniski produkti, piem., dārzeņu, eksistē lēti - graudaugi. Vegāniem nav nepieciešams lietot dārzeņu vairāk kā nevegāniem, un, ja atlikusī diētas daļa pamatā sastāvēs no nepārstrādātiem graudaugiem un pākšaugiem, tad vegāniska diēta būs lētāka par jebkuru nevegānisko diētu, jo neviens nevegānisks produkts nav tik lēts kā graudaugi un pākšaugi.

Vegānu ēdiens vienmēr ir veselīgāks

Kārtējais https://yourlogicalfallacyis.com/lv/putnubiedeklis

Ir kļuvis vieglāk palikt par vegānu

Kādā sakarā šie varētu tikt uzskatīti par meliem? Tas, ka ir kaut kādas grūtības specifiski ar vegāniskas pārtikas ieguvi, neizslēdz, ka ir kļuvis vieglāk kļūt par vegānu.

P.S. Pa lielam mani neuztrauc, ka ir vegāni, bet nesaprotu, kāpēc gan vegāniem vajag atdarināt nevegānu ēdienus kā jogurtu, sviestu, kotletes un tamlīdzīgas lietas

Tāpēc, ka vegāniem šie produkti garšo un vegāni uzskata, ka ir labi ēst to, kas garšo, un vienlaikus nav labi būt par cēloni citu paverdzināšanai un slepkavošanai. Tātad šādi atdarinājumi ļauj sasniegt vegānu mērķi - respektēt citus, ko pieprasa morāle, un garšīgi paēst.

Kā redzi, kopumā ņemot, tavā rakstā ir nevis 9 vegānu meli, bet 9 tavi meli un nezināšanas attiecībā uz vegāniem un 9 tavas nezināšanas saistībā ar uztura veselīguma jautājumiem, un visam tam pamatā ir tava absolūta nezināšana par to, kāpēc saskaņā ar vegāniem mums būtu jābūt vegāniem, t.i., ne tāpēc, lai pievērstos maģiskai uberveselīgai diētai vai imitētu savus priekšstečus, bet gan tāpēc, lai nebūtu par cēloni ekstrēmam kaitējumam cietiem, ko nav iespējams racionāli attaisnot. Lai sāktu kaut ko saprast par vegānismu, iesaku tev sākt ar zinātnieku atzinumu par veselības aspektiem https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19562864 un tad padomāt, teiksim, par ētikas zelta likumu - nedarīt citam to, ko uzskati, ka analoģiskos apstākļot nebūtu pareizi darīt tev.

0 0 atbildēt

Nu ja kaut kas ir pārāk daudz tas, protams , ir kaitīgi, tikai patreiz uztaisītās normas ir noteikti par augstu. Jo holesterīns ir pilnīgi visiem, tātad , ja ir visiem ir jādomā kāpēc. Tāpēc , ka tas ir normāli , nevis tāpēc , ka kāds jefiņš pirms 100 gadiem izdomājis, ka jābūt zemam. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2679&v=iPOzncs0SCk

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai vegāni pārspīlē vegānisma noderīgumu?

Cits variants: absolūti nē

0 0 atbildēt
Ko tur strīdēties... kurš grib lai jau ēd tos līķus.
1 4 atbildēt